Linkkejä muualle

Timon videoblogi

Suora linja Suomi express –ohjelman katsojien ja tekijöiden välillä!

 

Pelisääntöjä maatalousalan opiskeluun.

 

Kauppojen mainospylväiden koko ärsyttää.

 

Palokunnassa tanssitaan taas.

 

Suunnittelevatko esteelliset asianosaiset koulujen lopettamista?


Tutustu myös näihin:
A-tuubi
Ajankohtainen kakkonen
A-Talk
A-Studio
A-Zoom
MOT
Silminnäkijä

 

Muita linkkejä:
Facebook Suomi express -ryhmä

Timon videoblogi

Arja Peltonen-Salmi (ei varmistettu) 23.2.2011 21:25

Heippa!
Kouluruokailu on tärkeä asia. Siihen on satsattava ja sitä on kehitettävä jatkossakin.
Pallo on vain täysin kuntatason päättäjillä.
Laatuun vaikuttaa keskeisesti se missä ruoka valmistetaan , koulun omassa valmistuskeittiössä vai keskkuskeittiössä josta lähtee tuhansia aterioita päivässä. maku kärsii kuumasäilytyksessä ja isot valmistusmäärät rajaavat sen mitä voidaan valmistaa ja kuljettaa.
Keskitetty , usein kuntien yhteisostoihin perustuva ostojärjestelmä määrittelee tarkasti mitä raaka-aineita ja mistä saa ostaa.
Rahaa ruokailuun enemmän kuin 0,65€ / ateria. Kunnon valmistuskeittiöt ja niihin riittävästi ammattikoulutettuja henkilöitä töihin, niin hyvää tulee ja riittävästi !!!!!

Päiväkoti- ja kouluruokailua olen valmistanut n.15 vuotta ja unelmoin itse että voisin valmistaa ihanista raaka-aineista hartaudella lapsille sopivaa, terveellistä ja mieluista ruokaa
ps. Ohrapuuro, mehukeitto, leikkeleleipä on lasten suosikkia. T.arja

Päivi (ei varmistettu) 9.2.2011 20:17

Vesi- ja pohjavesialan ammattilaisena kauhistuin Suomi Expressin äskeistä (ke 9.2.2011) juttua tekopohjavedestä.

Tässä juttussa "asiantuntijat" esittivät epämääräisiä, mutta provokatiivisia väittämiä hankkeen vaaroista ja kustannuksista, joita he joko eivät perustelleet tai toimitus leikkasi perustelut pois.

Tekopohjavesi on erittäin yleinen juomaveden hankintaratkaisu, jonka hallinnasta on runsaasti pohjoismaista kokemusta. Ilman hydrogeologista selvitystä tekopohjavesiprojektia ei Suomessa saa eikä voi aloittaa. Pintavesilaitokseen verrattuna tekopohjavedellä saadaan hygieniatasoltaan huomattavasti turvallisempi lopputuote ja kemikaalejakin tarvitaan vähemmän/harvemmin/epätoidennäköisemmin.

Ohjelmassanne haastateltiin mm. räjähdealalla pätevöitynyttä henkilöä pohjavesiasiuntuntijana - oppiarvotitteli näkyvästi esillä uskottavuuden lisäämiseksi. Pitäisiköhän meidän vesi-ihmisten nyt vastapainoksi tarjoutua kommentoimaan asiantuntevasti puolustusvoimien räjähdeasioita?

Olen suunnattoman kyllästynyt siihen, että verorahoitteinen mediatalo toimii kuin keltainen lehdistö skandaaliotsikoineen. Minimivaatimuksna tämäntyyppisissä artikkeleissa pitäisi sentään olla, että asiantuntijana toimivat henkilöt omaisivat edes minimipätevyyden alasta, jota kommentoivat.

pienituloinen (ei varmistettu) 13.1.2011 11:17

Eileniltaisessa ohjelmassa annettiin epäselvää tietoa kotitalousvähennyksestä.

Kotitalousvähennys 2 hlö/talous on 6 000 euroa. Vähennys vähennetään valtion tuloverosta.

