yle.fi

Mitä heille kuuluu nyt?

Vuoden 2006 tuotantokaudella vietettiin yhdeksät Satuhäät. Mitä pareille nyt kuuluu? Siihen vastaa koostejakso, joka kuvattiin kesällä 2009. Pareille on jo ehtinyt tapahtua paljon – niin onnellisia kuin ikäviäkin asioita.

 FilmaattisetMiila Kallinen ja Jouni Frilander olivat Satuhäiden ensimmäiset netti-ilmoituksen avulla toisensa löytäneet. Kaksi vuotta ensitreffien jälkeen juhlittiin Satuhäitä. Miila halusi juhlistaan täydelliset ja piti järjestelyjä tiukassa otteessaan. Vihkipaikaksi valittu Helsingin tuomiokirkko ja hääjuhlaa varten Rantasalmelta varattu kartano loivat häille komeat puitteet. Kun Jouni vielä hemmotteli morsiantaan häiden alla, oli Miilan toive täyttymässä viimeistä piirtoa myöten. Mutta jokainen tarkkaan harkittu yksityiskohta teetti paljon työtä ja paineet olivat sen mukaiset, mikä näkyi mm. kirkkoharjoituksissa. Kun valmistelut oli saatu päätökseen, alkoi itse hääpäivä, johon mahtui onnen täyttymyksen lisäksi myös pettymyksiä. Tyttärellä häiden jälkeen kasvanut perhe asui koostejakson tekemisen aikaan kesällä 2009 omakotitalossa Vantaalla.
> Lue lisää häistä

 FilmaattisetHäiden aikaan 30-vuotiaan saamenkielen opettajan Elle-Maaret Näkkäläjärven ja 19-vuotiaan poromies Antti Tervaniemen suhde oli ollut Inarissa pitkään kestopuheenaihe. Antti ja Elle-Maaret olivat tavanneet ensi kertaa Inarin yläasteella, jossa Elle toimi opettajana kun Antti kävi vielä koulua. Elle-Maaretia pelotti "väärinpäin" oleva ikäero ja siksi suhteen alkumetrit olivat piilottelua ja salassa tapaamista. Kahden suuren porosuvun yhdistyminen perinteisissä saamelaishäissä vaati paljon järjestelemistä. Väsymys painoi molempien silmissä, kun häiden aatto valkeni synkkien pilvien kasaantuessa taivaalle. Järjestelyt ontuivat, sillä puhelimet olivat lakanneet toimimasta koko Inarin alueella. Eikä siinä kaikki: Antti makasi kuumeen kourissa kotona, kun Elle yritti kasata hääpaikan valaistusta. Pienistä vastoinkäymisistä huolimatta häät kuitenkin onnistuvat, rakastunut pari sai toisensa ja huhut suhteen ympärillä saattoivat vihdoin loppua. Vai loppuivatko ne sittenkään? Nykyisin kumpikin elää uudessa suhteessa: Antilla ja hänen uudella kumppanillaan on yhteinen poika. Elle-Maaret on jo ehtinyt naimisiin ja hänellä on niin ikään lapsi uudesta suhteesta.
> Lue lisää häistä

 FilmaattisetHäiden aikaan 23-vuotiaat Tiina Mäenpää ja Janne Korhonen olivat tunteneet toisensa "aina". Lapsuudenystävät rakastuivat toisiinsa palavasti 17-vuotiaina. Romanssin ensivaiheet eivät olleet sujuneet aivan hurmurin käsikirjan mukaan, sillä Jannen suuteluyritykset auton takapenkillä herättivät morsiamessa hilpeyttä vielä häidenkin aikaan. Sulhasen taidot olivat kuitenkin kehittyneet sen verran, että satuhäitä tanssittiin luonnon keskellä. Pari oli viettänyt häiden alla loman Irlannissa, ja häävalmistelut oli sen vuoksi päätetty hoitaa ripeässä tahdissa parin palattua Suomeen. Yhteensattumien vuoksi loppurutistus jäi vain kahden päivän mittaiseksi. Niin alkoi taistelu aikaa vastaan. Yöunet jäivät lyhyeksi ja autonavaimet olivat hukassa. Eikä tilannetta parantanut morsiamen järkytys hänen nähdessään juhlapaikan. Koostejakson tekemisen aikaan kesällä 2009 perheessä odotettiin toista lasta, jonka laskettu aika oli täsmälleen esikoispojan ja Janne-isän syntymäpäivä. Perhe on muuttanut uuteen kotiin ja Janne on ehtinyt toimia mm. rauhanturvaajana Afganistanissa.
> Lue lisää häistä

