yle.fi

Hovimäki - suomalaisia kohtaloita historian käänteissäHovimäki-sarja on TV2:n historiallinen suurkatsaus, joka kuvaa kahden suomalaissuvun jäsenten elämää 1800-luvun Suomessa. Pääosissa ovat aateliset ja torpparit, Lindhofit ja Sepät, joiden arkielämän kautta katsojille välittyvät myös Suomen historian suuret käänteet. Tapahtumien näyttämönä on Hovimäen kartano ja sen ympärille rakentunut kylä Hirvikoskella eteläisessä Suomessa.

Sarja kertoo ennen muuta lihaa ja verta olevista ihmisistä, mutta samalla katsoja saa aimo annoksen historiatietoa. Hovimäkeläiset elävät tiiviissä suhteessa omaan aikaansa, eikä historiaa esitetä irrallaan ihmiskohtaloista.

Sarjan tapahtumapaikaksi valittiin kartanokylä, koska siinä voidaan näyttää Suomi pienoiskoossa. Kartanokylissä yhteiskunnan eri kerrokset elivät läheisessä kosketuksessa toisiinsa. Ne olivat vireitä keskuksia, joista saivat alkunsa niin suomalainen teollisuus kuin myös kansakoulut, palokunnat, nuorisoseurat ja työväenyhdistykset. Kartanokylissä oltiin etujoukossa kokeilemassa kaikkea uutta, olipa kyse aatteista, tieteistä, taiteista tai tekniikan ihmeistä.

Hovimäen käsikirjoituksesta, taiteellisesta suunnittelusta ja historiallisesta taustatyöstä vastaavat Anna-Lisa ja Carl Mestertonin lisäksi Kirsti Manninen ja Jussi-Pekka Aukia.

Hovimäki 1-2 tuotantokauden DVD:t saatavana YLE-shopista sekä useimmista marketeista ja tavarataloista. Alustavan suunnitelman mukaan 3. tuotantokauden DVD on saatavilla keväällä 2009. Viimeinen osa Hovimäki-sarjasta eli 4. tuotantokausi esitetään TV2:ssa kesällä 2009.

 

Lähetä linkki