yle.fi

Ohjelma

TV2:n suosituimpiin ohjelmiin on lähes koko 2000-luvun kuulunut Se on siinä. Suosio ja menestys kulminoituivat vuonna 2004 Yleisövenlan voittamiseen. Voiton lisäksi ohjelma on ollut hyvä kakkonen viisi kertaa. Vuoden 2007 äänestyksessä ohjelma hävisi vain niukasti TV2:n toiselle ohjelmalle Turvetta ja timantteja. Voidaan sanoa, että ohjelmia on tullut ja mennyt, mutta Se on siinä se vain porskuttaa. Parhaimmillaan katsojia on ollut melkein miljoona.

Kuinka kaikki alkoi?

> Katso video

Ohjelman syntysanat lausuttiin vuoden 2000 keväällä kun tuotantoyhtiö Ten Years Production/Juha Vuorio tarjosi Kakkoselle urheiluaiheista hupailuohjelmaa, jossa uskallettaisiin nauraa ja hymyillä suomalaisten vakavasti ottamalle urheilulle. Kanava kiinnostui ohjelmarungosta ja teetti alustavan tutkimuksen, jossa muun muassa todettiin, että on hyvä, jos ”urheilua ronkitaan toltakin (huumori) puolelta”. Samalla suositettiin, että vieraita olisi ohjelmassa yhden sijasta kaksi ja että ohjelma keskittyisi vieraaseen.

Paljon on vettä virrannut Tammerkoskessa sen jälkeen. Moni tutkimuksen väite ja huoli on osoittautunut turhaksi tai vääräksi, mutta onpa ohjelmaa tekevä tuotantoyhtiökin joutunut ottamaan monia, uusia asioita huomioon yli seitsemän vuoden aikana.

Se on siinä on muuten ohjelma, josta kaikkein ensiksi tiedettiin ohjelman nimi. Antero Mertaranta oli tehnyt vuonna 1995 se on siinä –lauseesta legendan ja oli aika helppoa esittää viihdeohjelman nimeksi Se on siinää. Oli myös loogista ajatella, että television moottoriturpa Antero Mertaranta olisi ohjelman isäntä. Mutta ihan heti hän ei tehtävään suostunut. Muut studiohahmot valikoituivat useiden haastattelujen ja koekuvausten jälkeen. Risto Kaskilahdessa tuotantoyhtiö näki tulevaisuuden nimen, mikä onkin osoittautunut todeksi. Kaskilahti on ollut 2000-luvulla yksi television suosituimmista mieskasvoista. Kaskilahtea täydentämään valikoitui Jukka Laaksonen, jonka erinomainen vahvuus on imitointi. Kummallakin tv-kasvolla on vahvuutensa, mikä osaltaan on kantanut ohjelmaan. 

Ensimmäisissä ohjelmissa syksyllä 2000 vieraina olivat Jani Sievinen, Martti Kuusela ja Jari Rantanen. Lähdettiin siis vahvasti urheilunimillä liikkeelle. Vasta myöhemmin ohjelmaan alettiin systemaattisemmin kutsua myös muita julkisuuden henkilöitä, mikä osoittautuikin hyväksi ratkaisuksi. Aluksi päivässä purkitettiin kolme jaksoa, nykyisin vain kaksi. Ohjelman ohjaajana aloitti Matti Grönberg ja Matti on edelleen mukana teamissä. 

Ohjelmaa on tehty nyt jo yli 200 jaksoa. Vieraina ovat olleet lähes kaikki kotimaan tunnetuimmat nimet, mutta myös merkittäviä ulkomaisia vieraita on Tohlopissa nähty. Nyrkkeilyn raskaan sarjan maailmanmestari Joe Frazier esiintyi ohjelmassa  syksyllä 2007. Frazier opetti Ristoa ja Jukkaa nyrkkeilemään, niinpä poikien Suuri Haasteottelu oli mahdollista nähdä special-jaksona vuoden 2007 lopussa. Lisäksi ohjelmassa on nähty NBA-legenda Dennis Rodman, NHL-legenda Börje Salming, Italian ehkä tunnetuin nainen Ilona Staller alias Cicciolina sekä maailman nopein mies Ben Johnson. Ja monia muita.

Kukaan ei voi muistaa kaikkia ohjelman kohokohtia, mutta monet ohjelman huippuhetkistä ovat syöpyneet kansan mieliin. Timo Jutilan ilme oli näkemisen arvoinen, kun hän ensimmäisellä tuotantokaudella vieraana löysi Curt Lindströmin pahvilaatikosta studion lattialta. 

Tv-katsojat hämmentyivät myös silloin, kun Ristolle jäi ihan "oikeasti" seiväs kiinni käteen tehtävässä, jossa piti keksiä seiväshyppääjille uusia otantaa parantavia keinoja. Jukka puolestaan on saanut monet kerrat selittää, mitä hänellä on virolaisia ja turkkulaisia vastaan, kun hän niin mielellään näistä veistelelee: Tule sinäkin Tallinnaan, autosi on jo täällä…Ruotsin hovi puolestaan tuskin lähettää pojille kutsua kuninkaalliseen linnaan, sen jälkeen kun Risto onnistui herättämään kohun Kunkku-runollaan…

Se on siinä –studiossa on tapahtunut kaikenlaista. On ollut hevosta ja lehmää, palomiestä ja joulupukkia sekä veneeseensä piiloutunut Pertti Karppinen ja studioon eksynyt Pekka ”Lätsä” Päivärinta. Eikä meno ole kangistumassa, päinvastoin.

 

 

Lähetä linkki

Esitysaika

Se on siinä-uusinnat kesäsunnuntaisin. 
Tarkista  lähetysaika ohjelmaoppaasta >

Se on siinä Areenassa

YLE Areena


Ohjelman jaksot näkyvät YLE Areenassa kolmenkymmenen vuorokauden ajan tv-lähetyksen jälkeen. 
> YLE Areena

Teksti-tv