Linkkejä muualle

Timon videoblogi

Suora linja Suomi express –ohjelman katsojien ja tekijöiden välillä!

 

Pelisääntöjä maatalousalan opiskeluun.

 

Kauppojen mainospylväiden koko ärsyttää.

 

Palokunnassa tanssitaan taas.

 

Suunnittelevatko esteelliset asianosaiset koulujen lopettamista?


Tutustu myös näihin:
A-tuubi
Ajankohtainen kakkonen
A-Talk
A-Studio
A-Zoom
MOT
Silminnäkijä

 

Muita linkkejä:
Facebook Suomi express -ryhmä

Kiitä

 Arja Lento / YLE
Kerro, kuka ansaitsee kiitoksen ja millä perusteella. Suomi express vie kiitoksesi perille.
> Lähetä kiitosvinkki

 Erno Serkosalmi / YLEKiitos Kaarina Jänkälä! Kivalojen seutuopiston tanssikurssilaiset, Kaarinan tallilaiset haluavat kiittää tanssinopettajaansa Kaarinaa, joka on jo yli kymmenen vuoden ajan johdatellut seudun "tahkojalkoja" tanssin pyörteisiin. Pari pyörähdystä tangoa pitää mielen virkeänä ja kropan kunnossa. Saiskos luvan?
> Katso juttu

 

 Erno Serkosalmi / YLEKiitos Arto ja Esko! Haapajärven vanhainkotiyhdistyksen asukkaiden arjen sujuvuuden takaavat kaksi omaa "talonmiestä", isännöitsijä Arto Konu ja vapaaehtoisesti vanhuksia auttava Esko Palsamäki. Molempien puoleen asukkaiden on helppo kääntyä onpa kyse sitten postin hausta, pihojen siistimisestä tai kaupassa käynnistä. Hoituupa herroilta tarvittaessa jopa potkukelkan maalauskin. Ja kuuntelevaa korvaa tarjoavat miehet mielellään.
> Katso juttu

 

 Jukka VireniusKiitos Kauko Santikko! Vaasalaiset teatterinystävät haluavat osoittaa suuren kiitoksen Kaukolle vuosien ja vuosikymmenten aikana ympäri Suomen tehdyistä teatterimatkoista.Kauko Santikko on tehnyt tämän kaiken suurella sydämellä vaivoja säästämättä rakkaan vaimon Sirpan suosiollisella avustuksella.
> Katso juttu

 

 Kari Kosonen / YLEKiitos Jari Jokinen! Milla Nykänen kiittää Hippokampustuki ry:n Jari Jokista korvaamattomasta vertaistuesta. Jari Jokinen on upea esimerkki kuinka aivovamman jälkeenkin voi elää hyvää elämää.
> Katso juttu

 

 

 Isto Janhunen / YLEKiitos rakas anoppi! Saila Koskenkorva halusi yllättää kiitosdiplomilla
rakkaan läheisensä eli anoppinsa Aino Koskenkorvan. Kiitosdiplomin yllätyksellisyys vaati kovan veron, sillä Saila joutui valehtelemaan ensimmäistä kertaa anopilleen!
> Katso juttu

 

Kiitos Heikki! Heikki Parri saa kiitoksen autoalan kollegoiltaan. Mies on symppis matkanjohtaja, joka järjestelee autoteknillisen yhdistyksen opintomatkat luovuudella. Tällä kertaa Heikki on viemässä väkeään Ferrarin autotehtaalle Italiaan. Yllätimme Hessun lentokentältä.
> Katso juttu

 

 Isto Janhunen / YLEKiitos kyläkoulunkäynnin puolustajat! Tällä kiitosreissulla tavattiin kunnanjohtaja sukkasillaan ja toinen kiitettävä lipesi kamerasta. Silti kiitokset menivät perille.
> Katso juttu

 

 

 Niko Kotiranta / YLEKiitos Anneli ja Erja! Vanhukset pysyvät vireinä teidän ansiostanne.
> Katso juttu

 

 

 

 Isto Janhunen /YLEKiitos kiva Kelan täti! Päivi Luiskala Oulaisten Kelasta on Päivi ja Asko Lumiahon mielestä maailman paras Kelan täti ikinä. Neuvot tiskillä ovat ymmärrettäviä, ja Päivi auttaa "enemmän ko warmaan tarwis". Harvoin Kelan kanssa toimiessa jää yhtä hyvä mieli!
> Katso jymy-yllätys!

 

 Isto Janhunen / YLEKiitos, Marianne, Anne, Taina, Riitta, Marita ja Olli! Vain 116-senttiselle "Hetsulle" kaupan hyllyt ovat korkealla. Suomen Sievin tyttö halusi lausua nöyrimmän kiitoksensa auttajilleen. "Minua palvellessanne joudutte antamaan paljon enänpi, koska kokoni on niin lyhyt, etten juuri ylety mihinkään " hän kirjoittaa.
> Katso juttu

 

  Erno Serkosalmi / YLEKiitos Risto Mononen! Jari Myllymäki haluaa kiittaa Risto Monosta pyytettömästä työstä Kemin urheilun eteen. Risto on tehnyt leipätyönsä Kemin kaupungin urheilukentänhoitajana ja vapaa-ajalla toiminut aktiivisesti monella tapaa seuratoiminnassa. Riston ansiosta on aina ollut sellainen tunne kentälle tuleessa, että on tervetullut ja sinusta välitetään, olit sitten ihan pieni jannu tai vähän isompi.
> Katso juttu

 Samuli HolopainenKiitos Aimo! Pitkän työuran tehnyt johtajakin voi yllättyä. Niin kävi Aimo Suikkaselle, joka palkittiin Suomi expressin kiitosdiplomilla. Kiittäjien mielestä kunnanjohtaja on hoitanut asiat niin hyvin, että Koski Tl on Suomen paras kunta! Yllätyksen järjestivät Eva Seitz-Laaksonen ja Sirkka Karp.
> Katso juttu

 

 Samuli Holopainen / YLEKiitos "kakkosäiti"! Turkulainen Maria Nieminen, 15v, on ollut vauvasta asti mukana yliopistosairaaloiden yhteisessä diabetestutkimuksessa. Hänen kohdallaan tutkimus päättyi tänä keväänä,
mutta oma hoitaja säilyy sydämessä. Maria onnistui yllättämään "kakkosäitinsä" täydellisesti! > Katso juttu


 Petri Vilen / YLEKiitos Jouni Porali! Turun Huumeista Irti ry on saanut tervetullutta tukea paikalliselta kauppiaalta. Kirpputorin vetäjä Jouni Porali on antanut ilmaisen myyntipöydän yhdistyksen käyttöön. Kirppiksen myyntituloilla yhdistys on voinut muun muassa kouluttaa tukihenkilöitä huumeista irti pyrkivien tueksi. Poralin halu auttaa yhdistystä ja hienoa asenne on kiitoksensa ansainnut!
> Katso juttu

 

 Kari KosonenKiitos, enkelit! Luoman veljekset halusivat ojentaa diplomin isänsä hyvästä hoivasta.
Hoitajat Hannele, Kristiina ja Marjatta Savonlinnan terveyskeskuksesta olivat poikien mielestä poikkeuksellisen huolehtivia. Julkista sairaanhoitoa moititaan, mutta Savonlinnan omat enkelit ovat sille kunniaksi.
> Katso juttu

 

