Ulkolinja: Julma huhtikuu
to 29.05.14
Runon lause "huhtikuu on kuukausista julmin" on totta Bosniassa. 19 vuotta sodan jälkeen tuhannet etsivät yhä omaisiaan. Tuhannet vainajat eivät löydä omaisiaan. Kukaan ei jäänyt henkiin.

Ulkolinja: Populistien Eurooppa
to 15.05.14
Populistiset liikkeet ovat yksi EU-vaaleihin valmistautuvan Euroopan vahvimpia voimia. Keitä löytyy liikkeiden takaa ja mitkä ovat heidän strategiansa? Vastaamassa mm Marine LePen, Gert Wilders ja Bebbe Grillo.

Ulkolinja: Fukushiman katastrofi syvenee
to 08.05.14
Kolme vuotta sitten maanjäristys ja tsunami runtelivat Japania vaatien yli 20 000 uhria. Turma synnyttää yhä uusia ongelmia, mm. radioaktiivisuuden aiheuttamia sairauksia. Se vei myös ihmisten luottamuksen viranomaisiin.

Ulkolinja: Wall Streetin skandaalit
to 01.05.14
Miten Wallstreetin meklarit loivat jättiomaisuutensa? Steven A. Cohen kollegoineen ei kaihtanut keinoja kartuttaessaan omaa tiliään, paljastavat Cohenin poliisikuulustelut. Nyt lähes sataa meklaria epäillään huijauksista.

Ulkolinja: En halunnut lähteä
to 24.04.14
Bulgarian pakolaisleireillä syyrialaispakolaiset sanovat, etteivät he halunneet lähteä maastaan. Mutta he eivät myöskään halua jäädä Bulgariaan - mutta EU:n turvapaikkasäädösten vuoksi he eivät pääse eteenpäin.

Ulkolinja: Laitteiden ohjelmoitu kuolema
to 17.04.14
Elektroniikkalaitteita valmistetaan niin, että ne hajoavat ennakoidusti. Osaan laitteista ei voi vaihtaa kuluvia osia kuten akkuja. Näin yritykset lisäävät myyntiä, sillä laitteiden käyttöikää on tietoisesti lyhennetty.

Ulkolinja: Kampanja joka vei sotaan
to 10.04.14
Yli kymmenen vuotta sitten länsimaat hyökkäsivät Irakiin Yhdysvaltain johdolla. Miten Yhdysvallat, Iso-Britannia ja Tanska houkuttelivat kansainvälisen yhteisön sotaan, jolle nyt on vaikea löytää perusteita.

Ulkolinja: Tsaarin paluu Venäjälle
to 03.04.14
Venäjää on yli kymmennen vuotta johtanut Vladimir Putin, eikä hänen uralleen näy loppua. Millainen mies Vladimir Putin on, ja mihin perustuu hänen pitkä valtakautensa?

Ulkolinja: Euroopan uusjako
to 27.03.14
Venäjä ja länsimaat ovat törmäyskurssilla Ukrainassa - jaetaanko Eurooppaa jälleen?

Ulkolinja: Kroatia kahdessa kerroksessa
to 20.03.14
EUn johto toivottaa: tervetuloa takaisin Eurooppaan, Kroatia! Mitä Kroatia tuo tullessaan? Vakautta levottomalle Balkanille, mutta myös sodan perinnön ja arvet, pelot jotka eivät väisty.

Ulkolinja: Espanjan kruunu kriisissä
to 06.03.14
Espanjan kuningashuoneen suosio on ollut vankka, mutta keväällä 2012 paljastui kuningas Juan Carlosin luksussafari. Kuninkaan vävyn väärinkäytöksiä käsitellään oikeudessa. Loppuuko lamasta kärsivän kansan kärsivällisyys?

Ulkolinja: Venäjän vainotut homot
to 27.02.14
Venäjän ja venäläisten asenne seksuaalivähemmistöjä kohtaan on jyrkkä. Venäläishomot elävät uhan alla, heitä etsitään ja vainotaan. Poliisi ei puutu homoihin kohdistuvaan väkivaltaan vaan pikemminkin rohkaisee siihen.

Ulkolinja: Kalliit kunnian miehet
to 20.02.14
Italian valtionvelka on Euroopan suurin, Italiassa on Euroopan kalleimmat poliitikot ja sekasortoisin poliittinen järjestelmä. Silti säästöyritykset törmäävät poliittisen luokan sitkeään vastarintaan Kansa ja poliitikot ovat törmäyskurssilla - maan suurin puolue saa voimansa politiikan vastustamisesta.

Ulkolinja: Hiihtobisnes uhkaa ympäristöä
to 13.02.14
Euroopan hiihtokeskukset ovat yhä suurempia viihdekeskuksia. Nyt sijoittajia kiinnostavat aiemmin koskemattomat vuoristot mm. Venäjällä, ja uusia kohteita suunnitellaan ympäristöarvoista piittaamatta.

Ulkolinja: Keski-Afrikka kuohuu
to 06.02.14
Keski-Afrikan tasavallassa kristittyjen ja muslimien välinen taistelu on vaatinut jo yli tuhat uhria. Tuore raportti näyttää vaikeat ristiriidat, joita kansainväliset joukot pyrkivät ratkaisemaan.

Ulkolinja: Sri Lankan kuoleman kentät
to 30.01.14
Sri Lankan hallitus kehotti tamiliväestöä hakeutumaan suojaan turva-alueelle, jonne maan armeija iski kuitenkin voimalla. Vuoden 2009 iskut vaativat yli 40 000 siviiliuhria. Vallanpitäjät kieltäytyvät vastuusta.

Ulkolinja: Kreikan yleisradio vaikeni
to 23.01.14
Kesällä 2013 Kreikan hallitus ilmoitti sulkevansa julkisen palvelun radio- ja televisiokanavat: demokratia vaiennettiin. Se käynnisti mellakat yleisradioyhtiö ERT:n puolesta. Reportaasi seuraa tapahtumien kulkua.

Ulkolinja: Rauhantyötä kriisien keskellä
to 19.12.13
Kun diplomatian keinot loppuvat, jatkavat yksityisten organisaatioiden työntekijät etsien ratkaisuja kriiseihin. Miten rauhanneuvottelijat tekevät työtään kriisialueilla Libyassa, Sudanissa ja Filippiineillä.

Ulkolinja: Japani - yhden kortin varassa
to 12.12.13
Japanissa on eniten valtionvelkaa ja nopeimmin vanheneva väestö - ja pakko uudistua. Ohjaus Marko Lönnqvist.

Ulkolinja: Murhattiinko Arafat?
to 05.12.13
Jasser Arafat kuoli vuonna 2004, mutta mihin? Tv-kanava Aljazeera selvitti kuolinsyytä yhdessä venäläisten ja sveitsiläisten tutkijoiden kanssa ja väittää, että hänet murhattiin Poloniumilla. Mitä omaiset kertovat?

Ulkolinja: Jalkapallon sopupelit
to 28.11.13
Kuinka jalkapallosta on tullut laittoman nettivedonlyönnin pelikenttä? Dokumentti paljastaa miten kansainväliset rikolliset järjestävät sopupelejä joista lyödään vetoa ympäri maailman. Peleissä liikkuu miljardeja euroja.

Ulkolinja: Varkaita auringossa
to 21.11.13

Espanjan hallituspuolue on jäänyt kiinni laittomasta puoluerahoituksesta ja pimeistä tileistä sveitsiläisissä pankeissa. Silti kukaan ei eroa. Korruptio suututtaa suurtyöttömyydestä kärsiviä kansalaisia.

Ulkolinja: Kasvot Syyrian sodalle
to 14.11.13

Syyrian sisällissotaa kuvataan vain suurilla luvuilla: yli 100 000 kuollutta, miljoonia pakolaisia. Valokuvaaja Niklas Meltio kuvaa Syyriassa antaakseen sodalle kasvot.

Ulkolinja: Likaista hiilipäästökauppaa
to 07.11.13
Hiilipäästöjen vähentämiseksi suunniteltu päästökauppa loi keinon rahan pesuun ja väärinkäytöksiin. Se näyttää raporteissa hyvältä, paljastuu huijaukseksi, jossa häviää miljardeja euroja.

Ulkolinja: SARS-hoidon kipeät seuraukset
to 31.10.13
SARS-epidemiaa hoidettiin Kiinassa haitallisiksi osoittautunein keinoin. Tuhannet ihmiset saivat hoidoista pysyviä seurauksia, mutta Kiinan valtio kiistää tapahtuneen. Silti osa potilaista taistelee yhä oikeuksistaan.

Ulkolinja: Voittoa Aidsilla
to 24.10.13
2000-luvulla lääketeollisuus monopolisoi AIDS-lääkkeet länsimaiden hallitusten tukemana. Sen, että halvat lääkkeet eivät olleet kehitysmaiden ihmisten saatavilla, arvellaan tuottaneen 10 miljoonaa tarpeetonta kuolemaa.

Ulkolinja: Laillista veronkiertoa
to 17.10.13
Globaalit yritykset kierrättävät tulonsa usean valtion kautta ja välttyvät näin laillisesti veroilta. Dokumentti paljastaa miten esimerkiksi Apple ja Starbucks kierrättävät voittonsa veroparatiisien kautta.

Ulkolinja: Muuttuuko Saudi-Arabia?
to 10.10.13
Voiko Saudi-Arabian kuningaskunta selvitä ilman muutoksia, kun naapurimaissa kuohuu? Maan hallinto valvoo sananvapautta, mutta yhä useampi vaatii naisille tasa-arvoa ja on huolissaan maan nuorten suurtyöttömyydestä.

Ulkolinja: Israelin uudet haasteet
to 03.10.13
Arabikevät on muuttanut myös Israelin asemaa: naapurivaltioissa ääri-islamistit ovat saaneet lisää valtaa, Israelissa taas äärijuutalaiset ovat korottaneet ääntään ja ydinaseiden pelko lisääntyy alueella.

Ulkolinja: Kurdistan - silta rauhaan?
to 26.09.13
30 vuotta armeija ja kurdisissit ovat sotineet Kaakkois-Turkissa. 50000 kuollutta, miljoona pakolaista, poltettuja kyliä. PKKn tulitauon jälkeen rauha on lähempänä kuin koskaan. Vai onko? Äidit itkevät yhä lapsiaan.

Ulkolinja: Miksi muuntogeeninen riisi?
to 19.09.13
Riisi on geenimuuntelun avulla saatu tuottamaan A-vitamiinia, joka estää sokeutumista. Onko riisissä ratkaisu terveyteen vai aiheuttaako muuntogeeninen riisi entistä suurempia ongelmia?