 FilmaattisetKun opiskelijaporukka lähti mökille viettämään kesän päättäjäisiä, oli jo muutaman tunnin jälkeen kaikille läsnäolijoille selvää, että Sanna-Maija Borénin ja Pekka Kaupin välillä oli tapahtumassa jotain. Historianopettajiksi opiskelleet nuoret uppoutuivat toistensa seuraan. Reilu vuosi romanssin syttymisestä vietettiin syyshäät morsiamen kotikunnassa Kälviällä. Morsiamen vanhemmat kantoivat hääjärjestelyistä päävastuun ja asiat etenivät sutjakkaasti. Kun Leevi-pappakin oli saatu verestämään 50 vuotta unholassa olleet pelimannintaidot, näytti kaikki valmiilta suurta hääjuhlaa varten. Mutta kun loppukiri alkoi, ilmeni yllättäviä vastoinkäymisiä: morsiuskampauksen kukat oli unohdettu hankkia ja morsian ilmestyi meikattavaksi palovamma otsassaan. Ja kun alkuun oli päästy, ei kommelluksista tullut loppua….ensin katosi hääauto ja lopulta morsiuspari. Perhe asuu nykyisin omakotitalossa Kannuksessa. Koostejakson tekemisen aikaan kesällä 2009 perheen tyttärelle odotettiin sisarusta. Leevi-pappaa ei enää ole, mutta hänen haitarinsa soi Kannuksessa, sillä Pekka jatkaa perinnettä.
> Lue lisää häistä

 FilmaattisetOikeastaan mikään ei ollut mennyt perinteiseen malliin Emmanuel Simon-Bellamyn ja häntä 16 vuotta nuoremman Ulla Pahajoen suhteessa. Pari oli tavannut, kun Ulla oli alkanut tehdä töitä samassa yrityksessä. Manu oli nähnyt Ullassa jotain aivan erityistä… Kun suhde oli alkanut, se oli pidetty salaisena, sillä kahden lapsen isä Manu oli ollut vielä tuolloin naimisissa. Monen mutkan kautta pariskunta oli päätynyt yhteen asumaan ja suhteeseen oli syntynyt kaksi yhteistä lasta. Kolme vuotta parin ensitapaamisen jälkeen oli aika viettää Satuhäitä. Hääpäivänä ukkosti ja luonto kaatoi vettä taivaan täydeltä. Vanhojen uskomusten mukaan hääpäivän sään piti taata liitosta yltäkylläisen onnellisen. Mutta mitä tapahtuikaan vihkimisen jälkeen? Vajaa vuosi vihkimisen jälkeen parin tiet erkanivat. Uusiin naimisiin mennyt Manu asuu nykyisin Porissa. Ulla on niin ikään uudessa suhteessa ja hänen perheensä on kasvanut yhdellä lapsella.
> Lue lisää häistä

 FilmaattisetKun opiskelijalesbojen illanvietossa toisensa tavanneet Anu Welling ja Terhi Suokas saivat toisensa, eivät kyseessä olleet aivan perinteisen kaavan mukaan sujuneet häät. Molemmille suhde oli ollut ensimmäinen vakava seurustelusuhde ja kummankin epävarmuus ja puutteelliset seurustelutaidot olivat johtaneet vaikeuksiin. Pari oli kokenut tuskallisen eron ja setvinyt solmuun mennyttä suhdettaan terapeutin avulla useaan otteeseen. Satuhäiden aikaan pari oli kuitenkin kypsä suhteen virallistamiselle ja perheen perustamiselle, jota oli määrätietoisesti tavoiteltu jo jonkin aikaa. Häissä Terhi oli jo seitsemännellä kuukaudella raskaana. Eikä siinä kaikki: juuri häiden alla myös Anu paljasti olevansa raskaana. Kummankin raskaus oli hedelmällisyysklinikalla saatettu alulle anonyymien tanskalaisluovuttajien siittiösoluilla. Synnytysten jälkeen kahden naisen ja kahden tytön perhe ei ole enää kasvanut.
> Lue lisää häistä

