yle.fi

Risto rutistaa Anteroa >

Mikä on Riston mielestä tärkeää Missikisoissa >

Jukan jouluevankeliumi >

Se on siinä -ohjelman jouluperinne "Tiernapojat":

Se on siinä -ohjelman tuottaja Juha Vuorio keksi viisi vuotta sitten, että joululähetyksessä voisivat vierailla jouluun olennaisesti liittyvät tiernapojat. Niinpä joulun alle sijoittuneessa lähetyksessä todellakin vierailivat tutunnäköiset tiernapojat esittäen varsin klassisen version joulutarinasta - tietenkin poikien huumorilla höystettynä. Esitys oli riemastuttava ja studioyleisölläkin oli hauskaa poikien sekoillessa vuorosanoissaan ja vuoroissaan.

Vuotta myöhemmin esitys jalostui. Tiernapojat esiintyvät edelleen omissa vetimissään, mutta tällä kertaa tarina oli siirretty nykyaikaan ja tietenkin urheiluun. Takana olivat vetiset Helsingin yleisurheilun MM-kisat, joten luonnollisesti pojat muistelivat talven keskellä Ilkka Kanervan huippuhetkiä. Joulupukkina ohjelmassa vieraillut Martti Suosalo oli varastaa koko shown, koska hänen vakavailmeinen joulupukin ja tontun yhdistelmänsä veti osansa tiernapojissa läpi todella ammattimaisesti.

Osansa poikien tiernapoikadraamassa ovat saaneet myös Suomen kiekon vahvat miehet Hjallis Harkimo ja Kalervo Kummola. Harkimo oli erään joulutarinan Midas Hartwall Areenoineen, Kalervo Kummola taas kuningas ja jääkiekon suuri suomalainen styränki. Jussi Lammen joulupukki täytti tuolloin jo pelkällä olemuksellaan studion.

Vuosi sitten tiernapojat ennakoivat Pekingin kesäkisoja. Kuinka ollakaan, ennusteissa oli, että pikajuoksussa vahvinta valtikkaa heiluttavat mustat juoksijat, kansainvälisen antidopingjärjestö Wadan vaaniessa taustalla. Myös tämän vuoden esityksessä on doping vahvasti läsnä, kun pojat käyvät läpi Hiihtoliiton kuuluisaa saunasopimusta. Ja kuinka ollakaan: asia ei voisi olla ajankohtaisempi Kari-Pekka Kyrön tuorempien paljastusten myötä. Lari Halmeen Jari Piirainen täysin tietämättömänä toimitusjohtajana on minimalistisessa esitysmuodossaan aivan huikea - voisi Aamulehti kirjoittaa hänen roolisuorituksestaan....

 

Videot:

Muistatko vielä poikien nyrkkeilyottelun?
> osa 1

> osa 2

> Jere Karalahti ja puujalkavitsit
> Jere Karalahti ja jäniskevennys
> Curt Lindström ja mitali
> Curt Lindström ja jäniskevennys


Kuvia 2001 - 2008:


Outi Alanen vieraili ohjelmassa 24.11.2002


Joonas Hytönen vieraili ohjelmassa 2.1.2002.


Ihastuttava Maria Lund ilahdutti Sos:in poikia jo 19.1.2003.


Mappela Lehtonen (tuttu Suomen Robinson -ohjelmasta) vieraili ohjelmassa 13.3.2005.


Ikihauska Jope Ruonansuu kävi testaamassa poikien naurujänteitä 8.10.2006.


Kenialaissyntyinen juoksija ja satukirjailija Wilson Kirwa nähtiin ohjelmassa 27.5.2007.


Yksi kaikkien aikojen parhaista mäkihyppääjistämme, Janne Ahonen poikien halattavana 13.4.2008. 
Lähetä linkki

Esitysaika

Se on siinä-uusinnat kesäsunnuntaisin. 
Tarkista  lähetysaika ohjelmaoppaasta >

Se on siinä Areenassa

YLE Areena


Ohjelman jaksot näkyvät YLE Areenassa kolmenkymmenen vuorokauden ajan tv-lähetyksen jälkeen. 
> YLE Areena

Teksti-tv