Ulkolinja: Jää hyvästi, Inkerinmaa
to 12.09.13
Neuvostoliiton loppumetreillä Suomi avasi ovensa inkeriläisille. Nyt muuttoikkuna on sulkeutumasssa. Mitä inkeriläisyydestä on jäljellä? Mitä me olemme? he kysyvät itse. Inkeriläisiä, suomalaisia vai venäläisiä? Ohj. Maija Kaipainen

Ulkolinja: Latvia - säästöluokan mallioppilas
to 05.09.13
Latvia nousi rajulla säästökurilla EU:n mallimaaksi, mutta mikä on inhimillinen hinta? Ohj. Marko Lönnqvist

Ulkolinja: Afrikan upporikkaat valtiaat
to 29.08.13
Monen Afrikan öljyvaltion, kuten Gabonin ja Päiväntasaajan Guinean presidentit elävät ylellisyydessä, kansan nähdessä nälkää. Valtiaiden pankkitilit paisuvat veroparatiiseissa, mutta mistä rikkaudet ovat peräisin?

Ulkolinja: USA:n kodittomat lapset
to 22.08.13

Yhdysvalloissa, yhdessä maailman varakkaimmista yhteiskunnista, noin 16 miljoonaa lasta elää köyhyysrajan alapuolella, moni heistä kodittomana. Riipaiseva dokumentti seuraa läheltä neljän kodittoman lapsen elämää.

Ulkolinja: Intian ylipainoiset lapset
to 15.08.13

Intia taistelee vakavan ylipaino-ongelman kanssa. Suurkaupunkien kasvavan keskiluokan koululaisista joka kolmas on ylipainoinen, koko maassa joka viides lapsi. Moni on korvannut perinteiset ateriat pikaruoalla.

Ulkolinja: Etelä-Afrikka kriisissä?
to 08.08.13

Elokuussa 2012 poliisi ampui Etelä-Afrikan Pretoriassa mieltään osoittaneita kaivosmiehiä. Päättyikö lähes 20 vuoden rauha ja onko väite entisen uudistajapuolueen ANC:n korruptiosta pitkän valtakautensa aikana totta?

Ulkolinja: Vaaralliset väärennökset
to 01.08.13

Väärentäminen ei rajoitu enää vain merkkituotteisiin, ja bisnes kasvaa koko ajan. Mm lääkkeiden, lentokoneiden ja autojen väärennetyt heikkolaatuiset varaosat ovat aiheuttaneet hengenvaarallisia tilanteita.

Ulkolinja: Litiumakkujen vallankumous?
to 25.07.13

Monissa mobiililaitteissa, kuten puhelimissa, tietokoneissa ja kameroissa, on litiumakku. Niitä pidetään aikaisempia akkuja parempina, mutta onko litium sittenkään ratkaisu vai kirous, joka luo vakavia ympäristöongelmia?

Ulkolinja: Arabikevään unohdetut naiset
to 18.07.13

Arabimaiden kansannousu pyyhkäisi vanhat hallitsijat vallasta, taistelun eturintamassaan oli myös naisia. Uudet vallanpitäjät ovat kuitenkin ajaneet heidät takaisin kotiin, ja taistelussa raiskattujen naisten on turha pyytää oikeutta.

Ulkolinja: Intian voimanaiset
to 04.07.13

Intiassa nuoria naisia on raiskattu ja moni on menehtynyt. Sampat Pal Devin perustaman kansanliikkeen naiset ovat nousseet kepit kädessä puolustamaan oikeuksiaan ja vaatimaan viranomaisia toimimaan naisten hyväksi.

Ulkolinja: Teollisuus hylkää Kiinan
to 27.06.13

Kiinan teollisuustyöläiset vaativat lisää palkkaa ja parannuksia työoloihin. Muutokset nostavat kustannuksia, ja moni yritys siirtää tuotantonsa alemman kustannustason maihin, muualle Aasiaan.

Ulkolinja: Stora Enson tuplakirjanpito?
to 20.06.13

Vuonna 2000 Stora Enso teki historiansa huonoimmat kaupat ostamalla yhdysvaltalaisen Consolidated Papers –yrityksen. Kaupasta syntyi miljarditappiot, jotka Stora Enso pimitti kirjanpitoonsa, paljastaa yrityksen entinen työntekijä.

Ulkolinja: Syyria, revitty maa
to 13.06.13
Veriset taistelut Syyriassa jatkuvat jo toista vuotta. Millaista on elää sisällissotaa käyvässä maassa? Dokumentti seuraa niin kapinallisten kuin presidentti Bashar Al-Assadin joukkojen elämää kaupungeissa ja syrjäkylissä.

Ulkolinja: Veroja köyhille
to 06.06.13
Kreikka yrittää tehostaa veronkantoa täyttääkseen EU:n rahoitusehdot. Tuloksena köyhien verotus kiristyy, rikkaat kiertävät veroja kuten ennenkin. Ohjaus Pertti Pesonen

Ulkolinja: Paha suklaabisnes

to 30.05.13
Suklaateollisuus väittää käyttävänsä miljoonia dollareita lasten olojen parantamiseen maissa, joissa suklaan raaka-aine tuotetaan. Totuus päätuotantoalueilla, Norsunluurannikolla ja Ghanassa on kuitenkin toinen.

Ulkolinja: Spratly, vaaran saaret
to 16.05.13
Kuinka Etelä-Kiinan meren pääosin asumattomasta saariryhmästä on tullut Kiinan ja naapurimaiden kiistakapula? Spratlya ympäröivän meren pohjasta löytyy öljyä ja kaasua. Alue on tärkeä myös Aasian rahtilaivaliikenteelle.

Ulkolinja: Irakin sodan isät
to 09.05.13
Länsimaat kävivät vuosikymmenen ajan sotaa Irakissa, koska lännen turvallisuuspalvelut uskottelivat poliitikoille, niukkoihin todisteisiin perustuen, Irakin joukkotuhoaseuhkan. Huijattiinko poliitikot sotaan?

Ulkolinja: Wall Streetin koskemattomat
to 02.05.13
Wall Streetin pankkiirien ahneus ajoi Yhdysvallat lamaan v. 2008. Pankkien holtiton lainananto ei kestä päivänvaloa. Kansa piti heidän toimintaansa moraalittomana, silti yhtään pankinjohtajaa ei ole tuomittu oikeudessa.

Ulkolinja: Mafia myrkyttää kauppaa
to 25.04.13
Parin kymmenen viime vuoden aikana laiton kaupankäynti on lisääntynyt ja mafia on ujuttanut lonkeroitaan uusille, aikaisemmin demokraattisina pidetyille alueille. Miten mafia muovaa maailmaa ja maailmankauppa?

Ulkolinja: Libyan nuoret sodan varjossa
to 18.04.13
Libyan hallitus on yrittänyt väkivalloin tukahduttaa yli vuoden jatkunutta kansannousua. Moni kapinallinen halusi rauhaa ja demokratiaa. Miten nuoret libyalaiset kokevat tilanteen, ja millaisena he näkevät tulevaisuuden?

Ulkolinja: Kuollut mies tuomiolla
to 11.04.13
Sergei Magnitski paljasti miljardihuijauksen ja joutuu tuomiolle - kuolemansa jälkeen.

Ulkolinja: Made in Germany
to 04.04.13
Saksan talous menestyy, vaikka Eurooppa painii taantumassa. Tuotannon pitäminen omissa käsissä; pitkät jopa elinikäiset työsuhteet; pienet perheyritykset ja saksalainen työkulttuuri luovat maaperän menestykselle.

Ulkolinja: Portugalin helmikuu
to 28.03.13
Portugalin hallitus juhli helmikuussa, kun maa palasi lainamarkkinoille. Portugalilaiset eivät juhli, joka toinen on vaarassa pudota köyhyyteen. Työttömiä on enemmän kuin koskaan ja nuoret pakenevat ulkomaille.

Ulkolinja: Hakaristin aamunkoitto
to 21.03.13
Kultainen aamunkoitto -puolue levittää pelkoa Kreikassa. Rasistiset rikokset ovat yleistyneet, ulkomaalaiset pelkäävät. Puolue haluaa Kreikasta maan, jossa on vain kreikkalaisia.

Ulkolinja: Irakin pyövelit
to 14.03.13
Yhdysvalloilla oli keskeinen rooli Irakin kidutuskeskusten perustamisessa, väittää BBC:n dokumentti. Avainasemassa olivat entinen eversti James Steele ja kenraali James Coffman, joka raportoi USA:n joukkojen komentajalle.

Ulkolinja: Koston kova hinta
to 07.03.13
Yhdysvallat, rinnallaan läntinen maailma, julisti sodan Afganistania vastaan 11 vuotta sitten. Lupauksista huolimatta tilanne Afganistanissa ei ole parantunut. Päinvastoin sota on vaatinut tuhansia uhreja.

Ulkolinja: Libyan nuoret sodan varjossa
to 28.02.13
Libyan hallitus on yrittänyt väkivalloin tukahduttaa yli vuoden jatkunutta kansannousua. Moni kapinallinen halusi rauhaa ja demokratiaa. Miten nuoret libyalaiset kokevat tilanteen, ja millaisena he näkevät tulevaisuuden?

Ulkolinja: Taistelu Malista
21.02.13
Taistelu Malista. Mikä meni pieleen kun kokonainen valtio oli päätyä ääri-islamistien valtaan?

Ulkolinja: Napapiirin Kongo
14.02.13

Suomi tukee avokätisesti ulkomaisia kaivosyhtiöitä, mutta pyytää vähän maksuja maaperänsä rikkauksista. Lapin yliopiston professorin mukaan on vaara, että Lapista tulee pelkkä raaka-ainereservaatti, Napapiirin Kongo.

Ulkolinja: Obaman ensimmäinen kausi 
07.02.13
Barak Obaman ensimmäisen kauden tilinpäätös. Välit republikaanien kanssa vaikeuttivat Obaman työtä sisäpolitiikassa. Mitä tapahtui Yhdysvaltojen terveydenhuoltouudistukselle, talousongelmille ja ulkopolitiikalle?

Ulkolinja: Kiina muutosten kourissa                                                                                       31.01.13
Kiina urbanisoituu hurjaa vauhtia. Nopealla muutoksella on kallis hinta: toteuttaakseen valtion asettamia tavoitteita ja menestyäkseen monet joutuvat muuttamaan kauas kotoa ja jättämään lapsensa.

Ulkolinja: Brysselin lobbarit > katso jakso Areenassa
17.01.13
Euroopan unionin kulisseissa käy kiivas kuhina: Brysselissä työskentelee kaikkiaan yritysten, järjestöjen ja valtioiden palkkaamaa 15 000 lobbaajaa. He yrittävät saada aikaan taustaorganisaatioilleen mieleisiä päätöksiä.