Pienituloiset maksavat kunnallisveroa asuinpaikastaan riippuen 16,5 - 21,5 %. Vero pidätetään enakkoon palkasta. Tästä työstä peritystä verosta ei voi vähnetää kotitalousvähennystä.

Kotitalousvähennys on suunnattu pelkästään hyväosaisille sijoittamalla se valtion tuloveroon.

KW (ei varmistettu) 21.10.2010 13:44

Runojen luku ei tietääkseeni ole räppiä.
Viime jaksossa runo kilpailun runot lausuttiin, kuin lausuttaisiin räp-laulun sanoja.
Asiastahan en mitään itse tietenkään ymmärrä...

Tytär , joka kuljettaa vammaista äitiä (ei varmistettu) 20.10.2010 20:12

Henkilölle, jolla on liikuntaan vaikuttava vamma tarvitsee vammaisluvan autoonsa jotta hän voi parkeerata lähemmäksi kaupan,apteekin,toimiston,asunnon tms ovea. Poliisilaitos myöntää tämän luvan lääkärintodistuksen pohjalta.Sitä ei anneta helpolla tai turhaan. Keppi, rollaattori, rullatuoli ovat yleensä apuvälineenä ja tukena ja vammainen tarvitsee enemmän liikkumistilaa apuvälineineen päästäkseen autosta ulos.Hän pystyy itse huolehtimaan asioistaan jos hän voi parkkeerata lähelle kohdettaan. Ruokapussien kanto sujuu jotakuinkin ,jos matka autoon ei ole liian pitkä. Samoin kaatumisriski pienenee ,jos voi parkkeerata lähelle ja siitä sitten turvallisesti edetä kohteeseen. Talvella varsinkin kaatumis riski on korkea. Usein kuitenkin paikan on vienyt joku ,jolla ei ole vammaisuuskorttia tai vammaispaikkaa ei ole ollenkaan. Talvella yleesä vammaispaikalle on koottu lumi kadulta jolloin siihen ei voi parkeerata. Tai jalkakäytävällä juurin vammaispaikan kohdalla ei ole luotu tai aurattu lunta pois ,jolloin vammainen ei pääse ulos autostaan. Tai joku parkkeeraa niin lähelle ettei saa ovea auki kun tarvitsee enemmän tilaa. Me jotka voimme kulkea itse , parkeeramme vammaispaikalle,jos emme muuten löydä paikkaa tai jos matka olisi muutaman pienen matkan kulkemisen päässä. Kukaan ei näytä valvovan sitä että liikennemerkkiä noudatetaan. Ja jos valvoisi ,niin saisiko sakkoa ja saisiko sitä niin että tuntuu jottei enää koskaan parkkeeraa vammaispaikalle jollei siihen ole lupaa. Itse olen joutunut usein pyytämään autoilijan siirtämään autonsa ja antamaan sen vammaiselle käyttöön. Vammaisluvalla saa parkeerata myös paikkoihin ,joissa ei ole vammaismerkkiä ja myös ilman että maksaa automaattiin. Mutta on noudatettava hyvää järjestystä,eikä parkkeerata mihin vain esim ei saa tukkia kulkutietä tai pelastustietä yms. Kyseinen henkilö olisi minun mielestäni voinut parkkeerata pihalle ,jos hänellä oli vammais kortti ja se olisi ollut näkyvästi tuulilasissa . Vammaisella on aina oltava vammaiskortti jos hän parkkeeraa autonsa vammaispaikalle tai johonkin muuhun paikkaan ,eikä maksa pysäköimismaksua. Kortti on oltava hyvin näkyvissä tuulilsista.