 Kari KosonenSuuret kiitokset Mirjam Melkko, Lempi Hintsanen ja Elli Ala-Poikela! Käynnistitte Saimaan Torpan monipuolisen toiminnan kahdeksan vuotta sitten. Tämän ansiosta sadat taipalsaarelaiset ovat saaneet iloa ja virkistystä elämäänsä. Nyt meillä on paikka missä voimme tavata toisiamme mukavan tekemisen merkeissä. Ja yksinäiset ja eläkeläiset voivat löytää uusia ystäviä.
> Katso juttu


 Markku hautamäki / YLE
Kiitos nuorisoseuran puheenjohtaja! Hilkka Raittila kirjoitti: "Me täällä Jalasjärven Keskikylän nuorisoseuralla haluaisimme kiittää puheenjohtajaamme todella aktiivisesta ja uhrautuvasta työstä. Olen seurannut ohjelmaanne ja siksi rohkenenkin pyytää Teitä. Odotan lisäohjeita asian tiimoilta ja toivon, että kiireittenne keskeltä ehtisitte piipahtaa katsomassa hauskaa näytelmäämme ja saisimme yllättää puheenjohtajamme kiitosten kera ko. tilaisuudessa." Ja tähän juonittelu johti > Katso juttu

 

 

 Marko VäänänenKiitos Tuomo Turpeinen, Martti Kyllönen ja Aira Keränen! Hyrynsalmen Iskun talo rakennettin 1950-60 lukujen taitteessa, joilloin urheilutoiminta oli vireää pienessä kainuulaispitäjässäkin. Talo pääsi vuosien saatossa pahoin ränsistymään ja 2000-luvun alussa se oli jo purku-uhan alla.

Hyrynsalmen kirkonkylän kyläyhdistys lunasti talon 12 eurolla ja siitä lähtien korjausurakka on ollut käynnissä. Tästä kiitos Tuomo Turpeiselle, Martti Kyllöselle ja Aira Keräselle.

Kotiseutuliitto on myös palkinnut Hyrynsalmen kirkonkylän kyläyhdistyksen Iskun talon hyvästä korjausrakentamisesta.
> Katso juttu

 

 Isto Janhunen /YLEKiitos rakas Erika! Taina Punamäki on omalla kylällään aktiivinen yhteisvastuukerääjä, mutta hän ei vain ota vastaan lahjoituksia - vaan myös antaa. Vastalahjan mahdollistaa suloinen Erika, ja Taina halusi palkita diplomilla anteliaan ystävänsä.
> Katso juttu

 

 

 Dimitri VolginKiitos ystävyydestä Eurajoen mopokerholaisille! Olli-Pekka Saarisella ja Samuel Salosella oli loistoajatus, kun he ottivat yhteyttä Suomi expressiin. Rauman pojat halusivat myöntää kerralla kolme diplomia Eurajoen mopokerholaisille. Ystävyys lämmittää mieltä, varsinkin jos kavereiden saaminen on vaikeaa.
> Katso juttu

 

 Jukka VireniusKiitos Ismo! Miehet kun ei halaile niin mites olisi kiitos-diplomi? Ehdottaa Seppo Pirinen. Seppo sai muutama vuosi sitten pahan aivohalvauksen, joka romutti arkielämän täysin. Nyt mies on toipunut hämmästyttävän hyvin ja on aika kiittää tärkeintä auttajaa.
> Katso juttu

 

 Jukka Virenius / YLEKiitos naapurit! Oli yö tai päivä, Ellen saa naapuriapua niin entisiltä kuin nykyisiltäkin naapureiltaan. Hän halusi antaa auttajilleen sellaisen kiitoksen, että he muistavat sen vielä ylihuomennakin.
> Katso juttu

 

 

 Jukka Virenius / YLEKiitos Pentti!
Pentti Skön on mies kuuntelemisen ja auttamisen ytimessä. Hän on auttanut tuhansia ihmisiä hoitamalla heidän asioitaan.
> Katso kiitosjuttu

 

 Isto Janhunen / YLEKiitos Paavo ja Juha! Tuomo Hietanen haluaa kiittää aktiivisesta toiminnasta Nastolan kalastusalueen hyväksi Paavo Pohjakoskea ja Juha Ketoa. Molemmat miehet ovat omalla panoksellaa tukeneet arvokasta talkootyötä kalastusalueella.
> Katso juttu

 

 

 Joni Tammela

 

Kiitos sisko! Maila Nieminen on isosisko, äiti ja mummo. Ja aivan ihana - kaikissa näissä rooleissa. Näin perustelevat kiitosta läheiset, jotka yllättivät Mailan syntymäpäiväjuhlien puuhastelun keskellä.
> Katso juttu

 

 Jykka Tyni / YLEKyyjärven partiolaiset kiittävät Kylätuvan Naisia. "Kyyjärven Kylätuvan Naiset ovat puuhakas vapaaehtoinen joukko, jotka pyörittävät omalla vapaa-ajallaan kylätupa-kahvilaa. Väkeä kylätuvalla tuntuu riittävän. Jo toisen kerran kylätuvan naiset lahjoittivat joulumuistamisena partiolippukunta Kyypartiolle 100 €, ja muitakin rahalahjoituksen saaneita oli. Kaiken tuoton he lahjoittavat eteenpäin! Tosi moni taho on heidän lahjoituksistaan saanut nauttia. Puhumattakaan siitä minkä ihanan kokoontumispaikan he kyläläisille ovat järjestäneet. Heillä on myös kummitoimintaa ja erilaisia tempauksia, ja kirpputori pyörii kylätuvan yhteydessä. Nämä naiset jotka tätä toimintaa pyörittävät ovat todella kiitos diplomin ansainneet!"
> Katso juttu

 

 Isto JanhunenKiitos Päivi!  Suomi express sai postia: "Olemme vesijumpparyhmä Porista. Joukkomme koostuu innokkaista naisuimareista. Ohjaajamme, fysioterapeutti Päivi Kolehmainen ansaitsee mielestämme kiitosdiplomin. Hän on ammattitaitoinen, kannustava ja ohjeita antava persoona, hän huomioi meistä jokaisen erikseen. Lisäksi hän antaa ohjeita liikunnasta ja terveemmästä elämästä meille vanhoille rouville. "
> Katso mihin kirje johti

 

 Kari Kosonen / YLEKiitos Jaakko! Ankkurimiehet ovat saaneet energiaa ja liikunnan iloa, kun Jaakko Mattero on laittanut heidät liikkeelle.
> Katso juttu

 

 

 

 Isto JanhunenKiitos Satu! Viisitoista vuotta sitten Timo joutui sairaalaan. Keho ei enää jaksanut rankkaa elämää. Sairaanhoitaja Satu Niska otti miehestä kopin ja vastuun Timon toipumisesta. Kahden kuukauden sairaalareissun aikana kuntoon saatiin niin Timon keho kuin elämänhalu. Tästä Timo ja hänen avopuolisonsa Virpi haluavat kiittää Satua. Ja niin he ovat tehneetkin: joka vuosi joulun alla he ovat käyneet tapaamassa Satua ja vieneet hänelle joulutervehdyksen. Niin tänäkin vuonna, mutta tällä kertaa mukaan oli juonittu expressin kiitos-partio. Satu oli juuri aloittanut uudessa työpaikassa ja hänelle hämmästystä aiheutti jo Virpin ja Timo saapuminen. Kun siihen lisätään vielä kuvausryhmän hiippailu nurkan takaa, onki jouluinen kiitos-yllätys valmis avattavaksi.
> Katso juttu

 