Ulkolinja: Mihin katosivat Haitin rahat? > katso jakso Yle Areenassa
10.01.13

Kun maanjäristys iski Haitiin vuonna 2010, ihmiset avasivat kukkaronsa. Maahan virtasi miljardeja dollareita. Mitä niillä on saatu aikaan? Liian vähän: moni haitilainen elää aliravittuina teltassa vailla perushygieniaa.

Ulkolinja: La Cuenta - Kuka maksaa?
20.12.12

Tuhlailua ja korruptiota Espanjassa. Aavelentokenttiä, satojatuhansia tyhjiä asuntoja, holtitonta julkisten varojen käyttöä. Ulkolinja espanjalaisen tuhlailun jäljillä.

Ulkolinja: Isoäitiä etsimässä
                                                                                                    
13.12.12
Romanian passista on tullut hämäräbisneksen uusi ja vetävä kauppakohde Moldovassa. Voiko kuka tahansa ostaa EU:n kansalaisuuden?

Ulkolinja: Tienvarsipommien purkajat
22.11.12
Afganistanin nyrkkipajoissa valmistetut tienvarsipommit ja miinat vaativat joka vuosia tuhansien ihmisten hengen. Käsintehty pommi on tehokas ja halpa ase: alle euron maksavan pommin purkaminen on vaarallista ja kallista.

Ulkolinja: Pullovesibisnes
15.11.12
Sveitsiläinen Nestlé tekee tavallisella vedellä miljardien liikevoiton, usealla tuotemerkillä ja kaikessa hiljaisuudessa. Miksi se vaikenee pullovesibisneksestään? Jäljet johtavat Pakistaniin, Nigeriaan ja Yhdysvaltoihin.

Ulkolinja: Kostoisku YK:ta vastaan
                                                                                          08.11.12
Keväällä 2011 amerikkalaispappi julkaisi internetissä koraaninpolttovideon. Raivostuneet afgaanit piirittivät USA:n lähetystöä, mutta hyökkäsivätkin YK:n toimistoon. Miksi? Iskussa menehtyi seitsemän YK-virkailijaa.

Ulkolinja: Obama vastaan Romney                                                                                         01.11.12
Millaisen miehen äänestäjät valitsevat Yhdysvaltain johtoon presidentinvaaleissa? Barack Obaman ja Mitt Romneyn arvomaailmaa arvioivat heidän työtoverinsa, perheenjäsenensä ja poliittiset vastustajansa

Ulkolinja: Lännen laki     18.10.12                                                                                                                                          Arizonan osavaltiossa säädettiin kaksi vuotta sitten Yhdysvaltain tiukin siirtolaislaki. Rasistisena pidetty laki saattaa ratkaista Yhdysvaltain presidentinvaalit.

Ulkolinja: Vastakohtien Yhdysvallat           11.10.12                                                                                                                                         Yhdysvalloissa lähes jokaiseen asiaan, talouspolitiikkaan, ilmastonmuutokseen, kasvatukseen tai ulkopolitiikkaan, on aina kaksi vastakkaista kantaa. Nyt näkökulmat ovat kauempana toisistaan kuin koskaan.

Ulkolinja: Korruptiomatkalla                                        04.10.12                                                                                                                                            Tshekissä EU:sta virtaava raha on korruption moottori. Tshekkiläiset ovat kyllästyneet verorahoja varastaviin poliitikkoihin. Mutta miksi EU on reagoinut ongelmaan vasta nyt?

Ulkolinja: Luokituslaitosten kylmä kyyti                                                                                 13.09.12
Luokittelulaitosten arviot heittelevät maailmantaloutta, mutta mihin niiden arviot perustuvat? Valtiontalouden luokittelu on yhtä luotettavaa kuin teelehdistä ennustaminen, sanoo Moodys-luokituslaitoksen entinen tutkija. 

Ulkolinja: Kovaa rahtipeliä Lähi-idässä                                                                                  06.09.12 
Yksi maailman tärkeimmistä rahtireiteistä kulkee halki tulenaran Lähi-idän. Siksi yhä useampi taho on kiinnostunut siitä, ja länsi joutuu vartioimaan etupiiriään yhä tiukemmin. Syntyykö tästä uusi maailmansota?

Ulkolinja: Italian verinen mafia
30.08.12 
                                                                                                                                           Napolin mafia, Camorra, on Italian julmin rikollisjärjestö. Se on tappanut tuhansia ihmisiä ja hallitsee alueen liike-elämää huumevälityksestä jätehuoltoon.Miten Camorra pysyy voimissaan, poliisien toimista huolimatta?

Ulkolinja: Mikrolainojen nurja puoli                                                                                         23.08.12 
Muhammad Yunus sai Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 2006. Grameen-pankin mikrolainojen uskottiin pelastavan kehitysmaat. Lainaehtojen tiukkuus ajaa monet velalliset kriisiin, pankkien kahmiessa suurimmat voitot.


Ulkolinja: Öljy, Nigerian veri
                                                                                                       16.08.12                                                                                                                                           Nigerjoen suistossa sijaitsevat Afrikan rikkaimmat öljylähteet. Kuitenkaan nigerialaiset eivät juuri hyödy raaka-aineestaan, sillä luonnonvarat ovat kansainvälisten öljy-yhtiöiden hallussa.

Ulkolinja: Chittagong, viimeinen satama                                                                                09.08.12
Bangladeshin Chittagongissa puretaan moni laiva ja vaaralliset materiaalit hyödynnetään. Työläiset purkavat jättimäisiä aluksia asbestin ja myrkyllisten kaasujen keskellä vailla asianmukaisia suojia, henkensä uhalla.

Ulkolinja: Pienet kameliratsastajat                                                                                         02.08.12                                                                                                                                              Lähi-idän kamelikilpailuissa ohjastaa yhä tuhansia pieniä lapsia, jotka on myyty talleille jopa 2-vuotiaana. Heitä kohdellaan kaltoin, ei ruokita tai hoideta ja lapsia kuolee tapaturmissa. 

Ulkolinja: Fallujan lapset                                                                                                            26.07.12

Ulkolinja: Kiinan ryöstetyt lapset                                                                                             19.07.12

Ulkolinja: Varastetut morsiamet                                                                                              05.07.12

Ulkolinja: Sodassa raiskattujen puolella                                                                               28.06.12

Ulkolinja: Juristit korruptiota vastaan                                                                                    21.06.12                                                                                                                                     Korruptio on demokratian suurin uhka. Norjalais-ranskalainen Eva Joly on perustanut salaisen kansainvälisen verkoston, joka paljastaa räikeitä lahjontatapauksia.

Ulkolinja: Fukushiman myrkylliset kalat                                                                                14.06.12                                                                                                                                            Fukushiman ydinvoimalan jäähdytysvesien laskemista mereen pidettiin vaarattomana. Uusien tutkimusten mukaan radioaktiivinen Cesium on kuitenkin levinnyt ja uhkaa kerääntyä japanilaisten rakastamiin kaloihin.         
                                                                                                                                                  Ulkolinja: Syyrian verinen vuosi                                                                                               07.06.12
Syyrian kansannousu on kääntynyt verilöylyksi, jossa on tapettu tuhansia ihmisiä. Al Jazeeran raportti näyttää, mitä maan sotajoukot ovat tehneet. Miten presidentti Bashar al-Assad perustelee iskut siviilejä vastaan?

Ulkolinja: Yhden sanan tähden                                                                                                 31.05.12                                                                                                                                            Oliko sata vuotta sitten Turkissa tapahtunut armenialaisten joukkotuho kansanmurha vai ei? Miksi kiista yhdestä sanasta kuumentaa edelleen politiikkaa.

Ulkolinja: Azerbaidzanin monet kasvot                                                                 24.05.12                                                                                                                                             Azerbaidzan isännöi tällä viikolla Eurovision laulukilpailuja. Maan todellisuus on kaikkea muuta kuin kimalletta ja kepeitä sävelmiä.

Ulkolinja: Murdochin mediaskandaali
17.05.12                                                                                                                                            
Rupert Murdoch loi yhden maailman mahtavimmista mediayhtiöistä. Sen mahdollisti riskinotto ja hyvät suhteet päättäjiin. Nyt taustalta on paljastunut lahjontaa, kiristystä ja salakuuntelua. Kaatuuko Murdochin imperiumi?

Ulkolinja: Mies joka murhasi Norjan
10.05.12
Anders Breivikin pommi surmasi Oslossa kahdeksan ihmistä, hieman myöhemmin hän surmasi vielä 69 nuorta. Mikä sai Breivikin tappamaan oman maansa kansalaisia? Dokumentti piirtää monipuolisen kuvan tapahtuneesta. 

Ulkolinja: Sarajevon laukaukset
03.05.2012                                                                                                         
                       Jugoslavian hajoamisesta on kulunut 20 vuotta. Sota on ohi, Serbia ja Kroatia haluavat Euroopan Unioniin, mutta monet haluavat takaisin Jugoslavian aurinkoiset ja rauhalliset päivät.

Ulkolinja: Tšernobylin samurait 
26.04.12
Fukushiman ydinvoimalaonnettomuus palautti virolaisille muistoja 26 vuoden takaa kun heidät vietiin sammuttamaan palavaa ydinvoimalaa Tšernobylissä. Työkaluina lapio ja innostunut mieli. Kaikki eivät selvinneet.

Ulkolinja: Fukushiman sankarit
19.04.12
Fukushiman onnettomuudessa japanilaisten henki oli muutaman miehen käsissä. He onnistuivat estämään voimalan täydellisen tuhoutumisen. Nyt miehet kertovat työstään ja paljastavat kuvia ydinvoimalasta.

Ulkolinja: Sarkozyn viisi vallan vuotta
12.04.12
Nicolas Sarkozyn värikäs ensimmäinen kausi Ranskan presidenttinä päättyy toukokuussa. Miten Sarkozyn ristiriitoja herättänyttä kautta arvioivat merkittävien kansainvälisten tiedotusvälineiden kirjeenvaihtajat? 

Ulkolinja: Tulilinjalla öljyvaltiossa
05.04.12
Venezuelasta on tullut hyvin väkivaltainen maa presidentti Hugo Chavezin valtakaudella. Presidentti lietsoo kansanryhmien välistä vihaa, ihmisoikeuksien puolustajia uhataan tappaa.

Ulkolinja: Chile, vuosi onnettomuudesta
22.03.12
Reilu vuosi sitten maailma seurasi henkeään pidätellen Chilessä romahtaneesta kaivoksesta ylös nousevia miehiä. Onnettomuuden jälkeen kaivosmiehille luvattiin paljon, mutta toiko hetken kuuluisuus onnen mainareille?