 FilmaattisetVeera Riekkinen oli vasta 15-vuotias, kun hän tuli raskaaksi. Tulevan lapsen isä, Jani, oli tuolloin parikymppinen. Satuhäiden aikaan parilla oli kaksi lasta ja kolmas oli tulossa. Siinä olivat asetelmat rakkaustarinalle, jonka yksi vaihe sinetöitiin parin mennessä naimisiin runsaat viisi vuotta seurustelun alkamisesta. Kun pari oli alkanut seurustella, oli yhdessä olo ollut Veeran mukaan vain "pöjötystä", hengailua. Toki jotain muutakin oli tapahtunut, sillä puoli vuotta ensitapaamisesta Veera oli tullut raskaaksi. Raskaudesta iloinnut pari oli pian joutunut huomaamaan, että vanhemmat - Janin isää lukuun ottamatta - eivät suhtautuneetkaan suopeasti uutiseen. Veeran muutto ensin lastenkotiin ja synnytyksen alla ensikotiin oli ratkaissut ongelman ja pari oli päässyt asumaan yhdessä esikoisensa kanssa. Koosteohjelman tekemisen aikaan kesällä 2009 perheeseen odotettiin neljättä lasta. Janilla on riittänyt töitä ja perheellä menee hyvin.


> Lue lisää häistä

 FilmaattisetJohanna Saarisen ja Atanas Hristovin tarina osoitti, miten elämä voi muuttua yhdessä hetkessä ratkaisevasti. Bulgariaan lomailemaan matkustanut Johanna oli päätynyt illalliselle ja uppoutunut pian seurueelle tarjoilleen nuoren miehen silmiin. Loppu olikin historiaa: reilua vuotta myöhemmin pienessä Kazanlakin kaupungissa juhlittiin suomalais-bulgarialaisia häitä. Tyypillisenä lomaromanssina alkanut suhde oli muuttunut nopeasti vakavaksi ja naimisiinmenopäätös oli tehty jo muutaman kuukauden kuluttua ensitapaamisesta. Syksyn tullen Atanas oli muuttanut Johannan luokse Suomeen ja yhdessä vietetyn talven aikana tunteet olivat vahvistuneet. Hääpari saapui Kazanlakiin kaksi viikkoa ennen häitä hoitamaan käytännön järjestelyitä. Tekemistä oli paljon, mutta järjestelyt etenivät huomattavasti odotettua helpommin eikä pelättyjä vastoinkäymisiä tullut - mitä nyt morsiamen meikki ja hääkampaus hiukan poikkesivat toivotusta, eivätkä sormusten kaiverruksetkaan menneet ihan nappiin. Sen jälkeen kaikki onkin mennyt putkeen. Nykyisin parilla on kaksi tytärtä, joista ensimmäinen syntyi runsas vuosi vihkimisen jälkeen. Tytöillä on puolitoista vuotta ikäeroa. Johanna on vaihtanut työpaikkaa ja perhe on muuttanut isompaan asuntoon.
> Lue lisää häistä

 FilmaattisetTuskin aavistivat naapurin mökille Julia-tyttärensä kanssa piipahtanut Mia Salin ja mökin pihassa grillaillut Klaus Jansson kesäisen illan muuttavan molempien elämän pysyvästi. Miaa aluksi pikkutyttönä pitänyt Klaus oli ollut myytyä miestä jo ensikeskustelujen jälkeen. Pian myös Mia oli muuttanut käsityksensä Klausista. 16 vuoden ikäero ja erilaiset elämänarvot olivat kalvaneet Mian mieltä ja vaikka kaikki oli tuntunut tunnetasolla olevan selvää, oli kihlausta ja yhteen muuttamista saatu odottaa kahden vuoden ajan. Vihdoin viisi vuotta ensikohtaamisen jälkeen tanssittiin 26-vuotiaan Mian ja 42-vuotiaan Klausin Satuhäitä. Hääjärjestelyt sujuivat tarmokkaan morsiamen ohjauksella ilman isompia ongelmia. Mutta muutama päivä ennen häitä ilmeni odottamaton ongelma. Morsian sairastui ja makasi vuodepotilaana kotona. Kaikki oli kesken ja sulhanen joutui paiskimaan töitä aamun varhaisille tunneille saakka. Nykyisin perhe on nelihenkinen. Julia sai pikkuveljen yhdeksän kuukautta ja viisi päivää häiden jälkeen. Klaus on vaihtanut työpaikkaa ja Mia on saanut opiskelut päätökseen.


> Lue lisää häistä

Lähetä linkki

Esitysaika

Satuhäät palaa ruutuun uusin jaksoin keväällä 2011.

YLE Areena

YLE Areena


Ohjelma katsottavissa 7 vrk ajan ensilähetyksestä.
> Areenaan