 Isto Janhunen / YLEKiitos Olli Haavisto! Olli Haavisto toimii Hämeenlinnassa veteraanikeilaajien toiminnan promoottorina. Keilauskaverit haluavat kiittää Ollia pyytettömästä toiminnasta.
> Katso video

 

 

 Kari Kosonen / YLEKiitos Mauri Poikeljärvi. Hannu Kokko kiittää Syväpuron hoitokodin vetäjää Mauri Poikeljärveä uudesta elämästä. Ikävä kyllä Syväpuron hoitokoti ajotaan ajaa alas taloudellisista syistä.
> Katso video

 

 

 Jukka VireniusKiitos Marja-Riitta! Marja-Liisa Rapatti haluaa kiittää posliinimaalauksen opettajaansa Marja-Riitta Koivistoa kärsivällisyydestä, hyvän hengen luomisesta ja tuesta vaikeina hetkinä.
> Katso juttu

 

 

 Isto Janhunen / YLEKiitos Tuire Toivola. Katriina Nummela ja Tuula Nyman Helsingistä halusivat ojentaa kiitosdiplomin lasten ja aikuisten puolesta Tuire Toivolalle. "Olemme pitkään seuranneet leikkipuisto Trumpetin toimintaa Kannelmäessä. Tuire Toivola luotsaa puistoa täysin epäitsekkäästi ja ylimääräisellä ohjelmalla lapsille. Todella upeaa! Lapset ja aikuiset ovat haltioissaan." Diplomin vienti sovitettiin Halloweenin aikaan, jolloin Trumpetissa tapahtuu kauheita.
> Katso juttu

 

 Marko Väänänen / YLEKiitos Anne! Ruukin maaseutuopiston toimistosihteeri Anne Tanskanen välittää oppilasta ja on aina ystävällinen puhelimessakin. Hän kun ei ole mikään päivää-näkemiin -tyyppi.
> Katso kiitos

 

 

 Jukka Virenius / YLEKiitos elämänopettajat Elli ja Erkki Nieminen. Kannonkoskelainen Heimo Ruuska halusi ojentaa kiitoksen koko perheensä puolesta opettajille Elli ja Erkki Niemiselle. Niemiset ovat osoittaneet antaumuksellista asennetta opettajan työhön opettelemalla esim. pistekirjoituksen ja onnistuneet antamaan näin perheen kaikille kuudelle lapselle loistavat eväat elämää varten.
> Katso juttu

 

 Isto Janhunen / YLEKiitos Lahja Hakala! Marja-Liisa Aho ja Pohjois-Savon Sienisaeura kiittävät Lahja Hakalaa suurenmoisesta työstä sienivärjäyksen alalla.
> Katso juttu

 

 


 Isto Janhunen
Loviisan likka. Marianne ja Risto Mäkinen Loviisasta lähestyivät Suomi expressiä kunniakirja-asialla. Kiitoksen arvoinen Birgitta Mäkelä on ollut heille kuin oma likka, läheistäkin läheisempi, vaikkei mitään sukua Mäkisille olekaan. Birgitta on korvaamaton apu varsinkin Mariannelle, joka vammautui takavuosina auto-onnettomuudessa.
> Katso juttu

 

 Jukka Virenius / YLEKiitos Kalevi! "Kun se vaan on niin ystävällinen ja avulias naapuri", summaa Hilkka Silvast naapurinsa Kalevi Pietiäisen ansiot. Mataramäki on pieni mutta aktiivinen kylä Etelä-Savossa ja siellä Hilkan mukaan kaikki kyläläiset auttavat toisiaan.

Mutta Kalevi on yksi niistä, joka on ollut esimerkillinen ja viimeistään Silvastin pariskunnan auttaminen miehen sairastuessa sai Hilkan pohtimaan yön aikana, miten tämä avuliaisuus palkittaisiin.
"Sitten yölllä, kahtakymmentä vaille kolme se tuli mieleeni: Suomi express ja kiitos", muistelee Hilkka. Niinpä syyskuun lopulla oli aika suorittaa "Operaatio Kiitos" ja yllättää Kalevi kotoaan.
> Katso juttu

 

 Isto JanhunenKiitos Tanja ja Marko Lindroos! Lindroosit on pariskunta, joka tarjoaa omalla kustannuksellaan ruuan sitä tarvitseville. Joka perjantai he valmistavat ruoka-annokset odottamatta korvausta vaivannäöstään.Markon laulun sanoja lainaten olette "kuin hopeaa!"
> Katso juttu

 

  Isto Janhunen / YLEMimmifutis. Futismimmit Jyväskylästä halusivat kiittää joukkueensa kummitätiä ja johtajaa Heidi "Hönö" Perälää. Helena Pölläsen johdolla laadittiin diplomin teksti ja suunniteltiin yllätys iltatreeneihin. Katso Hönön höynäytys!
> Katso juttu

 


  Isto Janhunen / YLEUlkoluodon Uolevi. Pirkko Rytkönen joukkoineen Salosta pisti Suomi expressin toimitukseen oikein kunniakirjahakemuksen. Siinä diplomin saajaksi ehdotetaan 80-vuotiasta Uolevia Ulkoluodolta. Uolevilla riittää virtaa ja taitoa, joka on ollut ystäville kullanarvoista. Saariaktiivia lähti tervehtimään iso joukko ystäviä ja naapureita.
> Katso juttu Esko PuikkoKiitos Satu ja Kari. Satu ja Kari Salonen kokivat suuryllätyksen, kun saivat kittiläläisten järjestämän Suomi express kiitoksen. Salosia halutaan kiittää heidän uskomattomasta työstään vanhuksien eteen.
> Katso juttu Isto Janhunen / YLEHoksottimet kohdallaan! Helena Saastamoinen kiittää hyvästä hoivasta osaavaa ja herttaista Lepolan palvelutalon henkilökuntaa. Helena tietää, mistä kiittää, hän on asunut palvelutalossa 23 vuotta.
> Katso kiitokset
 Isto Janhunen / YLEKiitos, varaäiti! Jyväskyläläisen Annamari Maukosen äidillinen huolenpito on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen Aleksi Pöytäkankaaseen. Aleksi halusi järjestää aamuisen yllätyksen tärkeälle perheelle äitienpäivän hengessä. Perheen tyttären, Riikan, avustuksella saimme pidettyä kiitoksen salassa äidiltä. Päivää ennen kuulimme, että varaäitiin oli iskenyt kevätflunssa. Tyttären luvalla uskalsimme kuitenkin yllättää toipilaan keskellä lauantai-aamua.
> Katso aamuinen kiitosjuttu<


 Vesa TaipaleenmäkiKiitos avusta, Erkki. Erkki Heikkilälle autojen korjaus on elämäntapa. Raahelaisen yrittäjän luontainen auttamishalu on tehnyt moneen mieheen vaikutuksen.
> Katso juttu

 

 

 Kari Ahola /YLEKiitos Sinulle Pertti monipuolisesta avusta! Olet aina valmis auttamaan
naapureitasi, osallistut talkoisiin ja muistat sotainvalideja. Elämäntyösi nuorten hyväksi tunnetaan ja muistetaan. Apusi annat pyyteettömästi, mikä tekee siitä entistäkinarvokkaampaa.
> Katso video


 Juha NorokytöKiitos Piippolan vaarille!
Piippolan vaari, Kalevi Piippo on asunut Piippolassa 80 vuotta ja muuttaessaan Sotainvalidien veljeskotiin Ouluun hän lupasi tuoda tullessaan iloa ja valoa veljeskodin toimintaan. Sen hän on myös tehnyt. Tyttärensä Sinikka Piippo-Turpeisen mielestä Kalevi on ansainnut kiitokset toiminnastaan.
> Katso video