Ulkolinja: Bahrainin mykkä huuto
15.03.12
Vuosi sitten Bahrainia hallitseva sunni-vähemmistö vaiensi demokratiaa vaatineen shia-enemmistön mielenosoitukset rajuin ottein Saudi-Arabian tuella. Al Jazeeran kuvausryhmä tallensi tapahtumat palkittuun dokumenttiin. 

Ulkolinja: Turha maakaasu?
08.03.12
Öljyntuottajayhtiöt päästävät tuotannon yhteydessä arvokasta, mutta saastuttavaa kaasua suoraan luontoon. 

Ulkolinja: Roskapankkimaa
01.03.12
Irlanti kaatui kiinteistökuplaan ja pankkien ahneuteen. Onko edessä selviytyminen vai Kreikan tie? 

Ulkolinja: Putin, Venäjä ja länsi 2/2
23.02.12
Vladimir Putin on ollut Venäjän vallan keskiössä 12 vuotta. Putin nousi pelätystä KGB:stä valtion päämieheksi ja nautti ensimmäiset vallanvuotensa länsimaiden arvostusta, mutta menetti luottamuksen. 

Ulkolinja: Putin, Venäjä ja länsi 1/2 
22.02.12 
Vladimir Putin on ollut Venäjän vallan keskiössä 12 vuotta. Putin nousi pelätystä KGB:stä valtion päämieheksi ja nautti ensimmäiset vallanvuotensa länsimaiden arvostusta, mutta menetti luottamuksen. 

Ulkolinja: Iranin ydinpommiuhka
16.02.12
Iranin pelätään kehittävän ydinasetta voimalaitoksissa jotka rakennettiin 1960-luvulla länsimaiden tuella. Onko se mahdollista? Vastaajina mm. voimaloissa vieraillut entinen IAEA:n tarkastaja Olli Heinonen.

Ulkolinja: Konkurssivaltio
09.02.12
Kreikka ei saa mennä konkurssiin, sanovat eurooppalaiset poliitikot. Kreikan tai Italian konkurssi olisi euron loppu. Mutta valtio voi mennä konkurssiin, Argentiina meni 2002 ja selvisi.

Ulkolinja: Pankki maailman valtiaana?
02.02.12 
Goldman Sachs oli muutama vuosi sitten suuri ja ihailtu rahoituslaitos, tänään se on monen vihaama ahne pankki, jota syytetään sisäpiiritiedon hyväksikäytöstä sekä markkinoiden manipuloinnista.

Ulkolinja: Krisis - Kreikan tuska
25.01.12 
Nuorten kreikkalaisten puheenvuoroja maansa henkisestä tilasta. Loistavasta historiasta ei ole paljon iloa kun korrputoituneet poliitikot ovat tuhlanneet nuorten tulevaisuuden.

Ulkolinja: Kim Jong-Ilin salattu elämä (U)
18.01.12
Pohjois-Korean Kim Jong-il kuoli 17. joulukuuta 2011. Diktaattori eli yltäkylläisyydessä ja loi jättiarmeijan kansan nähdessä nälkää. Millainen on tulevaisuus jännitteiden kasvaessa maan sisällä ja rajoilla? 

Ulkolinja: Perhe on pahin
05.01.2012
Entinen vallankumousjohtaja Daniel Ortega kulkee syrjäyttämänsä diktaattori Somozan jalanjälkiä. Presidenttinä hän keskittää vallan ja myös omistuksen maassa itselleen ja perheelleen.

Ulkolinja: Romanian oma kapitalismi
29.12.11
Romanian entisen valtiaan, Nicolae Ceausescun, teloituksesta on kulunut 20 vuotta ja maahan on syntynyt omanlaisensa kapitalismi. Romanialainen dokumentti paljastaa keitä uuudet vallanpitäjät ovat ja miten he toimivat.

Ulkolinja: Kirurgiaa kynttilän valossa
22.12.11
Pakistan kärsi historian pahimmasta tulvasta, ja taistelu jatkuu yhä. Maan hallitus on unohtanut kaukaiset kylät, mutta kirurgi Shershan Sved yrittää parantaa potilaita pelkän kynttilän ja taskulampun valossa.

Ulkolinja: Ihmisoikeuksien puolesta
08.12.11
Amnesty International on tänä vuonna taistellut sanavapauden ja ihmisoikeuksien puolesta 50 vuotta. Miten toimii maailman suurin ja vaikutusvaltaisin ihmisoikeusjärjestö nopeasti muuttuvassa maailmassa?

Ulkolinja: Diktaattorin syksy
01.12.2011
Euroopan viimeisen diktatuurin talous on romahtanut - kauanko itsevaltainen Aljaksandr Lukašenka vielä johtaa Valko-Venäjää?

Ulkolinja: Presidentiksi vastoin tahtoa
24.11.11
EU:n presidentistä piti tulla yhtenäisen EU:n vahva johtaja. Pitkän poliittisen pelin tuloksena presidentiksi valittiin vastentahtoinen, mutta sopiva mies, vailla todellista valtaa. Mitä EU:n kulisseissa tapahtui?

Ulkolinja: Varastettu vallankumous
17.11.2011
Egyptin vallankumouksen tulokset uhkaavat valua hiekkaan: Armeija on yhä vallassa, ihmisoikeusrikoksia tapahtuu edelleen ja poikkeustilamääräykset ovat vielä kovempia kuin Mubarakin aikana.

Ulkolinja: Sadan tuhannen vuoden ongelma
10.11.11 
Maailma on täynnä ongelmia, suuria ja pieniä. Vain yhteen tarvitaan ratkaisu 100 000 vuodeksi: mihin sijoitetaan 250 000 tonnia käytettyä ydinpolttoainetta?

Ulkolinja: Valhe, joka aloitti sodan?
03.11.11
Irakilainen kemianinsinööri tuli Saksaan pakolaisena vuonna 1999. Hän väitti työskennelleensä Saddam Husseinin joukkotuhoaseiden parissa. Insinöörin kertomaan perustuen Yhdysvallat aloitti Irakin sodan YK:n tuella.

Ulkolinja: Syyrian verinen syksy
27.10.11
Syyrian levottomuudet jatkuvat suljettujen rajojen takana, suojassa kameroilta. Elokuussa salaa kuvattu dokumentti paljastaa kuinka syyrialaisia vastaan sotivat oman maan armeijan rinnalla mm. Hizbollahin taistelijat.

Ulkolinja: Juutalaiset USAn ruorissa
20.10.11 
Yhdysvalloissa juutalaisten AIPAC –järjestön väitetään kontrolloivan pörssikauppaa, elokuvateollisuutta, mediaa ja valtakunnanpolitiikkaa. Miten AIPAC toimii, vai ovatko puheet juutalaisten ylivallasta vain myytti?

Ulkolinja: Viiden miljardin painajainen
13.10.11 
Sijoittamalla Venäjän kasvaville markkinoille voi tehdä omaisuuden - tai huonossa tapauksessa menettää rahansa ja henkensä.

Ulkolinja: Väestöräjähdyksen syylliset
06.10.11 
Miten pysäyttää maailman väestönkasvu? Perhesuunnittelusta on tullut väline naisten alistamiseen ja kohdusta kansainvälinen taistelutanner, väittää dokumentti. Mm. Perussa yli 300 000 naisia pakkosteriloitiin.

Ulkolinja: Yhdysvallat kiduttajana
29.09.11 
Yhdysvaltojen on sanottu kiduttaneen terrorismista epäiltyjä. Valtionhallinto on kiistänyt tietäneensä kidutuksesta. Dokumentti paljastaa, miten varapresidentti Dick Cheney aloitti ohjelman kidutuksen laillistamiseksi.

Ulkolinja: Pol Potin puhemies
to 22.09.11
Khieu Samphan johti Kambodzhaa, punakhmerien hallitessa maata. Punakhmerien hallinnon aikana maassa menehtyi epäinhimillisissä oloissa kymmeniä tuhansia kansalaisia. 

Ulkolinja: Thatcherin paluu?
to 15.09.11
Väkivaltaisia mellakoita ja ennätysmäisiä budjettisäästöjä - runteleeko talouskriisi Brittiläisen yhteiskuntamallin?

Ulkolinja: USA:n varjelluin salaisuus
to 08.09.11
11.9. terrori-iskun jälkeen Yhdysvalloissa on satsattu ennen näkemättömiä summia terrorisminvastaiseen sotaan. Kukaan ei tiedä paljonko. Parantuiko turvallisuus? 

Ulkolinja: Petturi Viron ytimessä
01.09.11
Herman Simmin työ oli suojella NATO:n ja Viron salaisia tietoja. 13 vuoden ajan Simm myi tuhansia NATO:n asiakirjoja Venäjälle vaarantaen Länsi-Euroopan turvallisuuden aikaansaaden NATO:n laajimman vastavakoiluoperaation.

Ulkolinja: Norja, heinäkuussa 2011 
24.08.11
Tavallinen kesäpäivä Norjassa muuttui tragediaksi: ensin räjähti Oslossa sitten asemies riehui Utöyassa, nuorten leirisaarella. Miten kaikki tapahtui ja miten Norja on selvinnyt murhenäytelmästä? 

Ulkolinja: Tallinna 20.8.1991 
17.08.11
Tähänkö se päättyi? ihmiset kysyivät kun neuvostotankit ajoivat Tallinnaan elokuussa 1991. Me olimme aseistettuja, valmiina puolustamaan Tallinnaa, sanoo kodinturvajoukkojen johtaja. ”Onneksi ei tarvinnut”. 

Ulkolinja: Musta ranta
10.08.11
Britti Simon Mann tuomittiin 34 vuodeksi vankeuteen vallankaappausyrityksestä Päiväntasaajan Guineassa. Mannin uskotaan olleen vain osa kansainvälistä joukkoa, joka halusi päästä käsiksi maan öljyvaroihin. 

Ulkolinja: Pukutehtaan naiset 
03.08.11
Argentiinalaisen pukutehtaan omistajat pakenivat lamaa ja tehdas jäi työntekijöiden haltuun. He päättivät jatkaa tehtaan toimintaa, mutta kuinka kävi, kun omistajat muutaman vuoden jälkeen palasivat? 

Ulkolinja: Idoli Afganistanista (U)
27.07.11
Palkittu dokumentti kertoo Afghan Star -kilpailusta. Tosi-tv-ohjelmassa etsitään parasta laulajaa, maassa, jossa mm. tanssiminen ja naisten hiusten paljastaminen on kielletty. 

