yle.fi

Löytöretki

 Maarit Vilppola

Camino de Santiago  on ikivanha pyhiinvaellusreitti. Sitä kutsutaan myös Pyhän Jaakobin vaellusreitiksi. Vaellusreitti ei ole mikään yksittäinen tie, vaan vaelluksen voi tehdä monesta paikasta, mutta määränpäänä on Santiago de Compostela, jonne uskotaan, että Jaakob, Jeesuksen opetuslapsi, on haudattu. Löytöretki –ohjelmassa kävely alkaa Espanjan ja Ranskan rajalta Roncesvallesista, joka on yksi suosituimmista paikoista aloittaa kävely.

Kävellen kuljettava matka on yhteensä 750 kilometriä. Ohjelmassa seurataan kävelijöiden fyysistä ja henkistä taivallusta kohti päämäärää. Kävelyreitin legendoja uhkuvat paikat ja yli tuhatvuotinen historia kietoutuvat osaksi kävelijöiden kokemuksia.

Kuukauden kestävälle vaellukselle mahtuu niin isoja ja pieniä vastoinkäymisiä, itsensä voittamista sekä huimia maisemia. Fyysisen rasituksen myötä matkaajat vaeltavat kohti omaa sisintä, tunteita, pelkoja ja unelmia. Onnistuvatko kävelijät avaamaan uusia ovia ja luopumaan vanhoista taakoistaan? Kahdeksan jakson aikana selviää miksi kukin matkalle lähti, mitä siellä tapahtui ja miten koettu vaikutti paluun jälkeiseen arkeen.
>Katso jaksotiedot
>Katso kävelijöiden esittelyt
>Lue kävelijöiden päiväkirjamerkintöjä

Lähetä linkki

Esitysaika

YLE Teema maanantaisin 26.4.2010 alkaen klo 20.15, uusinta tiistaisin myöhäisillassa ja perjantaisin klo 17.55

YLE Areena

YLE Areena

YLE Areena

Löytöretki on katsottavissa YLE Areenasta 30 päivää ensi lähetyksestä lähtien.