yle.fi

Sarjan esittely

Kahdeksan rohkeaa aikuista akselilta Ahvenanmaa-Rovaniemi osallistui kielikisaan, jossa paras palkittiin kahden viikon unelmalomalla talossa Espanjassa.

Kielikisa järjestettiin historiallisessa Salamancan kaupungissa, jossa kilpailijat kävivät kielikoulun espanjankurssilla ja asuivat paikallisissa perheissä perheenjäseninä.

Kurssilaisten taidot testattiin viikoittain kirjallisella kokeella, josta heikoimmin suoriutuneet joutuivat pudotuskisaan - selviytymään todellisesta puhetilanteesta kolmen espanjalaisen tuomarin kuuntelemina tai jututtamina.

Kuva Maarit VilppolaKilpailun voittaja sai palkinnoksi käyttöoikeuden taloon, joka sijaitsee Candelarion kylässä, noin 70 km Salamancasta etelään. Talon nimi on Casa del Sal ja se on upeasti restauroitu perinteinen espanjalainen huvila. Talossa toimii pieni hotelli, jota pitävä pariskunta lupasi pitää voittajasta täydellistä huolta. 

Vaikka kilpailu on päättynyt, sarjan nettisivuilla voi edelleen opiskella espanjaa - samaan tahtiin kilpailijoiden kanssa. Tentit ja läksyt -sivulla on kahdeksan viikon harjoitusohjelma, joka rakentuu Es español 1 -verkkokurssin ympärille. Omaa osaamistaan voi testata samoilla tehtävillä, joilla kilpailijatkin tentittiin. Kielitaitoaan voi kartuttaa myös mm. sanapelin ja sarjan tietoiskuihin liittyvien puheen ymmärtämisen tehtävien avulla.  

Kuva Janna Davidova/YLESarjan juontaja Kristo Kentala on kotoisin Helsingistä, mutta tällä hetkellä hänen kotinsa on Perun pääkaupungissa Limassa, jossa hän työskentelee Suomen Ulkoministeriön palveluksessa. Kristo puhuu sujuvaa espanjaa - nyttemmin perulaisella aksentilla.

 

Kuva Sini Sovijärvi/YLEKilpailijoiden espanjan opettajana toimi Salamancan Don Quijote -kielikoulun opettaja Almudena Dominguez. Hän on asunut Salamancassa 10-vuotiaasta lähtien. Almudena on opiskellut espanjalaista filologiaa Salamancan yliopistossa, josta hän valmistui vuonna 1998.

 

Tuotanto: Broadcasters ja YLE Oppiminen ja tiede

Lähetä linkki

Esitysaika

Tiistaisin 3.6. - 29.7.2008
klo 20.05. 

Uusinta lauantaisin ja maanantaisin. Tarkista
uusintojen lähetysajat YLE Teeman sivuilta.