 Taito SiiraKiitos kanttori Risto Vähäsarjalle! Säätiönkulman eläkeläiset Sotkamosta kiittävät laulattamisesta ja elämänilon tuottamisesta.
> Katso video

 

 Juha NorokytöPelastavat enkelit! Päivi Sauvola Ruukista koki vuoden vaihteessa järkyttäviä hetkiä kun hän joutui perheineen vakavaan liikenneonnettomuuteen. Apu saapui kuitenkin ajoissa ja vakavilta seurauksilta vältyttiin. Päivi haluaa kiittää Ruukin pelastuslaitoksen henkilökuntaa ammattitaitoisesta avusta hädän hetkellä. Päivin mielestä on tärkeää, että joka kylällä on oma vaikka sitten pienikin pelastusyksikkö.
> Katso video

 

 Kari KosonenKiitos koulukyydeistä. Anjalankosken linja on jo vuosikymmeniä kuljettanut Anjalankosken lapsia kouluun ja takaisin. Kuljetukset on tehty ammattitaidolla ja hienolla ystävällisyydellä. Lapset ovat kokeneet olonsa turvalliseksi ja miellyttäväksi kuljetusten aikana. Kuskit ovat olleet todella paneutuneita kuljetuksiin ja huolehtineet lapsista mitä kiitettävimmin. Parhaimmat kiitokset.
> Katso video

 

 Erno Serkosalmi / YLE Kiitos laduista, Kalle! Pian 80 vuotta täyttävä Kalle Juvani on omalla moottorikelkallaan tehnyt palkatta hiihtolatuja sivakoitsijoiden iloksi jo vuosikymmenien ajan. Kallen naapurin, Sirpa Juntusen, mielestä Kalle ansaitsee työstään julkisen kiitoksen.
> Katso video

 

 Kari Kosonen / YLEKiitos Kaija! Savitaipaleen Heituinlahden kylässä asuva Kaija Torkkeli on taistellut esimerkillisesti keskustaajaman ulkopuolella asuvien lasten puolesta.
> Katso video

  

 

 Pentti Koistinen / YLEKiitos talkoolaiselle! Tuhansien tuntien työ yhteiseksi hyväksi saa kiittämään sitä ei kaikista kovaäänisintä miestä.
> Katso video
 Markku Hautala / YLEKiitos pelimanni! Ähtärin Veljeskodissa raikaa rempseä laulu, joka innostaa toisetkin osallistumaan. Kiitos, Heikki Savola, kun luot yhteislauluhetkiin käsinkosketeltavan lämpimän hengen.
> Katso video. Pentti KoistinenKiitos ihmemuorille! Markku Muhonen Jämsästä otti yhteyttä Suomi expressiin, koska halusi yllättää hänelle tärkeän ihmisen kiitosdiplomilla. Diplomin saaja, Päivi Muhonen, on todellinen ihmemuori, jolla riittää tarmoa vaikka muille jakaa. Ja niin Päivi jakaakin toimimalla mm. vapaaehtoisena ystävänä vanhuksille. "Tässä muorissa on sitä talkoohenkeä, jota tänä aikana tarvittaisiin paljon lisää" kirjoittaa Markku. Kiitoksiin yhtyvät myös Markun sisarukset ja palvelutalo Linnatuvan väki.
> Katso video

 

 Aki Lahtinen / YLEKiitos esimiehelleni Helena Saveliukselle. Anne Salonen kiittää entistä esimiestään, joka osasi luoda työpaikalle hengen, jonka muisto lämmittää vuosia jälkeenpäin. 
> Katso video.
Kiitos, Kaija Jestoi! Kaija Jestoi on aina hyväntuulinen ja auttavainen. Maailma olisi parempi paikka, jos kaikki ihmiset olisivat yhtä myötätuntoisia kuin Kaija, sanoo kiitoksen antaja Lea Uusikartano Kokkolasta.
>Katso video

 

 

Kiitos, Matti Laakkonen! Kiitos liikennöitsijä Matti Laakkoselle Joensuun Enoon. Hän on tehnyt pitkän päivätyön entisen Enon kunnan liikennelaitoksen vetäjänä ja yleisön palvelijana aina ystävällisenä. Kun Enon kunta lakkautti oman liikennelaitoksensa ryhtyi Matti yksityisyrittäjäksi. Hän on kuskannut lapsia rippikoululeireille Lappiin, Eläkeläisiä retkille, urheilijoita kisapaikoille, tehnyt Karjalan matkoja. Pärnuun kylpylämatkat pari kertaa vuodessa ovat jo sinänsä Kiitoksen arvoiset, sillä Matti on aina pitänyt huolen kaikista mukana olevista hyvällä palvelulla ja ystavällisyydellään.
> Katso video

 

 Kari Kosonen / YLEKiitos, Tuulikki Lautkari! Maija Seppelin haluaa kiittää Tuulikkia pitkästä vapaaehtoistyöstä eläinsuojelun, vanhusten ja mielenterveyspotilaiden hyväksi. Tuulikki käy Masty-koiransa kanssa mm. kaverikoiravierailuilla vanhusten luona.
> Katso video

 Timo Ahonen / YLEKiitos Maritta Tuominen! Leena Salmi ystävineen haluaa esittää kiitoksen Maritta Tuomiselle. Tuominen on kehittänyt Huittisten kehitysvammaisten tukiyhdistyksen toimintaa. Maritta hoitaa kotona kehitysvammaista poikaansa, Tomia. Ystävien mielestä Maritta on yhdistyksen sielu ja ideapankki. Hän on ideoinut retkiä, konsertteja ja varojen keräystä. Maritta on myös taitava käsityöihminen, niinpä naiset keksivät sopivan peitetarinan nukenvaatteiden ostosta.
> Katso video

Kiitos, Jukka Tuomainen! Varkautelainen miesporukka Pekka Ropposen johdolla otti yhteyttä Suomi expressiin. Heidän mielestään Savontiellä kioskia pitävä Jukka Tuomainen on kiitoksen arvoinen kaveri. Puheliaalla miehellä on huumori mukana kaikessa. Hän tarjoaa varkautelaisille yhteisen olohuoneen kaupungista, paikan pitää päivittäistä parlamenttia. Juuri 50 vuotta täyttänyt Jukka piti asiakkailleen hiljattain myös syntymäpäiväjuhlat, eivätkä muutkaan Savontien kekkerit ole pyyhkiytyneet kiittäjien mielestä.
> Katso video

 Kari Kosonen / YLEKiitos elämästä sisko!
Seija Lyyra kiittää Vieno Soinista, joka pelasti hänen henkensä viisikymmentä vuotta sitten. Kesälomalta töihin palannyt Vieno otti mukaansa 13-vuotiaan siskon ja toimitti hänet lääkäriin. Seijan sydän leikattiin kiireellisesti.
> Katso video

 Esko PuikkoKiitos aktiivinen veteraani! Rovaniemeläinen Kari Hiltunen kiittää Tauno Hakanpäätä kolmenkymmenen vuoden työstä yhteisvastuukerääjänä. Tauno Hakanpää on tehnyt myös paljon sotaveteraanien hyväksi.
> Katso video

 

Kiitos seremoniamestarille! Paavo Nummi on Vaasan Ikinuorten aktiivinen jäsen. Kerhotovereiden mukaan Paavo on aina valmis tarttumaan toimeen tilanteessa kuin tilanteessa. Paavon kaltaisia innostuneita ja uutteria ihmisiä tarvittaisiin entistä enemmän mukaan yhdistystoimintaan.
> Katso video

Kiitos hyvän mielen tuojalle! Pitkäaikainen asiakas haluaa kiittää tamperelaista parturi-kampaaja Marja Louhestoa ystävällisestä ja positiivisesta palvelusta. ''Marja on kuin terapeutti, sillä hänen luona käydessään tulee tulee aina hyvälle mielelle."
> Katso video

Kiitos koirien ystävä! Anneli Kumpulainen on miehensä kanssa asuttanut Lapinlahden Potkulan tilaa 16 vuotta, ollut emona niin omille kasvattikoirille kuin hyljätyille ja kiusatuille eläimille. Jari Lyytikäinen halusi että Annelille ojennettaan Kiitos-diplomi siitä työstä, mitä hän on tehnyt koirien ja muidenkin eläinten  hyväksi.
> Katso video.

