TV1:n Kotikatsomossa toivottu uusinta: 16-osainen sarja Tuliportaat

maanantaisin 17.5.– 6.9. klo 21.20

VIERAANA näyttelijä Anu Sinisalo, Tuliportaiden Kikka Nordberg

Anu Sinisalo on juuri tullut kotiin Tampereen Teatteripäivilt:

"Se oli sellainen kertakeikka. Esitimme Ulla-Sisko Tammisen, Mika Nuojuan ja Heikki Lundin kanssa Teatteripäivien Off-sarjassa Kari Rentolan tragikomedian Oy Pelastakaa miehet ry. Ensi-ilta oli meillä KUT:ssa keväällä."

Mikä tämä KUT on?

"KUT on ihan uusi Keski-Uudenmaan Teatteri. Ainoa ammattilaisteatteri alueella, jossa asuu huomattavan paljon väkeä. Tekijät ovat kaikki freelancereita. Näyttelijöitä, ohjaajia, säveltäjiä ja muusikoita, jotka haluavat toimia omassa lähiympäristössään. KUT perustettiin Keravalla jo toimineen harrastajateatterin hyvälle pohjalle. Ylläpitoon saadaan kunnilta avustuksia. Kaikki on vain vielä hirveän uutta, etenemme varovaisin vauvan askelin…"

Missä teidän esityksiä voi nähdä?

"Keskuspaikka on Kerava, Keravan Teatteri, mutta periaatteena on valmistaa produktioita jotka on helppo kuljettaa paikasta toiseen. Rentolan näytelmän veimme Hyvinkäälle, Järvenpäähän ja Tuusulaan… Siitä on vielä joitakin esityksiä alkusyksystä."

Miten kesä on mennyt?

"Kiitos, kesä on ollut lupposaa ja ihanaa. Ollaan oltu merellä ja maalla, käyty sukuloimassa ja ystävien mökeillä — nautittu! Meillä on vanha omakotitalo. Pihassa on aina tekemistä. Olen seurannut kukkien puhkeamista ja kylvöjen onnistumista…"

Kuulostaa siltä että olet päässyt lataamaan henkiset akut hyvin. Millä tavalla näyttelijä treenaa fyysistä kestävyyttään?

"Esimerkiksi äänen käyttö ja fysiikka riippuvat toisistaan — jos ei ole kuntoa, ei kerta kaikkiaan jaksa näyttämöllä. Yritän lenkkeillä, harrastan aerobicia, ratsastan… Omakotitalon pihassa saa ympäri vuoden liikuntaa - jos en heilu kuokan varressa niin teen lumitöitä. Kaikki on kuitenkin freelancerin ajasta kiinni!"

Sinut nähdään vielä kahtena maanantaina 30.8. ja 6.9. Tuliportaiden toimittaja Kikka Nordbergina. Mutta sitten — tosi hauskaa! — koko syksyn ajan TV1:n uudistuneessa komediasarjassa SunRadiossa — sarjan miesten mielissä ihanana toimittaja Laura Niemisenä! Onko näillä toimittajilla esikuvat?

"Harvoin rooleilla on elävä esikuva. Työtä tehdessä on 'mutumeininki' ja joka tapauksessa rooli tehdään tiettyihin puitteisiin. Ja ihmisistä kuitenkin aina kerrotaan. Kikka Nordberg oli ainutlaatuinen yksilö. SunRadion Laura Nieminen on omansa."

SunRadio TV1:ssä perjantaisin klo 20.00 alkaen 3.9.1999.

Katso myös Anu Sinisalon haastattelu keväältä 1998.