Ulkolinja: Euroopan vapauden hinta (U)
20.07.11
Itä-Euroopan samettivallankumousta seurasi talouselämän vallankumous, johon vain harva osasi varautua. Nyt markkinatalouteen totuttelevat maat ovat laman kourissa. Se uhkaa kaataa Itä-Euroopan maiden talouden. 

Ulkolinja: Kitkerä totuus suklaasta (U)
13.07.11
Suklaan raaka-aineen hinta on romahtanut. Yhä useammin kaakaopapuja poimivat lapset. Dokumentti näyttää mitä orjuus on nyt ja miten tunnettuja merkkituotteita valmistetaan. 

Ulkolinja: Tsunamista selvinneet
06.07.11
Japanin historian pahin katastrofi tapahtui 11.3.2011. Maanjäristys synnytti tuhoisan jättitsunamin, josta selviäminen oli ihme. Miten pelastuneet voivat kolmen kuukauden kuluttua katastrofista? 

Ulkolinja: Jäteunelmia Kairossa
29.06.11
Kairossa jätteiden huolto on tarjonnut työn ja leivän pienyrittäjille. Nyt perinteinen järjestelmä on uhattuna, sillä viranomaiset ovat antaneet jätehuollon kansainväliselle suuryritykselle.

Ulkolinja: Pilattu Itämeri
22.06.11
Poliitikot Itämeren ympärillä ovat yhtä mieltä siitä, että meri on pelastettava, mutta todellisuudessa Itämeren rannoilla järvet ovat täynnä kanojen ulostetta ja jätteitä, eikä sikaloiden jätteitä puhdisteta. 

Ulkolinja: Pihvi kaikille
15.06.11
Lihaa arvostetaan lähes kaikkialla maailmassa. Kasvava lihateollisuus kuluttaa planeettaamme: sademetsät hakataan laitumiksi ja lihaa tuotetaan yhä tehokkaammin - eläimistä ja alkuperäisistä asukkaista välittämättä. 

Ulkolinja: Myytävänä maa
08.06.11
Maailman talouden heilahtelu on tehnyt viljelysmaasta himoitun sijoituskohteen. Maailmanlaajuisella maanomistuspelillä on kuitenkin arvaamattomat seuraukset, se uhkaa mm. kehitysmaiden perinteistä pienviljelyä.

Ulkolinja: Isku talibanien ytimeen
01.06.11
Yhdysvaltain armeija löysi Osama bin Ladenin toukokuussa huippusalaisen etsintäohjelman avulla. Samalla tiedustelujärjestelmällä on paikannettu ja saatu kiinni tuhansia taistelijoita. Miten järjestelmä toimii?

Ulkolinja: Saksa maksaa
25.05.11
Kreikan, Irlannin ja Portugalin talouskriisit ravistelevat Euroopan Unionia. Saksalla on suurin vastuu ylivelkaantuneiden maiden lainojen takauksista. Kauanko Saksa jaksaa maksaa?

Ulkolinja: Berlusconi, Italian ihme?
18.05.11 
Monet italialaiset rakastavat pääministeriään. Monet vihaavat häntä ja uskovat hänen puhdistavan imagoaan omistamansa median välityksellä. Mutta kuka on Silvio Berlusconi ja miten hän nousi valtaan? 

Ulkolinja: Gaddafin kaatajat
11.05.11
Libyan Bengasissa levottomuudet leimahtivat sodaksi ja levisivät sieltä pitkin rannikkoa. Keitä ovat Bengasin kapinalliset, jotka haluavat kaataa eversti Gaddafin vallan?

Ulkolinja: Tunisian domino
04.05.11
Koulutettujen nuorten työttömyys ja köyhyys osoittautui arabimaiden aikapommiksi. Diktaattoreita on nyt syrjäytetty, mutta työtömyyspommi tikittää yhä.

Ulkolinja: 
Maailma Fukushiman jälkeen
27.04.11 
Fukushiman tapahtumat päivä päivältä Japanin maanjäristyksen ja tsunamin jälkeen. Mitä oikein tapahtui ja mikä on ydinvoiman tulevaisuus tämän jälkeen? 

Ulkolinja: Japani tsumnamin kourissa
20.04.11
Maaliskuussa Pohjois-Japanin rannikkoa ravisti maanjäristys ja sen perään kymmenmetrinen aalto pyyhki kaupunkien ja kylien yli. Ainutlaatuinen kuvamateriaali kertoo, miten ihmiset selvisivät katastrofista.

Ulkolinja: Hodorkovski, sijaiskärsijä?
13.04.11 
Mihail Hodorkovski, kerran Venäjän rikkain mies, on ollut vangittuna veropetoksesta vuodesta 2005 lähtien. Dokumentti läpivalaisee mitä tapahtui. 

Ulkolinja: Ruotsi ruotsalaisille?
06.04.11 
Mitä kotimaansa maahanmuuttopolitiikkaa arvostelevan Ruotsidemokraattien puolueen vaalikampanjan kulisseissa tapahtui? Kuinka strategioita hiottiin ja kuinka puolue setvi omia kriisejään?

Ulkolinja: Populistien Eurooppa
30.03.11 
Hollanti hollantilaisille! Unkari uudelleen suureksi! Kaikki vierastyöläiset ulos! Islam on rikos, juutalaiset juonittelevat. Sanelevatko populistit Euroopan poliittista ilmapiiriä?

Ulkolinja: Espanja - juhlan loppu
23.03.11 
Espanja yrittää toipua rakennusboomin romahduksesta. Työttömyys on Euroopan korkein, kansalaiset ovat pahoin velkaantuneita ja valtio velkaantuu koko ajan. Pankit horjuvat luottotappioiden vuoksi. Romahtaako Espanja?

Ulkolinja: Painajainen Dubaissa
16.03.11
Elämä Dubaissa on monen kehitysmaan tytön unelma. Todellisuus on monesti toisenlainen: työpäivät ovat pitkiä, ruokaa ei juuri saa ja ankara emäntä saattaa pieksää ja isäntä odottaa eroottisia palveluksia.

Ulkolinja: Meidän eversti
09.03.11
YK:n turvallisuusneuvoston jäsenet toivovat että Libyalle asetetut pakotteet syrjäyttävät eversti Gaddaffin. 2003 eversti hurmasi Tony Blairin ja George Bushin poistamaan sanktiot.

Ulkolinja: Viiden miljardin painajainen
02.03.11
Sijoittamalla Venäjän kasvaville markkinoille voi tehdä omaisuuden - tai huonossa tapauksessa menettää rahansa ja henkensä.

Ulkolinja: Murmanskin ydinvoimauhka
23.02.11
Murmansk oli Neuvostoliiton pohjoisen laivaston ydinsukellusvenesatama. Radioaktiivista jätettä säilöttiin vuosia ruostuvissa aluksissa. Nyt saksalaisinsinöörit yrittävät siirtää vaarallisen jätteen turvaan.

Ulkolinja: Liikevoittoa hiilipäästöillä
16.02.11 
Päästökaupan piti vähentää hiilipäästöjä ja hillitä ilmaston lämpenemistä. Päästökauppa on synnyttänyt yli 100 miljardin dollarin markkinat ja häikäilemättömän ammattikunnan, päästökauppiaat. 

Ulkolinja: Katastrofi Meksikonlahdella
09.02.11 
Mikä johti Meksikonlahden syksyllä 2010 öljykatastrofiin? BP:n ahneus: tehokkuuden tavoitteleminen meni turvallisuuden edelle, kuten monesti aiemmin BP:n kohdalla. 

Ulkolinja: Kim Jong-Ilin salattu elämä
02.02.11 
Pohjois-Korean Kim Jong-Il pelottelee maailmaa ydinaseella. Dokumentti näyttää ennennäkemättömin kuvin miten sairas diktaattori elää yltäkylläisyydessä, kansan nähdessä nälkää.

Ulkolinja: Rakentaako Burma ydinasetta?
26.01.11
Sotilasjuntan hallitsema Burma on yksi maailman suljetuimmista maista. Se on kauppasaarrossa, mutta siitä huolimatta Burma kehittää mm. omaa ydinvoimaa ja monet pelkäävät, että sillä on pian ydinaseita.

Ulkolinja: Velkataakka
19.01.11
Maailmanpankki ja Kansainvälinen valuuttarahasto lupasivat auttaa kongolaiset pois köyhyydestä. Lopputulos: köyhyys lisääntyi. 

Ulkolinja: Wikileaks, salaisuuden voima
12.01.11
Ruotsalainen dokumentti kertoo miten Wikileaks, maailman vartioiduimpien salaisuuksien paljastaja, syntyi ja kuinka organisaatio toimii kulissiensa takana. Entä millainen on mystinen Julian Assange, ristiriitojen mies.

Ulkolinja: Euron totuuden hetki
05.01.2011
Euro ajautui toiseen vakavaan kriisiin keväällä 2010. Yksi yhteisvaluutan pelastajista on komissaari Olli Rehn, mutta miten käy Euroopan yhteisön, kun kaikki puolustavat omia kansallisia etujaan?

Ulkolinja: Obama blues
15.12.10 
Presidentti Barack Obama ja Amerikan 15 miljoonaa työtöntä. Kalliista elvytyspolitiikasta huolimatta Yhdysvaltain työttömyys pysyy korkeana ja uhkaa Obaman mahdollisuuksia päästä toiselle presidenttikaudelle.

Ulkolinja: Verikännykät
08.12.10 
Miten puhelinvalmistajat voivat taata, että heidän tuotteissaan ei ole mineraaleja, joiden myynnillä rahoitetaan veristä sisällissotaa? Ohjaaja Frank Poulsen tutkii ketjua Kongon kaivoksilta Nokian pääkonttoriin.

Ulkolinja: Nedan muistolle
01.12.10
Iranilainen Neda Agha-Soltan ammuttiin Iranin vaaleja seuranneissa mielenosoituksissa. Kännykkakameroiden videot tekivät Nedasta kuuluisan. Mutta kuka hän oli ja miksi hänet surmattiin?

Ulkolinja: Myytti palmuöljystä
24.11.10 
Teollisuusmaissa uskotaan biopolttoaineisiin. Palmuöljyviljelmiä raivataan sademetsiin, monen heimon ja uhanalaisen eliölajin asuinseuduille. Samalla ruoan hinta kallistuu, eikä paikallisilla ole varaa edes riisiin.

Ulkolinja: Amerikan kodittomat lapset
17.11.10
Yhdysvaltain lapsista kaksi sadasta elää kodittomana. Reportaasi seuraa motellissa elävien perheiden elämää yhdellä maan varakkaimmilla alueilla, Disneylandin vierellä.

