Ohjelman esittely

Ulkolinja on TV1:n kansainvälisiä asioita käsittelevä dokumenttisarja. Ulkolinjan lähetystehtävä on yksinkertainen: se yrittää auttaa katsojaa ymmärtämään usein täysin käsittämätöntä maailmaa, missä etniset puhdistukset, miljoonan ihmisen ajaminen kodeistaan, kylmäverisesti surmattujen ihmisten joukkohaudat, omaisensa menettäneiden ihmisten hätä ovat uutismaailman arkipäivää.

Samalla kun uutislähetyksien osuus lisääntyy tv - ohjelmistossa, maailma pirstoutuu entistä pienempiin, lyhyempiin osiin, pysäyttää Ulkolinja yhden aiheen kerrallaan; taustoittaa, muistuttaa historiasta pidemmltä kuin kahden viikon jaksolta, vastaa usein mahdottomaan kysymykseen: miksi?

Ulkolinja seuraa päivittäistä uutisvirtaa rannalta - ennakoi mitä on tulossa, katsoo horisonttiin, lukee ajassa liikkuvia merkkejä, mutta samaan aikaan tuottaa ja esittää ohjelmia, joiden aiheet ovat tärkeitä ja kiinnostavia, eivätkä esiinny uutisvälityksessä. Ulkolinja ei yritä pakottaa kaaosta kurinalaiseen järjestykseen, vain ymmärtämään, miksi me elämme kaaoksessa.

Ulkolinja ei yritä parantaa maailmaa, mutta ei myöskään käännä selkäänsä maailmanparantajille. Ulkolinja hankkii ja esittää TV1:n yleisölle parhaat maailmalla liikkuvat ajankohtaisia kansainvälisiä aiheita käsittelevät dokumentit, mutta myös dokumentteja, jotka ovat taiteellisesti tai journalistisesti korkeatasoisia. Ulkolinjan ikkunat ovat auki maailmaan, lähelle ja kauas.

Ulkolinja ei ole brandi, vaikka nykyisin monet ohjelmat haluaisivat olla - Ulkolinja on konjakkia, sillä se on kypsynyt kansainvälisen journalismin tammitynnyreissä jo yli 20 vuotta. Ulkolinja on slow food-ravintola, josta saa myös hyviä hampurilaisia.

 

Lähetä linkki

Esitysaika

TV1 torstaisin klo 22.00. Uusinta keskiviikon myöhäisillassa.

Katso myös

YLE Areena

 

 

 

Ulkolinja TwitterissäMuualla Yle.fi:ssä