yle.fi

Jaksot

 

30.12.2007

Jakso 7: Viimeinen kokoontuminen

Valmennukseen osallistuneet perheet kokoontuvat viimeisen kerran. Millaisia muutoksia puolen vuoden mittainen valmennus on heidän elämäänsä tuonut? Uskovatko he pääsevänsä omin avuin eteenpäin?

 

23.12.2007

 Jakso 6: Mitä perheille kuuluu?

ViitasetEdellisissä jaksoissa neljä perhettä osallistui psykologi Kari Kiianmaan vetämään valmennukseen, jonka tarkoituksena on auttaa perheitä erosta eteenpäin. Nyt, muutama viikko valmennuksen jälkeen, Kari vierailee perheissä kyselemässä kuulumisia.

Ovatko Minna ja Jarkko kyenneet pitämään kiinni sovituista tapaamisista? Miten Johannan ja Pasin parisuhde on kehittynyt? Onko Tiinan eron käsittely edennyt ja ovatko lapset jo halukkaita keskustelemaan erosta? Ovatko Marjut ja Mikko kyenneet kommunikoimaan lasten asioihin liittyen?

 

 

 

16.12.2007

Jakso 5: Viimeinen valmennusviikonloppu

Viimeisen valmennusviikonlopun aikana psykologi Kari Kiianmaa pyrkii antamaan perheille ohjeita, jotka auttavat heitä selviytymään arjessa. Minna ja Jarkko ovat viikonloppujen kuluessa sopineet isän ja lasten säännöllisistä tapaamisista. Vanhempien välisessä yhteydenpidossa riittää vielä harjoiteltavaa. Pasin suhde lapsiin on tiivistynyt. Parisuhteen työstäminen Johannan kanssa vaatii vielä aikaa ja avoimuutta. Tiina on pyrkinyt käsittelemään eroa lasten kanssa, mutta Mirka ja Miika ovat edelleen haluttomia keskustelemaan aiheesta. Marjutia ja Mikkoa Kari kehottaa yhteydenpidossaan pitäytymään lapsiin liittyvissä asioissa.

9.12.2007

Jakso 4: Toinen valmennusviikonloppu 

Tiina, Ziya ja PihlaJarkolle ensimmäinen viikonloppu oli niin vaativa, että hän katsoi parhaaksi lähteä kotiin kesken valmennuksen. Pääsevätkö Jarkko ja Minna toisena viikonloppuna keskusteluissa eteenpäin? Pasin suhde lapsiin vahvistui ensimmäisen viikonlopun aikana – nyt Kari toivoo Johannan ja Pasin suuntaavan ajatuksensa parisuhteen kehittämiseen. Tiina havahtui valmennuksessa käsittelemään omaa eroaan. Lapset Mirka ja Miika eivät vielä ole halukkaita keskustelemaan aiheesta. Matildan, Eeron ja Eemilin isä Mikko ei halunnut osallistua ensimmäiseen valmennusviikonloppuun. Kullakin lapsella on omat keinonsa käsitellä tilannetta: Eemil kiukkua, Eero esittää reipasta ja Matilda puhuu.

 

 

2.12.2007

Jakso 3: Ensimmäinen valmennusviikonloppu

Perheet kokoontuvat ensimmäisen kerran psykologi Kari Kiianmaan vetämän valmennusviikonlopun viettoon. Jarkko tapaa lapsensa monen kuukauden tauon jälkeen. Johanna, Pasi ja lapset ovat pitkästä aikaa koolla perheenä. Tiina havahtuu käsittelemään omaa eroaan. Matildan, Eeron ja Eemilin isä Mikko ei halua osallistua valmennukseen, mutta äiti Marjut  toivoo valmennuksesta silti olevan apua heidän perheelleen.

 

 

 

 

25.11.2007 

Jakso 2: Kari tapaa toiset kaksi valmennukseen osallistuvaa perhettä

Minna Aho ja Jarkko Ruohoniemi erosivat keväällä 2002. Vanhemmat eivät eron yhteydessä sopineet tapaamisoikeuksista ja vuosien myötä isän ja lasten, Roosan, Renin ja Rasmuksen, suhde on muuttunut etäiseksi. Valmennuksen avulla pyritään luomaan uusi, säännöllinen yhteys isän ja lasten välille.

> Tutustu perheeseen

 

 
Tiina ja Ziya tutustuivat loppuvuodesta 2001. Tiinan lapset Mirka ja Miika hyväksyivät Ziyan nopeasti isäkseen. Vuonna 2004 tapahtuneen eron jälkeen lapset ovat tavanneet Ziyaa noin kerran kuussa. Eroa ei ole perheessä juurikaan käsitelty. Mirka ja Miika ovat tilanteesta hämmentyneitä eivätkä perheiden rajat ole heille selvät.

> Tutustu perheeseen

 

18.11.2007

Jakso 1: Kari tapaa kaksi valmennukseen osallistuvaa perhettä

Marjut Östbergin ja Mikko Toivosen ero astui voimaan viime vuonna. Lapset Eemil, Eero ja Matilda asuvat äitinsä kanssa ja viettävät isänsä luona joka toisen viikonlopun. Vaikka käytäntö on toiminut sopimuksen mukaisesti, kommunikointi vanhempien välillä on vaikeaa. Tämä vaikuttaa lasten käyttäytymiseen ja eron hyväksymiseen; lapset elättävät edelleen toiveita vanhempien paluusta yhteen.

> Tutustu perheeseen

 

 Johanna ja Pasi Viitanen tutustuivat 80-luvun lopulla. Pasi on asunut paljon poissa kotoa koko suhteen ajan ja vastuu arjen pyörittämisestä on jäänyt Johannalle. Noin kaksi vuotta sitten Pasin asuessa muualla Johanna haki avioeroa. Hän ei kuitenkaan kyennyt tekemään lopullista eropäätöstä. Nyt molemmat vanhemmat ovat sitoutuneet kokeilemaan, voisiko Pasille löytyä uusi rooli Jelenan, Jassen ja Jasnan isänä ja Johannan aviomiehenä.

> Tutustu perheeseen

 

 

 

Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma on päättynyt.

YLE Areena

YLE Areena

Parempi ero -jaksot näkyvät 
YLE Areenassa seitsemän vuorokauden ajan ohjelman tv-lähetyksen jälkeen.
> YLE Areena