Ulkolinja: Wikileaksin totuus Irakista (K13)
10.11.10 
Mitä Irakissa tapahtui vuosina 2004 - 2009? Wikileaksin paljastamien asiakirjojen mukaan amerikkalaisjoukot pommittivat tietoisesti siviilejä ja kohtelivat sotavankeja Guantanamosta tutuin epäinhimillisin menetelmin.

Ulkolinja: Israelin omatunto
03.11.10 
Entinen sotilas Yehuda Shaul, rabbi Arik Ascherman ja Ronny Perlman puolustavat palestiinalaisia Israelin armeijaa ja maata valtaavia israelilaisia vastaan. He ja heidän kaltaisensa juutalaiset ovat Israelin omatunto. 

Ulkolinja: Kiinan kasvukivut
27.10.10

Kiina kasvaa ja kaupungistuu ennennäkemätöntä vauhtia. Mutta kasvulla on hintansa: eriarvoisuus on yhä polttavampi ongelma.

Ulkolinja: Kiinalainen safari
20.10.10
Kiinalaiset liikemiehet ovat löytäneet Afrikan. Kiinalaiset ovat ostaneet Zambian viljavat maat riisipelloiksi, rakentavat Afrikkaan maantietä ja hyödyntävät luonnonvarat.

Ulkolinja: Pakistan, tulvan jälkeen
13.10.10
Pakistania runnelleesta tulvasta kärsii 20 miljoonaa ihmistä. Kodittomista onnellisimmat pääsivät telttaleireihin, joissa taudit leviävät. Epätoivo pakottaa pyytämään apua terroristijärjestöiltä. 

Ulkolinja: Vihollisten keskellä
6.10.10
Millaista on Al-Qaidan taistelijoiden elämä? Afganistanilainen toimittaja eli 10 päivää kapinallisjoukon keskellä ja kuvasi mm. Nato-joukkojen huoltoreitin sabotointia. 

Ulkolinja: Maailman kallein rauha
29.9.10
Sota Bosniassa päättyi 15 vuotta sitten. Rauha on ollut hauras, mutta kallis. Kalliimpi kuin Saksan jälleenrakennus hävityn sodan jälkeen. Silti kolmasosa elää köyhyydessä.

Ulkolinja: Luurankoja pankkiholvissa
22.9.10
Silmukka kiristyy Sveitsin ympärillä. Kuinka kauan alppimaa pystyy pitämään kiinni pankkisalaisuudestaan ja suojelemaan naapurimaiden verorikollisia?

Ulkolinja: Kaksinaamaista kultakauppaa
15.9.10
Lama lisäsi nopeasti kullan kysyntää ja nosti kullan hinnan historian kalleimmaksi. Kultakaupassa ei kuitenkaan ole vain voittajia: kaivokset ovat vaarallisia, ne tuhoavat pohjavedet ja myrkyttävät ympäristöä.

Ulkolinja: Myrkkyä halvalla
8.9.10
Lelut, farkut, t-paidat ja monet muut arkipäiväiset tuotteet valmistetaan maissa, joissa vaarallisten aineiden käyttöä ei säädellä. Hampurissa tekstiilikonteista löytyy mm. hengenvaarallisia kaasuja. 

Ulkolinja: Norjalaista lohta Chilestä
1.9.2010
Norjalaiset kirjolohikasvattamot uhkaavat Chilen rannikkoa. Kasvattamoista karanneet lohet syövät meret tyhjiksi ja levittävät paikallisia lajeja tuhoavia tauteja. Silti lohentuottajien tuotteissa komeilee mm. WWF:n logo.

Ulkolinja: Volvo ja Saab kriisissä 3/3
25.8.10
3/3 Ruotsin autoteollisuus ajautui vakavaan kriisiin, autokauppa ei käy. Mihin irtisanotut autontekijät ovat päätyneet? Osa on taksikursseilla, muutama odottaa yhä kutsua takaisin Saabin liukuhihnan äärelle.

Ulkolinja: Volvo ja Saab kriisissä 2/3
18.8.10
2/3 Ruotsin autoteollisuus ajautui vakavaan kriisiin, ja tuhansia työntekijöitä irtisanotaan. Riittääkö työttömyysturva elämiseen, entä miten tavalliset työntekijät kokevat maailmantalouden myrskyt?

Ulkolinja: Volvo ja Saab kriisissä 1/3
11.8.10
1/3 Ruotsin autoteollisuus ajautui vakavaan kriisiin, tehtaita myytiin ja suljettiin. Miten yritykseen sitoutuneet työntekijät kokevat yhtäkkisen epävarmuuden?

Ulkolinja: Idoli Afganistanista 
4.8.10
Kykyjenetsintäkilpailut ovat rantautuneet Afganistaniin, maahan, jossa naiset eivät saa tanssia tai paljastaa hiuksiaan. Palkittu dokumentti seuraa kilpailua, joka yhdistää kansan, mutta saattaa naisosallistujat hengenvaaraan.

Ulkolinja: Elääkö Osama bin Laden? 
28.7.10
Maailman suurimmat ja tehokkaimmat armeijat ovat vuosia etsineet vuosia Osama bin Ladenia. Silti hänen väitetään piileskelevän vuoristossa, mutta voiko se olla mahdollista? Tuotanto: BBC.

Ulkolinja: Terveyttä Yhdysvalloille 
21.7.10
USAn terveydenhuoltouudistus oli Barak Obaman ensimmäinen suuri ja vaikea lainmuutos. Uusi laki hyväksyttiin, mutta mikä oli sen hinta? Uudistusta edelsi massiivinen kulissien takainen juonittelu.

Ulkolinja: Kitkerä totuus suklaasta
14.7.10
Suklaan raaka-aineen hinta on romahtanut. Yhä useammin kaakaopapuja poimivat lapset. Dokumentti näyttää mitä orjuus on nyt ja miten tunnettuja merkkituotteita valmistetaan. Tuotanto: DR, Tanska.

Ulkolinja: Suuri jalkapallolahja
7.7.10
Dokumentti Afrikan lapsille jalkapalloja lahjoittavasta Paul Clarkesta. 

Ulkolinja: Ruoan tulevaisuus 2/2
29.6.10
Ruoka uhkaa loppua myös rikkaista maista ja levottomuudet ovat synnyttäneet suuria ruokamellakoita. Mitä pitäisi tehdä, jotta maailma selviäsi ruokakriisistä? Osa 2/2.

Ulkolinja: Ruoan tulevaisuus 1/2
23.6.10
Ruoka uhkaa loppua myös rikkaista maista ja levottomuudet ovat synnyttäneet suuria ruokamellakoita. Mitä pitäisi tehdä, jotta maailma selviäsi ruokakriisistä? Osa 1/2.

Ulkolinja: Kalansaaliita Saharasta
27.5.10
Mistä on Omega-3 tabletit tehty? Ruotsalaisen kalastajan saaliista - Saharasta.

Ulkolinja: Haiti, järistyksen jälkeen (K15)
20.5.10
Tammikuussa Haitia koetteli tunnetun historian tuhoisin maanjäristys. Koko valtio ja YK halvaantuivat, tuhosta selvinneet jäivät ilman vettä, ruokaa ja tarvittavaa hoitoa. Monet lupasivat auttaa, mutta miten kävi? 

Ulkolinja: Berlusconi Show
6.5.10
Monista skandaaleista ja oikeusjutuista huolimatta suuri osa italialaisista luottaa ja ihailee pääministeri Silvio Berlusconia. Voiko ristiriitaisen poliitikon suosio perustua pelkästään taitavaan mediapeliin? T: BBC.

Ulkolinja: Kallis kuningas jalkapallo
29.4.10
Etelä-Afrikan hallitus lupasi, että jalkapallon MM-kisat tuovat työtä, mainetta ja rahaa. Tutkimusten mukaan yksikään suuri urheilutapahtuma ei ole tuottanut voittoa järjestäjille. 

Ulkolinja: Kylmä saaga
22.4.10
Islanti yrittää selvittää vuosisadan pankkikriisiin syyllisiä. Maksajat tiedetään jo: islantilaiset veronmaksajat. Väkiluku vähenee, maahan jäävät kysyvät koska painajainen päättyy. 

Ulkolinja: Lapset, jotka Eurooppa unohti
15.4.10
Monen eurooppalaisen kaupungin kaduilla vaeltelee kerjäämään ja varasteluun pakotettuja lapsia. Lapset ovat romanialaisia mustalaisia, monet heistä rikollisliigojen renkejä.

Ulkolinja: Taistelu avaruudesta
8.4.10

Kilpavarustelu siirtyy maankamaralta avaruuteen. Yhdysvallat on kirjannut avaruuden valvonnan puolustusohjelmaansa, satelliitit ovat välttämättömiä mm. tietoliikenteelle. Käydäänkö tulevaisuuden sota avaruudessa? 

Ulkolinja: Kaasua, kaasua!
25.3.10
Kaasun hinta Euroopassa on pudonnut ja Puolassa ryhdytään hyödyntämään jättimäisiä liuskekaasuesiintymiä. Tarvitaanko Itämeren kaasuputkea?

Ulkolinja: Taistelu Pohjoisnavasta
18.3.10
Venäjä, Tanska, Yhdysvallat ja Kanada haluavat saada hallintaansa Pohjoisnapa-alueen runsaat öljy- ja kaasuvarat. Samoin ilmaston lämpenemisen myötä avautuva edullinen merireitti, Koillisväylä kiinnostaa monia. 

Ulkolinja: Vaarallinen väärennös
11.3.10
Väärentäjät valmistavat elektroniikkaa, lääkkeitä ja virvoitusjuomia vaarallisista materiaaleista, seurauksista piittaamatta. Samalla aidon merkkituotteen erottaminen väärennöksestä on yhä vaikeampaa. 

Ulkolinja: Kalastuksen loppu?
4.3.10

Ylikalastus uhkaa merien kalakantoja. Mikäli kalastusta ei merkittävästi vähennetä, loppuvat kalat vuoteen 2048 mennessä, ennustavat tutkijat. Esimerkkinä he käyttävät turskaa, joka on jo monin paikoin hävinnyt.

Ulkolinja: Bioaseet, vaiettu uhka
25.2.10
Vuonna 2001 Yhdysvalloissa tapahtuneen pernaruttoiskun myötä paljastui pelottava, mutta vaiettu totuus. Tutkimus johtaa mm. Siperiaan ja paljastuu, että bioaseita on oletettua enemmän, mutta kenen hallussa ne ovat?

Ulkolinja: Jäähyväiset Guantanamolle?
18.02.10
Obama on luvannut sulkea Guantanamon vankilan. Entinen brittiministeri Michael Portillo tutkii, mitä vankilassa tapahtui ja keitä siellä on. Paljastuu, että vangittuna on maailman vaarallisimpia miehiä. 