 Matti MyllerKiitos sairaalan väki! Jyväskyläläinen Martti Pennanen on joutunut turvautumaan sairauksiensa takia usein Keski-Suomen keskussairaalan apuun. Martti haluaakin kiittää sairaalan väkeä ''erittäin ystävällisestä ja asiantuntevasta palvelusta.'' Martin mielestä sairaalan puhelinkeskus osaa yhdistää nopeasti alan asiantuntijoille ja ensiavussa lievitetään taitavasti kipuja.
> Katso video

 Juha Norokytö, Jaana PolamoKiitos karaokekursseista! Tornion Järjestötalolla on jo vuosia pyörinyt vilkas karaoketoiminta. Anne Järvinen aloitti viisi vuotta sitten karaokelaulukurssien vetämisen kuin tyhjästä. Nyt laulajia on jo kymmeniä ja viikottain Järjestötalolla on karaokekursseja useana iltana . - Annen lämmin, kannustava ja energinen ote laulajiin on taikonut esiin upeita laulajia, Tähtiartisteja , kirjoittaa Eeva Kurkinen- Heikkilä kurssilaisten puolesta. Eevan mielestä Annen ansiosta moni on löytänyt itsestään koulun laulutunneilla kadotetun laulajan. Kiitos-diplomi ojennetaan Annelle kuinkas muuten kuin laulamalla.
> Katso video

Kiitokset posliinimaalauksen opettajalle! Posliinimaalausta harrastetaan iloisin mielin Kuopiossa. Aira-Maarit Hoffrén kirjoittaa, että posliinimaalausryhmämme opettaja Mirja Tuomainen on vetänyt jo usean vuoden ihanaa naisryhmää omassa "vintissään", jonka hänen miehensä rakennutti firmansa yläkertaan. Aivan loistava terapeuttinen ja innostava ryhmä. Hoffrén kehuu Mirjaa iloiseksi ja pirteäksi, jonka vuoksi koko ryhmä osaa olla hymyssä suin.
> Katso video

 
 Markku Hautala / YLEHonkajoen Vatajankoskella asuva Ellen Aaltonen on Mukkalan myymäläauton kanta-asiakas. "Ikääntyminen ja kulkuyhteyksien väheneminen ovat vuosien saatossa tehneet kotinurkilla käyvästä myymäläautosta yhä tärkeämmän palvelun", kertoo Ellen Aaltonen. Hän haluaakin kiittää kauppiasveljeksiä Mika ja Juha Mukkalaa, jotka pitävät myymäläauton liikkeellä ja omalta osaltaan huolehtivat siitä, että syrjäkylillä säilyvät elämisen mahdollisuudet.
> Katso video

Kiitokset hammaslääkäriaseman väelle! Monet suomalaiset kärsivät hammaslääkäripelosta. Helsinkiläisellä hammaslääkäriasema Hammaspeikolla on pelkoon aseena hyväntuulinen palvelu. Aseman asiakas Jere Aarnia kirjoittaa: "Haluan kiittää Hammaspeikon henkilökuntaa hyväntuulisesta palvelusta. Se auttaa unohtamaan pelon hammaslääkäriä kohtaan ja saa asiakkaan hymyilemään."
> Katso video

 Juha Norokytö & Jaana Polamo  YLEKiitokset Toppilan kioskikauppiaalle!
Oulun Toppila on levottoman kaupunginosan maineessa. Keskeisellä paikalla sijaitseva kioski on alueen perinteinen kokoontumispaikka. Kioskin vakioasiakas Aune Keränen kirjoittaa: "Haluan kiittää Oulun Toppilan kioskin kauppiasta Pirkko Törmästä ja hänen henkilökuntaansa osaavasta ja asiantuntevasta palvelusta myös maahanmuuttajia kohtaan. On kuin menisi olohuoneeseen, niin lämpimästi ja kotoisasti otetaan vastaan. Iso kimppu ruusuja".
> Katso video

 Isto Janhunen & Jaana Polamo / YLEKiitos mukavalle rouvalle Espooseen!
Aino Inkeri lähestyi Suomi expressiä postikortilla. Hän kirjoitti: "Toivoisin, että hommaatte kunniakirjan naishenkilölle, joka on kerännyt täällä Espoossa Jupperin ja Laaksolahden alueella yhteisvastuun pennosia kävellen jo varmaan 30 vuoden aikana. En tiedä hänen nimeään, mutta Espoon tuomiokirkkoseurakunta varmaan kertoo sen. Alue on laaja omakotitalojen asumaseutu, joten keräys on varmasti tosi rankkaa ja kerääjä on hyvin vaatimaton, ystävällinen ja aina kiitollinen. Tosi mukava rouva!" Seurakunnasta saimme vihiä, että kyseinen nainen on Ritva-Maija Laitia-Ehoniemi. Näin vietiin taas diplomi oikeaan osoitteeseen.
> Katso video

Kiitos tanssiopettajille! Sysmässä tanssitaan lauantaisin bailatinoa. Ohjaajat Ritva Alatalo ja Hannu Aalto saavat ilon ja hien pintaan - he ovat bailaajien mielestä kiitoksen arvoisia. Arja Niittynen otti yhteyttä Suomi expressiin ja yllätys sovittiin kevään viimeiselle tunnille. Kunniakirjaan kirjoitettiin: "Te olette todella saaneet meidät Sysmän tavikset syttymään bailatinolle. Te, tanssi ja hyvä musiikki, siinä on tehokas kolmen kopla, joka toimii piristysruiskeena keholle ja mielelle. Iloinen ja kannustava ohjauksenne saa tanssijan uskomaan itseensä ja nauttimaan tanssista kokonaisvaltaisesti. Kivan tanssihetken jälkeen on taas mukava palata arjen askareisiin. "

> Katso video

 

Kiitos, Mervi Merenheimo! Jyväskyläläinen Tuula Suontamo halusi kiittää kotisiivoojaansa. Apu on ollut arvokasta ja jälki perusteellista. Kunniakirjassa Tuula kehuu Merviä: " Tartut hommiin aina reippaana ja iloisena. Päästin sinut pyhimpääni, kotiini – ja voitit luottamukseni. Voin huoletta jättää likaisen huushollin hoiviisi, eikä minun tarvitse työpäivän jälkeen tarkistaa onko kaikki kunnossa. Tiedän itsekin alan ammattilaisena, ettei puhtaus tule puhaltamalla vaan siivous on kovaa työtä. Kiitos jaksamisesta, on ihana rentoutua puhtaassa kodissa!"
> Katso video