Juhani Suonpää (ei varmistettu) 24.9.2010 06:38

Jo monta vuottta sitten havahduttiin, että Jyväskylään pitää saada valtakunnallinen rekkaterminaali. Silloiset olivat liian keskellä kaupunkia (Vähälä, Transpoint). Selvitin asiaa. Laukaan kunnanjohtaja Koliseva lähti mukaan. Suunnittelimme rekkaterminaalin Tikkakoskelle. Lidl oli juuri ilmoittanut heidän jakelukeskuksensa perustamisesta juuri Tikkakoskelle. Neitseellistä maata, ei asutusta, lentokenttäkin vieressä nopeita kuljetuksia varten. Tielaitos lupasi sujuvan yhteyden Vaajakoskelta Leppäveden kautta uuteen terminaatiin. Jyväskylä hermostui. Minut, asian ajajana pyydettiin silloisten herrojen kaupunginarkkitehti Valtakari ja silloisen Tekpan toimitusjohtaja Niemen puheille. Hyvä, ettei selkään annettu. Lisäksi Jyväskylän kaupunki vaati Jykesin teetättämään konsulttiselvityksen tavoitteena osoittaa, että Keljonkangas on paras vaihtoehto liikenneterminaalille. Vaan yksikään kuljetusliike ei ollut samaa mieltä.
Laitettiin 2,4 miljoonaa euroa maatöihin. Tuhottiin kaunis luonto, lähteet ja lammet.. Nyt on painostettu Keski-Suomen liittokin mukaan, että Eteläporttiin tulee kauppakeskus. Eikö juuri laajennettu Keljon liikekeskus riitä? Onko kyseessä virkamiesten virhepäätösten peittely. Järkeä siinä ei ole, mutta kyllä luonto meni pilalle.

ojasta allikkoon (ei varmistettu) 16.9.2010 15:17

Älkää ihmeessä neuvoko ihmisiä muovittamaan talojensa sokkeleita, sillä sinne syksyn aikana kertynyt kosteus ei poistu koskaan vaan jää rakenteisiin muovin alle. Saataa jopa jäätyä sinne. Oikein tehtynä seinien rakenne on sellainen, että se sietää tilapäisen kostumisen pinnasta, mutta kuivuu myös kuivalla kelillä. Jos seinän- ja sokkelin tuuletukset on tukittu muovittamalla on mätäneminen ja homehtuminen taattu. Viime keväinen uutisointi seinustojen lapioimisesta on myös turhaa, koska jos katsoo keväistä lumen sulamista, niin lumen ja seinän väliin syntyy lämmön vaikutuksesta ilmarako joka estää kosteutta kapilloitumasta rakenteisiin. Jos rakenteet kostuu, niin vika on valumavesissä. Eli tilanne vaatii maanviettämistä pois rakennuksesta. Tällaisessakin tilanteessa muovitus kerää kosteutta entistä enemmän rakenteisiin estäen sitä haihtumasta sieltä pois.

ohjelmaa seuraava (ei varmistettu) 15.9.2010 19:54

miksi ette kertonut kuka on vastuusa porojen aiheuttamista vahingoista kotipihoille.

itsellinen (ei varmistettu) 5.9.2010 18:25

Mikä ihme on kun jotkut toimittajat varsinkin alueuutisten säätetojen ym lukit haukkoo henkeä sisäänpäin että yököttää kuunnella.eikö kukaan valvo tai huomauta. Pitäs työhaastattelussa ottaa jo huomioon,taitaa olla valitsijakin samallainen hengittäjä.Haastateltavat on eri asia.Suurin osa osaa taidon puhua selkeästi.Toivon parannusta ja viestittäkää eteenpäin kanssa toimijoillenne.Seuratkaa niin kyllä sen huomaa.Jos ei muuten onnistu pitäkööt kunnon tauon jahengittäkööt nenän kautta niin tulee varmasti onnistumaan.Nyt kun vedetään suun kautta sisään henkeä..Onhan se niin epä e.ettistä

elakelainen (ei varmistettu) 1.9.2010 19:09

televisio.ohjelmat.on.tosi.huonoja..alaarvoisia

Lähetä linkki

Esitysaika

 

 

 

Suomi express Areenassa

YLE Areena

YLE Areena
Ohjelma on nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.

> Areenaan

Elävä arkisto

Elävä arkistoMuualla Yle.fi:ssä