Ulkolinja: Kiinalainen kapitalismi 2/2
11.2.10
Kiina on kehittynyt nopeasti kaaoksesta ja köyhyydestä talousmahdiksi. Miten se on mahdollista? Kiinalaiset puoluejohtajat, neuvonantajat ja taloustoimittajat kertovat mitä Deng Xiaopingin valtakaudella tapahtui. 

Ulkolinja: Kiinalainen kapitalismi 1/2
4.2.10
Kiina on kehittynyt nopeasti kaaoksesta ja köyhyydestä talousmahdiksi. Miten se on mahdollista? Kiinalaiset puoluejohtajat, neuvonantajat ja taloustoimittajat kertovat mitä Deng Xiaopingin valtakaudella tapahtui. 

Ulkolinja: Obamanvihaajat
28.1.10
Onko presidentti Barack Obama oikeasti afrikkalainen, muslimi - vai kommunisti? Vai niitä kaikkia? Hämmästyttävän moni amerikkalainen uskoo vainoharhaisiin salaliittoteorioihin.

Ulkolinja: Elää ja kuolla Kabulissa
21.1.10
Afganistanissa olevista saksalaisjoukoista on tullut poliittinen ongelma sen jälkeen kun Saksan syyskuussa pyytämässä ilmaiskussa kuoli kapinallisten lisäksi kymmeniä afgaanisiviilejä.

Ulkolinja: Mihin katoavat tukidollarit?
14.1.10
Afganistanin jälleenrakentamista on 8 vuoden aikana tuettu yli 18 miljardilla dollarilla. Siitä huolimatta koulujen ja sairaaloiden tontit ammottavat tyhjillään, mutta sotapäällikköjen palatsit kiiltävät uutuuttaan. 

Ulkolinja: Toisen luokan kansalaisia
7.1.2010
Israelilainen toimittaja Haim Yavin rikkoi etiketin - hän kysyy, miksi Israelissa on apartheidia? 

Ulkolinja: Kertomuksia Jerusalemista
30.12.2009 
Israelilaisten ja palestiinalaisten ohjaajien pienoisdokumentteja suoraan Lähi-idän kriisin ytimestä.

Ulkolinja: Euroopan vapauden hinta
16.12.09
Itä-Euroopan samettivallankumousta seurasi talouselämän vallankumous, johon vain harva osasi varautua. Nyt markkinatalouteen totuttelevat maat ovat laman kourissa. Se uhkaa kaataa Itä-Euroopan maiden talouden.

Ulkolinja: Vaarallisilla vesillä
9.12.09
EU:n operaatio ei ole pysäyttänyt merirosvoja Somalian edustalla. Kaappausten määrä kasvaa ja merirosvot iskevät kaukana rannikosta.

Ulkolinja: Muu maa mansikka
2.12.09
Talouskriisi sulkee sairaaloita. Lääkärit pakenevat Latviasta. Kaatuuko maa väestökatoon ja aivovuotoon? 

Ulkolinja: Kaspianmeren öljykarit
25.11.09
Stalin rakennutti Kaspianmereen ponttonien ja siltojen päälle kokonaisen kaupungin etsimään ja jalostamaan öljyä. 60 vuoden jälkeen alueen öljyvarat ovat ehtymässä. Miten käy kareille rakennetun kaupungin? 

Ulkolinja: Lapsimainarit
18.11.09
Tuhannet lapset kaivavat malmia Boliviassa, Jorge on yksi heistä. Jorge laskeutuu joka aamu vaaralliseen kuiluun, sillä perheen talous riippuu Jorgen dollarin päiväpalkasta. 

Ulkolinja: 
Pakistanin nuoret talibanit
11.11.09
Hallituksen sota al-Qaidaa vastaan ajaa nuoret suoraan talibanien riveihin Pakistanissa.

Ulkolinja: 1989 - Kansojen syksy
4.11.2009
Uutinen muurin avautumisesta putosi kuin pommi berliiniläisiin olohuoneisiin. Näkijät ja tekijät kertovat, miten poliittinen maanjäristys tapahtui.

Ulkolinja: Screbrenican musta maa
28.10.09
Jean-René Ruez tutkii heinäkuun 1995 tapahtumia Srebrenitsassa. Reportaasi seuraa salapoliisityötä, missä selviää mm YK-joukkojen passiivinen rooli ja uusia näkökulmia siihen, mitä alueella tapahtui.

Ulkolinja: Vakoilun keskuksessa
21.10.09
Vakoilu ja iskujen ennakoiminen on keskeinen osa sodassa terrorismia vastaan. Jim Bamford paljastaa, miten NSA toimii ja miten uusi teknologia mahdollistaa sähköpostien lukeminen ja puhelujen seurannan. 

Ulkolinja: Ydinaseeton maailma?
14.10.09
Ydinaseiskun uhka on kasvanut viime vuosina. Samalla rauhanliike on saanut uusia ja yllättäviä kannattajia mm. entinen amerikkalaisministeri Henry Kissinger on nyt liittynyt ydinaseiden vastustajiin.

Ulkolinja: Kauppaa lahjonnan voimin
7.10.09
Kansainvälisten suuryritysten, kuten Siemensin ja BAE Systemsin, kauppoja on voideltu miljoonien eurojen arvoisilla lahjuksilla. Miten ne selvitettiin - entä miten lahjonnan jäljet peitetään? 

Ulkolinja: Sodan kuvat
30.9.09
Mitä kuvaajat ajattelevat kuvatessaan taisteluja sotatantereilla, entä miten kuvatoimittajat valitsevat välitettävät kuvat?

Ulkolinja: Erään unelman loppu
23.9.09
Kaliforniassa työttömyys on Yhdysvaltain korkeimpia, asuntokriisi osui kovimmin juuri Kaliforniaan. Miksi kultaisesta osavaltiosta tuli kriisiosavaltio – mihin katosi unelma Kaliforniasta?

Ulkolinja: Toinen maailmansota jatkuu
16.9.09
Oliko puna-armeija vapauttaja vai miehittäjä? Miksi historian tulkinnat hiertävät jälleen Venäjän ja sen naapureiden suhteita? 

Ulkolinja: Kiinalaisen potilaan piina
9.9.09 
Kiinassa väki virtaa julkisiin sairaaloihin, tuhannet ihmiset jonottavat hoitoa, johon heillä tuskin on varaa. Samaan aikaan sairaalat kilpailevat upporikkaista kiinalaisista kalleimmilla mahdollisilla hoidolla.

Ulkolinja: Tapaus, kansanmurha (K15)
26.8.09
Kansainvälinen rikostuomioistuin, ICC, käsittelee rikoksista raaimpia: kansanmurhia, sota- ja ihmisoikeusrikoksia. Mutta miten tuomioistuin toimii ja onko sillä valtaa? Ohjelma seuraa syyttäjän työtä kolme vuotta. 

Ulkolinja: Liberian voimanaiset
19.8.09
Liberian naiset pakottivat sotivat miehet rauhaan monin keinoin. 

Ulkolinja: Elinkauppaa Euroopassa
12.8.09
Vuosittain 15 000 ihmiselintä salakuljetetaan köyhistä Euroopan maista Länsi-Eurooppaan. Elinkauppa on organisoitua, mutta köyhät luovuttajat jäävät monesti ilman luvattua palkkiota.

Ulkolinja: New Orleans, vuonna 2009
5.8.09
New Orleans on edelleen iso rakennustyömaa, vaikka tuhoisista myrskyistä kulunut jo kaksi vuotta. Moni perhe elää edelleen väliaikaisissa asunnoissa, eri puolilla Yhdysvaltoja.

Ulkolinja: Manilan unohdetut lapset
29.7.09
Manilan hautausmailla, siltojen alla ja kaduilla elää satojatuhansia kodittomia lapsia. 

Ulkolinja: Kelle riittää ruoka?
22.7.09
Suomalaisetkin ovat tunteneet kukkaroissaan ruoan hinnan nousun. Mutta viimeksi kuluneen vuoden kehitys saattaa olla vasta alkusoittoa ruokaongelmille, joiden vakavuutta ja kestoa voimme vain arvailla.

Ulkolinja: Monsanto - outoa argobisnestä
15.7.2008
Yhdysvaltalainen Monsanto on maailman johtava geenimanipuloidun viljan tuottaja. Se tuottaa lajikkeita, joiden sanotaan olevan ylivertaisia tuottavuudessaan ja tuholaisten kestävyydessä.

Ulkolinja: Ruotsalainen pankkikriisi
8.7.09
Ruotsalaispankit lainasivat Baltiaan satoja miljoonia euroja huimien voittojen toivossa. Unelmat muuttuivat painajaiseksi ja pankit ajautuivat kriisiin. Nyt maksajiksi ovat joutumassa veronmaksajat.

Ulkolinja: Pyramidihuijauksen anatomia
1.7.09
Bernard Madoff aloitti sijoittamalla tuttujensa varoja. Asiakkaat rikastuivat ja Madoffin maine levisi. Kun suuri huijaus paljastui, kaikki kysyivät: miten tämä on mahdollista? 

Ulkolinja: Iran ja länsi 2/2
24.6.09
Iranin ja lännen kiistan juuret. Iranilaiset uskoivat ääri-islamistien terrori-iskun New Yorkiin 11.9.2001 avaavan Iranin ja Yhdysvaltain neuvottelut, mutta toisin kävi: Iranin epäiltiin valmistavan atomipommia. 

Ulkolinja: Iran ja länsi 1/2
17.6.09
Iranin ja lännen kiistan juuret. Ensimmäinen osa seuraa miten USA:n kansalaiset vapautettiin Iranin vuosia kestäneestä panttivankeudesta v. 1992. Vastaamassa mm. Carter sekä ajatolla Khomeinin ulkoministeri Yazdi.

Ulkolinja: Lohi, punainen kulta
10.6.09 
Kirjolohi on suosituin kalaruokamme. Sen kasvatus on suurta bisnestä, joka uhkaa merta ja luonnonkaloja.

Ulkolinja: Taivaallisen rauhan aukio, 1989
3.6.09
20 vuotta sitten Kiinan armeija avasi tulen Taivaallisen rauhan aukiolla mielenosoittajia kohti. Kuolleiden määrää ei vieläkään tiedetä. Jotkut mielenosoittajista selvisivät, mitä heille on tapahtunut?

Ulkolinja: Kirjeitä presidentille
27.5.09 
Iranin presidentti Ahmadinejad nauttii omassa maassa suurta suosiota maaseudun asukkaiden keskuudessa. Köyhät kansalaiset kirjoittavat hänelle kirjeitä, joihin luvataan antaa vastaus. 