 

Kiitos Irma! Irma Salenius hoitaa Nastolan terveysaseman kahvilaa. Hänet tunnetaan ystävällisenä ja iloisena ihmisenä, joka on mielellään avuksi. Nastolalainen Leila Järnström on saanut tämän kokea monta kertaa, samoin kuin hänen sisarenpoikansa. Leila otti toimitukseen yhteyttä ja halusi välittää kiitoksen Irmalle, jota pojat kuvailevat "hirveen mukavaksi". Leila Järnström ei itse päässyt kiitosta välittämään, mutta pani pojat asialle.
> Katso video

Mitä yhteistä on Iisalmelaisella työttömällä, työssäkäyvällä tai opiskelijalla? Jos ei paljon muuta niin yhteinen ruokala. Iisalmelaiset työttömät saavat nimittäin kaupungin Lumakeskuksessa, ammattiopiston ja lukion opiskelijoiden ruokalassa, syödä kupunsa täyteen kahdella ja puolella eurolla. Kaupungin työntekijät saavat ruokalapalvelun 4.50e:lla. Työttömien ruokailua tukee kaupunki ja työttömien yhdistys.

Voisiko myös vanhukset ottaa mukaan tällaiseen yhteisöruokailuun? Kaikkien kun pitää syödä. Erilaisten ihmisryhmien kokoontuminen ruokailemaan yhdessä kuten nuoriso vanhusten joukossa, mukana myös työttömät ja työssäkäyvät, lienee luonnollisempaa kuin kaikenlainen luokitteleminen ja erotteleminen.
Työttömien yhdistyksen toiminnanjohtaja Lauri Nissinen pitää ruokalan henkilökunnan palvelua erinomaisena ja on hyvillään ruokalan työntekijöiden suhtautumisesta kaikkiin mukattomasti ja tasa-arvoisesti. Nissisen mielestä henkilökunnalle on aika sanoa Kiitos!
> Katso video

 

Kiitos persoonallisesta palvelusta, Kaisa! Kyläkauppias elää supermarkettien puristuksessa ja siinä miltei ainoa kilpailuvaltti on hyvä palvelu. Viitasaaren Kymönkoskella pitää puotia Kaisa Laakso-Närhi. Wilma-seura kiittää Kaisaa persoonallisesta ja henkilökohtaisesta tavasta pitää huolta asiakkaista. > Katso video

 

Kiitos jäätien ylläpitäjät! Paltamolaiset veljekset Viljo ja Matti Väisänen ovat ylläpitäneet jäätietä Oulujärvellä jo kolmekymmentä vuotta. Maalaistalon miehet ovat tehneet työn omalla kustannuksellaan pontimenaan se, että ajomatka Paltamosta Kajaaniin lyhenee 50 kilometriä. Tästä sosiaalisesta työstä Väisäsiä haluaa kiittää Jorma Mankinen.  > Katso video

Kiitos latumiehet Aimo ja Jorma! Veljekset Aimo Aalto ja Jorma Aalto työskentelevät Nokian kaupungilla liikuntapaikkojen hoitajina. Talvisin he pitävät huolen hiihtoladuista. Ahkerat hiihtäjät eivät kiitoksissa säästele, he kirjoittivat diplomiin näin: "Meidän ei-nokialaisten on nautinnollista tulla hiihtelemään teidän alueenne laduille. Näinä vähälumisina talvina latujen kunnossapitäminen on erittäin työlästä. Pyyteetön ja uhrautuvainen työpanoksenne nousee arvoonsa. Latupohja ei kaikilta osin ole tasaista paanaa, vaan paikoin erittäin muhkuraista. Te kuitenkin loihditte luonnonlunta käsipeleillä ympäristöstä. Sen jälkeen kun perinteinen latu on tehty, käytte vielä reitin itse lävitse meitä tavallisia hiihtelijöitä ajatellen. Palvelette meitä myös viikonloppuisin, jos sattuu lunta tulemaan niin, että latu on vähän pöhröinen." Suomi express -kunniakirja luovutettiin nokialaisveljeksille kahtena kappaleena Koukkujärven majalla.
> Katso video

 

Kiitos Martti Suorsa! Taksiautoilija Martti Suorsa Kestilästä saa kiitokset vakioasiakkailtaan Anni ja Eino Turuselta. He antavat Martille kiitokset hyvästä ihmisten palvelusta. Martti Suorsa palvelee asiakkaita niin kauppareissuilla kuin myös lääkärissäkäynnissä ja muissakin asiakkaiden palvelussa. Hän pitää myös huolen huonokuntoisista asiakkaista. Martti Suorsa poikkesi hakemaan Kiitos - diplomin sairaskuljetusreissulla Oulussa. Hän sanoo, että hän auttaa asiakkaita selviytymään sairaalareissuista viemällä perille asti ja auttaa heitä myös paperiasioissa. Sairaskuljetukset ovat hyvin merkittävä ja varma työllistäjä taksinkuljettajille nyt kun ajot muuten ovat vähentyneet.
> Katso video

 

Kiitoksia myymäläautosta! Kauppias Reijo Nisonen on ajanut myymäläautoa Etelä-Karjalan Lemillä jo 38 vuotta. Parhaimmillaan myymäläautoja oli Suomessa yli tuhat, nyt enää muutama kymmenen. Kauppias Nisonen on kuitenkin jaksanut yhä edelleen kyläkauppansa ohella pyörittää myös myymäläautotoimintaansa. Kiitokset siitä hänelle, että hän ei ole unohtanut syrjäseutujen asukkaita vaan on jaksanut huolehtia myös heidän tarpeistaan.
> Katso video

 

Työkavereille kiitos. Työkaverit kiittävät Muuramen terveyskeskuksen osastonsihteereitä Päivi Niemistä ja Raija Heikkurista pyyteettömästä avusta, ystävällisyydestä ja palvelusta.
Osaston työntekijät kertovat, että Päivi ja Raija ja raija iovat aina valmiita auttamaan kesken omien työkiireidensäkin.
He tekevät työtään iloisella mielellä ja ovat aina ystävällisiä sekä potilaille että työtovereilleen.
> Katso video

 

Kiitos ystävyydestä! Kiitos siitä kun olet ollut hyvä ystävä niin töissä kuin nyt, eläkepäivinä. Siinä upseeri evp Sakari Grönroosin peruste, miksi Petäjävedellä asuvaa Tapio Kaura-Ahoa tulisi kiittää. Sakari lähti kuvausryhmän mukaan ja järjesteli Tapion kanssa tapaamisen. Syy oli helppo keksiä, sillä Tapio on eläkepäivinään ottanut polttopuiden teon, viemisen ja myynnin uudeksi työkseen. Klapien ostajien sijasta tulikin kiitos; toki sekin aidon suomalaisen puun kuiduille painettuna.
> Katso video

 Simo PitkänenKiitos, kun välität, Pirkko Rahkonen!
Pirkko Rahkonen vetää Kuopiossa naisten jumppaa vapaaehtoisena. Hän kokee olevansa vertaisohjaaja, jonka tehtävänä on neuvoa toisia siinä, miten kannattaa pitää itsensä kunnossa. Jumpparyhmänsä superihmiseksi kutsuma Pirkko lupaa ryhmälleen liikettä ”koko tällin edestä”.
> Katso video

 

