yle.fi

Espanja-kolumni

Kuva Seppo Sarkkinen/YLE KuvapalveluToimittaja Sini Sovijärvi kirjoittaa kolumnissaan espanjalaisesta yhteiskunnasta ja sen ajankohtaisista ilmiöistä, syventäenTalo Espanjassa -sarjan tietoiskujen teemoja. 
Katso tietoiskut

 


Salamanca - aikuisopiskelijan paratiisi

Salamanca on kuuluisa kielikouluistaan ja ihanteellinen paikka opiskella espanjaa. Kielenopiskelu on kaupungin tärkeimpiä elinkeinoja.
Lue lisää

Karmeliitat

Karmeliittayhteisö sai alkunsa 1100-luvulla, kun ryhmä eurooppalaisia, Palestiinassa eläviä erakkoja kokoontui Karmel-vuorelle.
Lue lisää

Pyhä Teresa

Mystikko, kirjailija ja kirkonopettaja Santa Teresa, pyhä Teresa, on haudattu Alba de Tormesin karmeliittanunnaluostarin kirkkoon.
Lue lisää

 

Urheiluhulluus Espanjassa

Espanjan television katsojalukuja hallitsevat ehdottomasti urheilulähetykset. Kun jalkapallo, Formula 1 tai muu huippulaji lämähtää ruutuun, jäävät muut kanavat armotta kakkoseksi. 
Lue lisää

Kuningas jalkapallo

Tästä kaikki espanjalaiset urheiluhullut ovat harvinaisen yksimielisiä: jalkapallo on kuningaslaji – es el deporte rey. 
Lue lisää

 

Art Nouveau Espanjassa

Suomalainen saattaa kokea kummallisia déjà vu -tuntemuksia Barcelonan kaduilla. Katalonian ikioma taidesuuntaus modernisme muistuttaa kansallisromantiikkaa.
Lue lisää

Espanjalainen muoti

Espanjalaissuunnittelijoilla on vahvaa luovuutta. Heidän värisilmänsä on pistämätön yhdistelmissä, joihin muualla ei ole totuttu. Mutta mikä on espanjalaisen vaatteen salaisuus?
Lue lisää

Taisteluhärkien kasvatus

Cabeza de Diego Gomez on vehreä härkätila lähellä Salamancaa. Tilan aitauksissa härkiä valmennetaan taisteluun.
Lue lisää

 

Härkä – kansallinen kysymysmerkki

Härkätaisteluperinnettä vastustaa tilastollisesti jo yli puolet Espanjan kansasta, mutta huomattava osa on asialle välinpitämätön.
Lue lisää

Gastronomia on Espanjan uusi voimavara

Espanjan keittiön perusta on lähiruoka. Vuotuinen megatapahtuma Fórum Gastronómico on ruoasta kiinnostuneelle matkailijalle huikea elämys.
Lue lisää

 Alkupaloja espanjalaisittain

Kertomuksia kuuluisan espanjalaisen alkupalaperinteen synnystä on monia. Tapas, pintxos, aperitivos - rakkaalla lapsella on monta nimeä.
Lue lisää

Suklaa saapui Salamancaan

Kuuma suklaa eli kaakao on espanjalaisten talviherkku. Suklaan syöminen on sallittua jopa paastonaikana.
Lue lisää

 

Alba de Tormes

Tormes-joen varrella sijaitseva viehättävä Alba de Tormes on tunnettu herttuoistaan. Alkuperäisestä linnapalatsista on jäljellä muhkea torni.
Lue lisää

Espanjan koululaitos lyhyesti

Espanjassa koulunkäynti aloitetaan aikaisin, oppivelvollisuus kestää 11 vuotta. Koulujärjestelmää muutettiin 90-luvulla.
Lue lisää

 

Salamanca on yliopistokaupunki

Kuva Sini Sovijärvi/YLESalamancan yliopistot ovat arvostettuja matkailukohteita kaikille kävijöille. Salamancan vanha yliopiston julkisivun kuviossa on sammakkoaiheinen yksityiskohta, josta on tullut yliopiston ja samalla Salamancan symboli.
Lue lisää

 Kuningatar Salamanca

Kuva Sini Sovijärvi/YLESalamanca on kiehtova valinta matkailukohteeksi, kunhan ei mieli kansainväliselle rantalomalle. Espanjan sisämaakaupunkien tunnelma ja näkymät ovat kokemisen arvoiset. 
Lue lisää

Lähetä linkki

Esitysaika

Tiistaisin 3.6. - 29.7.2008
klo 20.05. 

Uusinta lauantaisin ja maanantaisin. Tarkista
uusintojen lähetysajat YLE Teeman sivuilta.