Ajankohtaista

Kerran viikossa: Sitcomia suorana!

Julkaistu torstaina 07.02.2013

YLE Kuvapalvelu

TV2 torstaisin 7.2. - 25.4. klo 21. Jaksot katsottavana Yle Areenassa kuukauden ajan.

Suomen tv:ssä otetaan nykyään liian vähän riskejä.

Kakkosen uudella tilannekomedialla on kovat piipussa heti kättelyssä: Kerran viikossa kuvataan suorana lähetyksenä elävän yleisön edessä. Yhtä viidestä pääroolista esittävä Taneli Mäkelä myöntää, että tilanne hieman hirvittää.

- Toteutustapa ei ole outo ja uusi ainoastaan minulle, vaan Suomessa ylipäätään ei ole hirveästi tehty tämäntyyppisiä juttuja. Suora lähetys tuo kiistatta ylimääräistä haastetta mukaan. Toisaalta olen myös tosi innoissani, koska jokainen hetki on taatusti ainutlaatuinen.

Vaikka jännitystä onkin ilmassa, Mäkelä huomauttaa, että kylmiltään ei estradille astuta, vaan takana on paljon harjoittelua ja muuta valmistautumista.

- Hyvä käsikirjoitus on kaiken a ja o, ja onneksi meillä on osaavat kirjoittajat. Uskon silti, että ensimmäisten jaksojen aikana sarja saattaa vielä vähän hakea muotoaan. Mutta kun hahmot ja tarinat alkavat syventyä, se ruokkii käsikirjoittajia lisää.

Jo sarjan perusasetelma on sen verran herkullinen, että siitä voi ammentaa monenlaisia tilanteita.

- Oma hahmoni Vellu on vähän päälle viisikymppinen äijä, jonka 30-vuotinen avioliitto on juuri päättynyt ja joka aloittaa uuden suhteen itsään huomattavasti nuoremman Sallan (Saija Lentonen) kanssa. Koska Vellulla ja ex-vaimo Marjutilla (Mari Perankoski) on yhteinen yritys, he eivät pääse toisistaan eroon ja sen myötä olen tavallaan koko ajan vanhan ja uuden välissä. Viidentoista vuoden ikäero tuo uuteen suhteeseen tietyn latauksen ja monenlaisia koomisiakin tasoja.

Ydinhenkilökaartin täydentävät Vellun ja Marjutin aikamiespoika Tomi (Tume Uusitalo) sekä Meri (Sanna Stellan), joka on perheyrityksessä töissä.

- Tomi on melko erikoinen persoona. Mukavuudenhaluinen sälli, jolla ei tunnu olevan mitään kiirettä itsenäistyä.

YLE Kuvapalvelu

Taneli Mäkelä on tehnyt monipuolisen uran teatterista elokuviin ja komediasta draamaan, lukuisia tv-rooleja unohtamatta. Mies naurahtaa kokevansa itsensä joskus joka paikan sähläriksi, joka ei ole erikoistunut oikein mihinkään.

- Toisaalta monipuolisuudesta on varmasti ollut myös hyötyä. Näyttelijäntyön lisäksi olen mm. ohjannut ja kirjoittanutkin, mikä on tuonut eri näkökulmia ja ymmärrystä siitä, miten iso pyörä pyörii.

Näyttelijäntyön ohella Mäkelä tunnetaan myös ansioituneena laulajana.

- Tällä hetkellä haluan kuitenkin pitää musiikin vain mukavana ja rakkaana harrastuksena. Koko homma menisi pilalle, jos siitä tulisi liian totista tai leipä olisi keikkailusta kiinni. Esiinnyn rauhalliseen tahtiin ja se sopii minulle.

Mäkelän ensimmäinen rooli Kakkoselle oli maineikas Fakta homma, jota näyttelijä muistelee lämpimällä mielellä.

- Meillä on aivan älyttömän hauskaa ja raikas meininki. Olen kiitollinen siitä, että Reima Kekäläisellä oli rohkeutta ottaa toteutettavaksi niinkin erikoinen ja kaavoista poikkeava ohjelma.

Konkarin leppoisaan ääneen tulee muisteluiden myötä aavistuksen terävämpi sävy.

- Televisiota vaivaa Suomessa se, ettei kanavilla tunnu riittävän kanttia ottaa riskejä ja pelataan ihan liian varman päälle. Ainakin minua ärsyttää jatkuva ulkomaisten formaattien transponoiminen suomalaisiksi aivan kuin uskallettaisiin jotain vasta sitten, kun juttu on testattu ensin ulkomailla. Uskon, että Kerran viikossa on vähän lähempänä rohkeutta ja riskinottoa. Onneksi tällaisiakin päätöksiä uskalletaan tehdä!

Teksti: Miika Jalonen

Kerran viikossa Facebookissa 

Alkuvuoden muuta ohjelmistoa Kakkosella

Asiasanat:

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.