 Kari Kosonen,  YLEKiitos Josa! Yrjö "Josa" Jäntti sai usean vuoden tappelun jälkeen hommattua varoitusvalot Munkkiniemeen kahteen erilliseen risteykseen. Varoitusvalot varoittavat jalankulkijoita, pyöräilöijöitä ja autoilijoita ohi kulkevista raitiotievaunuista. Varoitusvalot tulivat tarpeeseen sillä risteyksissä on kuollut viime vuosina pari jalankulkijaa. Munkkiniemeläisten hyvin tuntemaa Josaa halusi kiittää Kari Korpihete.
> Katso video

 

 YLE / Simo PitkänenKiitos Kirsikoti! Raija Mikkonen perusti Lieksaan henkisen ja fyysisen linnansa, Kirsikodin. Kirsikoti on kehitysvammaisten taiteilijayhteisö, jonka atmosfääri huokuu rauhaa, iloa ja yhteisöllisyyttä luovien persoonien arjessa.Jouko Hämäläinen Tampereelta vieraili Kirsikodissa ja ihastui näkemäänsä ja kokemaansa. Hän halusi kiittää diplomin kera Raija Mikkosta, joka Joukon mielestä tekee esimerkillistä työtä huomioimalla yhteiskunnan heikoimmassa olevia ja tarjoamalla näille luovaa sisältöä elämään. Raija Mikkonen on järjestänyt yhteisölle ulkomaanmatkoja mm: Italiaan.
> Katso video

 

 Erno Serkosalmi / YLEKiitokset uudesta elämästä. Esa Nalkki Parkanosta haluaa kiittää Oulunsalon Varjakassa asuvaa veljeään Eino Nalkkia nykyisestä elämästään. Esa Nalkki sairastui leukemiaan huhtikuussa 1994. Hän sai erinomaisen hoidon Tampereen yliopistosairaalassa, mutta jatkuva kontrolli osoitti taudin uusiutuneen syksyyn mennessä. Rankkojen hoitojen avulla hänen kuntonsa saatiin sellaiseksi, että voitiin harkita luuydinsiirtoa. Ilman sitä hänen todennäköinen elinaikansa olisi ollut kovin rajallinen. Hänellä on seitsemän sisarusta, joista yhdellä luuydin on lähinnä sopiva luuydinsiirtoa ajatellen. Lääkäreiden mukaan onnistumisen mahdollisuus oli 30 - 40 %. Siirto tehtiin HYKsissa joulukuussa 1995 ja luovuttajana oli hänen veljensä Eino oli luovuttajana. Tästä hänen antamasta lahjasta uuteen elämään Esa haluaa nyt veljeään kiittää. Luuydinsiirto onnistui paremmin kuin odotettiinkaan. Toimenpiteestä on nyt aikaa 13 vuotta ja Esa viettää eläkepäiviä terveenä miehenä.
> Katso video

 

Kiitos katsojille. Suomi expressin toimitus kiittää kaikkia katsojia saamastaan palautteesta ja monista hyvistä juttuvinkeistä. Turun Vasaramäen päiväkodin esikoululaisten laulun myötä - hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!
> Katso video

 

"Kiitos Pirkko Hukka! Kiitos ystävyydestä - kiitos siitä, että kuuntelet ja osaat antaa neuvoja arjen harmauteen. On hienoa löytää sydänystävä vielä tässä iässä," kiittää Elise Saari Pöytyältä.
> Katso video

 

Kiitos isältä pojalle. Haluan kiittää poikaani Jari Liikkanen henkeni pelastamisesta.Olimme ystäväni mökillä ruokailemassa, kun lihapala tarttui kurkkuuni, en saanut ilmaa, en voinut puhua. Mutta Jari ymmärsi heti tilanteen ja hänen nopea, neuvokas ja voimakas nykäisy ylävatsasta sai lihapalan irtoamaan ja aloin pikkuhiljaa ymmärtämään miten lähellä hengen lähtö oli ollut. Joten Jarille vielä KIITOS. Esko Liikkanen.
> Katso video

 

Kiitos Vihdin kirkonkylän apteekin henkilökunta! Kun arkea hallitsee sairaus, ovat tietyt palvelut elintärkeitä. Tämän tietävät Anneli ja Juhani Aho Vihdistä. Anneli joutuu käymään apteekissa miehensä sairauden takia monta kertaa viikossa, koska Juhani ei itse jaksa hoitaa asioita. Apteekissa ovat vastassa tutut, ystävälliset kasvot, aina valmiina auttamaan ja palvelemaan. Siksi Anneli halusi kiittää jollakin tavalla Vihdin kirkonkylän apteekin väkeä hyvästä ja pitkäaikaisesta palvelusta. Toimittaja ja Anneli yllättivät yhdessä apteekin henkilökunnan eräänä tiistai-iltapäivänä. Eipä ollut apteekkari kokenut vastaavaa tv-julkisuutta aiemmin urallaan!
> Katso video

 

Sydämelliset kiitokset Kangaslammin palvelupisteen hoitajalle Eija Ruuskaselle!
"Kun muutimme neljä vuotta sitten paikkakunnalle (oli Kangaslampi vielä oma kunta) ja jouduimme kyselemään asioita, oli Eija valmis antamaan apua. Olemme edelleen saaneet häneltä tärkeitä neuvoja ja opastusta. Kun tulee uutena ja "muukalaisena" pienelle paikkakunnalle, niin vastaanotto on yleensä "nurjaa"; ei hyväksytä. Eija on ollut poikkeus; on vieraillut luonamme pari kertaa ja yhteys on ollut lämmintä. Hän on erittäin palvelualtis ja ystävällinen varmasti kaikille. Hän ansaitsee meiltä täyden kiitoksen ja luottamuksen. Toivomme, että teidän välityksellä hänen saamansa "diplomi" rohkaisee häntä edelleen olemaan samanlainen."
>Katso video

Kiitokset Rainer Kyyröselle Pyhäsalmelle
76-vuotias Rainer Kyyrönen asuu yksin Pyhäsalmen keskustassa. Hän on tehnyt 100 prosenttisesta näkövammastaan huolimatta kovasti vapaaehtoistyötä vanhusten ja varsin näkövammaisten hyväksi. Apua saaneiden puolesta Lempi Marttinen Jyväskylästä haluaa antaa Rainerille Kiitos-dilpomin. Vaikka Rainer on 100% näkövammainen, hän pystyy kuitenkin näkemään vasemmalla silmällään joitakin hahmoja. Kiitos-doplomiakin hän katselee lukutelevison avulla ja samalla muistelee kuinka hän viimeeksi on ollut keräämässä varoja Daisy-lukulaitteiden saamiseksi Pyhäsalmelle.

