yle.fi

Perheiden esittely

Minna & Jarkko


Minna Aholla ja Jarkko Ruohoniemellä on kolme yhteistä lasta, 8-vuotias Roosa, 6-vuotias Reni ja 5-vuotias Rasmus.

Minna ja Jarkko erosivat keväällä 2002. He eivät eron yhteydessä sopineet tarkoista tapaamisoikeuksista. Aluksi yhteydenpito isän ja lasten välillä oli tiivistä, mutta paikkakunnanvaihdosten myötä yhteys heikkeni ja pisimmillään tauko isän ja lasten tapaamisten välillä on ollut viisi kuukautta. Eniten isää kaipaa lapsista vanhin, 9-vuotias Roosa.

Valmennuksen avulla pyritään luomaan uusi, säännöllinen yhteys lasten ja isän välille. Vanhempien ohella merkittävä rooli prosessissa on Jarkon nykyisellä kihlatulla Kaisalla.

 


Tiina & Ziya

Tiina ja Ziya Yildirim tutustuivat loppuvuodesta 2001. Tiinan lapset, nyt esikoulua käyvä Mirka ja 8-vuotias Miika, hyväksyivät Ziyan nopeasti isäkseen.

Tiinan ja Ziyan avioliiton päätyttyä vuonna 2004 Tiina halusi antaa Ziyalle ja lapsille mahdollisuuden tavata toisiaan. Nykyisin Mirka ja Miika tapaavat Ziya ja hänen uutta vaimoaan Pihlaa noin kerran kuussa. Tapaamiset ovat tärkeitä niin Mirkalle, Miikalle kuin Ziyallekin.

Tiina ei ole juurikaan käsitellyt eroaan tai keskustellut siitä lasten kanssa. Mirka ja Miika ovat tilanteesta hämmentyneitä eivätkä perheiden rajat ole heille täysin selviä. Valmennuksen tarkoituksena on avata keskustelu siitä, mitä perheessä on tapahtunut.

 


Marjut & Mikko

Marjut Östbergillä ja Mikko Toivosella on kolme yhteistä lasta, 8-vuotiaat kaksospojat Eero ja Eemil sekä 6-vuotias Matilda.

Marjut ja Mikko erosivat lopullisesti vuonna 2006. Lapset asuvat äitinsä kanssa ja viettävät isänsä luona joka toisen viikonlopun. Vaikka käytäntö on toiminut sopimuksen mukaisesti, kommunikointi vanhempien välillä on vaikeaa. Tämä vaikuttaa lasten käyttäytymiseen ja eron hyväksymiseen. Lapset elättävät edelleen toiveita vanhempien paluusta yhteen.

Valmennuksen tarkoituksena on auttaa vanhempia kommunikoimaan lasten asioissa sekä luoda lapsille turvallinen ympäristö käsitellä eroa ja hyväksyä se.

 

 


Johanna & Pasi


Johanna ja Pasi Viitasella on kolme yhteistä lasta, 17-vuotias Jelena, 10-vuotias Jasse ja 8-vuotias Jasna.

Johanna ja Pasi tutustuivat 80-luvun lopulla. Koko yhteisen taipaleen ajan Pasi on asunut paljon poissa kotoa ja vastuu arjen pyörittämisestä on jäänyt Johannalle. Noin kaksi vuotta sitten Pasin asuessa muualla Johanna haki avioeroa. Hän ei kuitenkaan kyennyt tekemään lopullista eropäätöstä vaan halusi antaa perheelle uuden mahdollisuuden.

Nyt molemmat vanhemmat ovat sitoutuneet kokeilemaan, voisiko Pasille löytyä uusi rooli Jelenan, Jassen ja Jasnan isänä ja Johannan aviomiehenä.

Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma on päättynyt.

YLE Areena

YLE Areena

Parempi ero -jaksot näkyvät 
YLE Areenassa seitsemän vuorokauden ajan ohjelman tv-lähetyksen jälkeen.
> YLE Areena