yle.fi

Ahma suosittelee

Tämä otus on nimeltään Ahma. Se jopa näyttää siltä. Ahma asuu K-rapussa. Ahma seuraa valppaana kuonollaan mitä suomalaisessa kulttuurissa tapahtuu. Koska Ahmalla on avara sydän, se haluaa jakaa ajatuksensa kaikille.

 

NO-NO

Ahma kävi katsomassa Helsingin Kaupunginteatterissa Kenneth Qvanströmin 12 vuoden takaisin NO-NO:n uusintaesityksen. Nuorempana Ahma tuskaili tanssimisen ymmärrystä - tai oikeastaan sen ei-ymmärrystä. Sitten Ahmalle kerrottiin, että ei tarvitse ymmärtääkään. Voi vain pitää tai olla pitämättä. Ja sillä tiedolla Ahma katseli reilun tunnin mittaisen esityksen ja tykkäsi kun esitys ei ollut symmetrinen.

P.S. Kai siinä jotain sellaista oli että on vaikeaa olla yhdessä tai ihminen tai tekemisissä keskenään jos on eri sukupuolta tai eri uskontoa...

LASTEN TAVASTIA

Ahma on pitkään harmitellut kun ei ole päässyt sisään maankuuluun helsinkiläiseen rock-pyhättöön Helsingin Tavastia-klubille. "Paperit", on joku aina sanonut ovella, eikä se joku ole uskonut ahmaeuropassia oikeaksi. Nyt se on kuitenkin onnistunut, kiitos muutaman lapsille ja ahmamielisille tarkoitetun sunnuntaikeikan. Kengurumeininki oli jo rytmiä, mutta erityisen paljon Ahma odottaa 27.4. kun Pentti Rasinkangas ja ohilyönti ovat lavalla. Koska jos Ahma oikein muistaa, se on juuri tuo Rasinkangas joka laulaa iki-ihanan tarinan Telkkarinympärihiihdosta. Ja on se hienoa kun baaritiskillä on kerrankin mahtava patteristo pillimehua ja tikkareita! 

TOIVON OPERETTI

Toivon operetti - kaksi iloista vallankumousta. Suora lainaus Toivon operetista: "Kumpi on naivia: toivo vai epätoivo, usko vai epäusko? Oppikaa toivomaan! Oppikaa unelmoimaan! Tulevaisuus on nyt ja siihen voi vaikuttaa!"
Vastustamattoman mukaansa tempaava esitys Helsingissä, Betania-talossa, Pursimiehenkatu 13. Kahden lajin rajalla: viihteen ja taiteen, halvan ja arvokkaan. Ohjelmistossa 27.4.2008 saakka. www.htt.fi

LUMEN VALOA

Ahma ja renessanssimusiikki, mitä yhteistä? Ei ehkä vielä mitään, mutta kohta on! Aion nimittäin mennä Marianpäivänä 9.3.2008 Pyhän Henrikin katedraaliin Helsingissä (Kaivopuisto), jossa Lumen Valo -lauluyhtye tarjoilee musiikkiaan a cappellana. Siellä sielu lepää ja korvat puhdistuvat kaikenlaisesta mölinästä.   
Lumen Valo su 9.3.2008 klo 19.30 Pyhän Henrikin katedraali, Helsinki
Liput 15/10 ovelta. Tämän konsertin YLE Radio 1 lähettää myöhemmin kuluvan vuoden aikana. 

PIXAR 20 VUOTTA

Helsingin Tennispalatsin taidemuseossa on tarjolla takuuvarmaa Ahmalle sopivaa korkeataiteellisuutta. Pixar-studion (tiedättehän, Toy Story, Nemoa etsimässä, Ötökän elämää, Monster inc, Ihmeperhe, ainaski) tarinoiden hahmot hilluvat museon tiloissa monissa olomuodoissa, mutta mahtavinta Ahman mielestä on tavata Autot-elokuvan suosikkinsa. Eikä yhtään haittaa vaikka Ahman pikkukavereiden mielestä elokuvan oikea nimi on esimerkisi Laulu-autot tai Martti-elokuva. Lauletaanhan siinä, ja Martti nyt vain on maailman paras peruuttaja!

JESSE JAMESIN SALAMURHA PELKURI ROBERT FORDIN TOIMESTA

Ahman mielestä kerrankin elokuvalle on keksitty napakka nimi. Se kertoo oleellisen. Tietää mitä tuleman pitää. Sehän on melkein kuin käsikirjoitus! Eikä siinä kaikki. Sen lisäksi että elokuva lunastaa nimensä, se on kerrassaan parahultainen.

JARI JÄRVELÄ: ROMEO JA JULIA

Ihmettelen, mitä Jari Järvelälle on oikein tapahtunut, kun hänen romaanissaan Romeo ja Julia koirakaan ei jää henkiin. Vanhan Williamin versio vaikuttaa lähes säyseältä tähän verrattuna.

Lähetä linkki

Lähetystiedot

K-reppu

TV1 tiistaisin klo 19.00
Uus. keskiviikkoisin klo 23.00

K-rappu

TV1 tiistaisin klo 19.20
Uus. keskiviikkoisin klo 23.20