Rainerilla on myös tietotekniikka hallussa ja hän on ahkera kirjoittaja mm. paikallislehteen. Kirjoittamisessa tällä entisellä opettajalla kymmensormijärjestelmästä on paljon apua. Rainer seuraa tarkasti myös päivän lehtiä, ne tulevat hänelle tietokoneeseen luettuina versioina.
Tietotekniikassa hän sanoo tulevansa " toiseksi viimeisessä vaunussa".
> Katso video

Kiitos Viitaraaren sairaalan vuodeosaston henkilökunnalle
Viitasaarelainen Juho Hämäläinen joutui vuoteen omaksi lokakuussa jalkaansa puhjenneen ruusun takia. Hoito ja hoiva Viitasaaren sairaalan vuodeosastolla oli niin hyvää, että Juho päätti ottaa yhteyttä Suomi expressiin. Hän kirjoitti: haluan kiittää sairaalan vuodeosaston koko henkilökuntaa hyvästä ja iloisesta hoitamisesta 6.-20.10.2008. Koska kukat kuihtuvat ja suklaa tulee syödyksi, halusin jättää kiitokseksi jotain pysyvämpää. Puhelimessa kovapuheinen mies vielä totesi: "laita siihen, että kahden viikon hoitojakson aikana ei näkynyt yhtään nyrpeää naamaa!" Juhon viesti yllätti hoitajat täysin. Diplomi luvattiin asettaa kunniapaikalle.
> Katso video

Kiitos Suomen science fiction fandom
Kun kimppuun iskee aivoverenvuoto, muuttuu elämä kertaheitolla. Sen on saanut kokea elokuusta asti Marko Mahnala. Puhe- ja liikuntakyvyn menetys pitävät Markon sairaalassa vielä pitkään. Vielä kauemmin vie kuntoutus. Vaikessa tilanteessa ystävyys punnitaan. Marko on vuosien ajan ollut aktiivinen tieteiskirjallisuuden ja -elokuvien harrastaja. Science fiction -harrastajien verkosto on aktiivinen. Ajatuksia ja tietoja vaihdetaan alan kirjoista ja elokuvista. Mutta innon lisäksi harrastajilta löytyy mysö sydantä. Kun tieto Markon tilanteesta kiiri science fiction väen keskuudessa, aloitettiin lähes samantien rahankeräys. Syksyn aikana kasaan oli saatu rahaa sen verran, että Markolle saatiin sairaalaan oma kannettava tietokone. Loput rahoista menevät hoitokuluihin. Niin Marko kuin hänen isänsä Reijo Mahnala eivät epäröineet yhtään, kun tarjoitui mahdollisuus osoittaa lämmin kiitos sf-jengille koko Suomeen. Diplomin yllättyneeksi vastaanottajaksi valikoitui sf-aktiivi Turusta.
> Katso video

Kiitoksia Penalle!
Haluaisimme kiittää täällä Mynämäellä eläkkeellä olevaa Pentti Terhoa. Terho työskentelee ensinnäkin kehitysvammaisten henkilöiden tukihenkilönä. Tämän lisäksi Terho käy melkein päivittäin Koivikkokujan toimintakeskuksessa tekemässä täysin vapaaehtoisesti mm. puutöitä asiakkaittemme kanssa sekä tehden muuta pientä hommaa, kuuntelee ja jutustelee kiireettömästi ja pojat tykkää kovasti! Uutena valloitusalueena on, että Terho vetää tanssikurssia, johon osallistuu n. 20 kurssilaista myös naapurikunnasta asti. Toisilla on kouluvaarit, meillä toimintakeskus-vaarimme Pentti! Ja Pentti olisi kiitoksensa ansainnut myös tätä kautta! terv. Koivikkokujan toimintakeskuksen henkilökunta.
> Katso video

Kiitos!
Rekka auton kuljettajaa joka pysähtyi auttamaan Peugeot 306 kuljettajaa, joka oli törmännyt supikoiraan Helsinki - Lahti moottori tiellä 33 km ennen Lahtea n. klo 22.00. Ja nuorta mies henkilöä joka pysähtyi ja korjasi auton vauriot, liikkui vanhalla "wosvagenilla" ja sai auton toimintakuntoon, jotta kaksi vanhempaa mies henkilöä pääsi jatkamaan matkaansa kotiin. Henkilöiden nimiä en tiedä, mutta kiito jokatapauksessa avusta jotka annoitte. Kukaan muu ei pysähtynyt auttamaan.

Kiitos!
Tämä on kiitos meidän linja-auton kuljettajalle, Kalervo Määtälle. Hän on ajanut Kutilan liikenteen autoa yli 20-vuotta. Linja Rovaniemi-Ranua-Posio. Hän on kiitoksen ansainnut sen vuoksi, kun hän on aina kohtelias, hyväntuulinen, avulias, hänelle on kaikki matkustajat ovat saman arvoisia. Hän ajaa talvet koululaisia ja muita matkustajia. Hänestä voisivat ottaa mallia kaikki suomen bussien kuljettajat.Hän tekee työtään sydämellä. Olen usein ihmetellyt miten hän jaksaa olla hyväntuulinen joka päivä. Uskon että tähän kiitokseen yhtyvät tuhannet muut hänen kyydissään olleet matkustajat. Lähettäjä: Eini Sankalahti.
> Katso video


Kiitos postimerkkeilijätKiitos postimerkkeilijät
Haluaisimme kauttanne kiittää Lapin postimerkkeilijät r.y.tä, joka tekee joka vuosi suuren urakan käsitelleessään Joulupukille saapuvan kirjepostitulvan. He tekevät sen vapaaehtoisesti, ilman korvausta ja käyttävät työhön satoja tunteja akiaansa.

Postimerkeistä saatavat rahat he lahjoittavat UNICEFille. Näillä rahoilla on parannettu jo 15 vuoden ajan lukuisten lasten elinolosuhteita ja autettu heidän koulunkäyntiään. Mielestämme tämä suuriarvoinen työ on kiitoksen ansainnut.
Lähettäjä: Suomen UNICEFin Rovaniemen paikallisryhmä.
> Katso video

Kiitoksia karhukamerasta huoltapitäville!
Ehdottomasti kiitoksen arvoista väkeä on talven aikana karhukamerasta huolta pitänyt väki. Mikä upea elämys on ollut seurata koko talven Kuusamon suurpetokeskuksen Niiskun talviunia ja nyt ennenkaikkea poikasten kasvua. Loistavaa työtä sekä karhuille että ennenkaikkea meille luonnosta kiinnostuneille ihmisille. Jättikiitos koko tiimille!!!!!!
Lähettäjä: Karhuihin hurahtanut

Tampereen Osviittalle kiitokset!
Osviitta-apua aidosti! Tampereella sijaitsee mielenterveyspalveluita tarjoava paikka, OSVIITTA.Siellä tehdään osittain vapaaehtoistyötä joka on TODELLA ARVOKASTA.Omalla kohdallani apua sieltä on saanut kaksi hyvää ystävääni.Paikka ansaitsisi SUUREN KIITOKSEN!Ei ole häpeä pyytää apua jos itse ei enää jaksa..
Lähettäjä:Oksu

Kiitokset Simpeleen Hiitolanjoelle!
KIITOKSET SIMPELEEN HIITOLANJOEN ERINOMAISISTA RETKEILYJÄRJESTELYISTÄ. Vaikka Suomessa saa jokamiehen oikeudella liikkua ja retkeillä tilapäisesti toisen omistamalla maalla, tarvitaan kuitenkin suurempien kävimäärien ohjaamiseksi polkuja ja pitkoksia yms. rakenteita. Niiden rakentamiseksi tarvitaaan aina maanomistajan lupa. Ja jos maanomistaja vaihtuu, ei uusi omistaja ehkä annakaan lupaa. Siksi Simpeleellä suuret kiitokset ansaitsee Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö, joka osti Hiitolanjoen rannoilta maata ja nyt sinne on voitu rakentaa erinomainen retkeilyalue polkuineen ja grillikatoksineen. Idylliseen jokimaisemaan käy vuosittain tutustumassa tuhansia ihmisiä. Jokamiehen oikeuksilla se olisi mahdotonta.
Lähettäjä: Veijo Vilska

Lähetä linkki

Esitysaika

 

 

 

Suomi express Areenassa

YLE Areena

YLE Areena
Ohjelma on nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.

> Areenaan

Elävä arkisto

Elävä arkistoMuualla Yle.fi:ssä