Ulkolinja: Fasismi nousee Euroopassa
20.5.09
Äärioikeiston kannatus kasvaa Italiassa, Saksassa, Ranskassa ja Ruotsissa. Samalla mm. muukalaisviha saa yhä kärkevämpiä muotoja.

Ulkolinja: Kiina - Viimeinen veturi
13.5.09
Koko maailma on talouskriisissä, mutta Kiina kasvaa kohisten. Tuleeko kommunistijohtoisesta Kiinasta uusi talousmahti?

Ulkolinja: Tyttäreni, terroristi
6.5.09
Sri Lankan tamilitiikerit ovat pelottomia sissejä. Kaksi nuorta naista Dharsika ja Puhalchukar näyttävät, miten he valmentautuvat taisteluihin ja itsemurhaiskuihin aatteensa puolesta. 

Ulkolinja: Suljetut suut
29.4.09 
Valko-venäjällä toimittajien työtä häiritään ja toimittajia pidätetään ja pahoinpidellään. Rohkeat ammattilaiset eivät kuitenkaan hiljene vaan käyvät taistelua sananvapauden puolesta.

Ulkolinja: Koston lapset
22.4.09
El Salvadorissa kahden nuorisojengin välinen taistelu saa maan näyttämään sotatantereelta. Jengit hallitsevat myös aseiden ja huumeiden salakaupaa.

Ulkolinja: Darfur, rintamien välissä
15.4.09
Onnistuvatko afrikkalaiset YK:n rauhanturvaajat - UNIAMID joukot - tuomaan rauhan Darfuriin?

Ulkolinja: Ruandassa, tiesulun takana (K13)
8.4.09
Ruandassa kuvattiin vuonna 1994 teloitus, joka näytetään kyläläisille. He tunnistavat niin uhrit kuin teloittajat, jotka elävät yhä samassa kylässä, mutta miten totuuden paljastuminen vaikuttaa heihin?

Ulkolinja: Aavelähiöitä ja laman uhreja
1.4.09
Yli miljoona asuntoa myymättä, rakentajia konkurssissa, lähes neljä miljoonaa ihmistä työttömänä. Espanja laman kourissa.

Ulkolinja: Yhdysvaltojen jättivelka
25.3.09
Yhdysvaltojen valtion velka on maailman suurin ja se kasvaa huimaa vauhtia. Jollei velan kasvua onnistuta hillitsemään, Yhdysvaltoja uhkaa nykyistä paljon pahempi talouskriisi.

Ulkolinja: Kaasusodan opetukset 
18.3.09
Tammikuun kaasusodassa ei ollut voittajia. Mitä eurooppalaiset oppivat kylmässä? Älä luota Venäjään - lämmitä Eurooppa itse. Mutta miten? Ja millä hinnalla.

Ulkolinja: Krugman ja Amerikan lamat
11.3.09
Taloustieteen tuore nobelisti Paul Krugman kertoo finanssikriisin syyt, taustat ja seuraukset.

Ulkolinja: Skitår - Paska vuosi
4.3.09 
Talouskriisin tuhot leviävät dominon lailla. Latvia on syöksykierteessä ja Ruotsissa varaudutaan pahimpaan.

Ulkolinja: Meren kiroamat
25.2.09
Tuhannet marokkolaiset kalastajat muuttavat hupenevien saaliiden perässä kohti etelää. Samaan aikaan mm. ruotsalaiset tehokalastavat Marokon vesillä vaarantaen koko ekosysteemin.

Ulkolinja: Kirottu Kongo
18.2.09 
Kongon luonnonrikkauksista on tullut sille kirous. Raaka sisällissota on kestänyt jo 15-vuotta. Vallan lisäksi taistellaan kaivosoikeuksista. 

Ulkolinja: Varastetut lapset
11.2.09 
Argentiinan sisällissodan aikana vankiloissa syntyi satoja lapsia, joiden äidit tapettiin. Lapset annettiin hallitukselle uskollisten perheiden kasvatettaviksi. Nyt isoäidit ovat löytäneet 100 lapsenlastaan.

Ulkolinja: Dollarihymy hyytyy
4.2.09 
Amerikkalainen autoteollisuus kriisissä. Kuinka monta kymmentä miljardia amerikkalaiset veronmaksajat joutuvat maksamaan autoteollisuutensa pelastamisesta?

Ulkolinja: Kelle riittää ruoka?
28.1.09
Suomalaisetkin ovat tunteneet kukkaroissaan ruoan hinnan nousun. Mutta viimeksi kuluneen vuoden kehitys saattaa olla vasta alkusoittoa ruokaongelmille, joiden vakavuutta ja kestoa voimme vain arvailla.

Ulkolinja: Japanin uusi puolustus
21.1.09
Japanin puolustusbudjetti on maailman viidenneksi suurin ja hyökkäämättömyyssopimuksesta huolimatta sillä on mm. oma lentotukialus. Japanin puolustuspolitiikan uusi suunta näkyy mm. sotilaiden koulutuksessa.

Ulkolinja: Värväri
14.1.09
Clay Usie on yksi Yhdysvaltain historian parhaista värvääjistä. Miten hän onnistuu houkuttelemaan väkeä Irakiin, vaaralliseen työhön, taistelemaan kauas kotimaasta? T: HBO, USA.

Ulkolinja: Taistelu Afganistanissa
7.1.09
Tilanne Irakissa on tulenarka, mutta Talibanin hyökkäykset Yhdysvaltain tukikohtiin Afganistanissa ovat yhä rajumpia ja tilanne pahenee koko ajan - afgaanitaistelijoilla on hyvät suhteet pakistanilaisiin ääriryhmiin.

Ulkolinja: Putkimies palaa Puolaan
17.12.08
Maailmaa myllertävä talouskriisi pistää myös Euroopan muuttoliikkeet sekaisin. Britannian miljoonapäinen puolalaisväestö on pulassa. Millainen Puola odottaa kotiin palaavaa putkimiestä?

Ulkolinja: Alang - laivojen hautausmaa
10.12.08
Länsi-Intian hiekkaranta on monen loistoaluksen viimeinen satama. Se on vaarallinen työmaa, jossa moni työläinen kuolee tai loukkaantuu ja ympäristö tuhoutuu myrkkyjen valuessa maahan.

Ulkolinja: Kansanmurha vanhenee
3.12.08
Punaisten khmerien valta päättyi Kambodzhassa 30 vuotta sitten, mutta ketään ei ole tuomittu 2 miljoonan ihmisen surmasta. Syytteessä on viisi johtajaa, mutta uhrit pelkäävät, että he eivät saa koskaan oikeutta.

Ulkolinja: Maailman suurin huijaus
26.11.08
Yhdysvallat on tukenut Irakin jälleenrakennusta miljardeilla dollareilla - mutta mihin nämä miljardit ovat kadonneet. Dokumentti seuraa tukitaalojen liikuttelua Bagdadista, Yhdysvaltoihin ja Eurooppaan.

Ulkolinja: Paholaisen kauppamiehet
19.11.08
Käsiaseet tappavat vuosittain yli puolimiljoonaa ihmistä ja pimeä asekauppa leviää yhä uusille alueille. Dokumentti näyttää miten häikäilemättömät kauppamiehet toimivat.

Ulkolinja: Al-Qaidan verkko
12.11.08
Islamistinen järjestö Al-Qaida houkuttelee uusia jäseniä internetin välityksellä. Verkossa terrroristijärjestö jakaa tietoa ja ohjeita jäsenilleen mm. pommien rakentamisesta.

Ulkolinja: Sudan, elämää pakolaisleirillä
5.11.08
Sudanin sisällissota on jatkunut 5 vuotta. Sadat tuhannet ihmiset asuvat pakolaisleireillä. Inhimillisen hädän lisäksi maa on ajautunut ekologiseen kriisiin.

Ulkolinja Special: Musta mies valkoiseen taloon
poikkeuksellisesti sunnuntaina 02.11.08
Barack Obaman tie presidentiksi olisi yksi "amerikkalainen unelma". Ulkolinja kysyy tavalliselta Amerikalta, onko maa kypsä äänestämään ja hyväksymään mustan miehen Valkoiseen taloon.

Ulkolinja: Obama vastaan McCain
29.10.08
Millaisen miehen äänestäjät valitsevat Yhdysvaltain johtoon presidentinvaaleissa? Barack Obaman ja John McCainin arvomaailmaa arvioivat heidän perheenjäsenensä ja poliittiset vastustajansa.

Ulkolinja: Argentiinan juntan varjossa
22.10.08
Argentiinan sotilasdiktatuuri oli Latinalaisen Amerikan verisin. 30 000 ihmistä surmattiin, tuhannet katosivat jäljettömiin. Oikeutta sotilaita vastaan käydään yhä, mutta vanha ongelma jatkuu: todistajat katoavat.

Ulkolinja: Velkakriisin ytimessä
15.10.08
Yhdysvalloissa asuntojen hinnat romahtivat muutamassa kuukaudessa jopa 40 prosenttia, edellisen kerran vastaavaa tapahtui v. 1941. Nyt jopa 2 miljoonan perheen pelätään jäävän kodittomiksi.

Ulkolinja: Sotamies Švejk tähtien sodassa
08.10.08 
Tekeekö amerikkalainen tutka-asema Tšekistä jälleen suurvaltapolitiikan pelinappulan? Venäjän uhkaukset vastatoimista herättävät uudenlaista pelkoa Georgian sodan jälkeen.

Ulkolinja: Paljon pulaa ruoasta
01.10.08
Luomua syödään EU:ssa niin paljon, etteivät tuottajat pysy perässä. Puolen miljoonan työhevosen Puola kiilaa buumin edelläkävijäksi, mutta Suomessa luomu ei maistu.

Ulkolinja: Turha sota
24.09.08 
Abhasia ja Etelä-Ossetia olivat vain sivujuoni Georgian ja Venäjän välisessä sodassa. Vaihtamalla Georgian hallituksen Venäjä halusi estää lännen vaikutusvallan lisäämisen Kaukausuksella.

Ulkolinja: Kirje Anna Politkovskajalle
17.09.08
Anna Politkovskaja ammuttiin lokakuussa 2006. Hän vastusti Tsetsenian sotaa ja arvosteli presidentti Putinin toimia. Miksi aina heikompia puolustanut toimittaja surmattiin - juuri kun hän oli tulossa isoäidiksi?

Ulkolinja: Afrikan talous kasvaa kadulla
10.09.08
Afrikan talous kasvaa yksityisen, epämuodollisen yritteliäisyyden varassa. Moni ansaitsee elantonsa kaupustellen kadulla lääkkeitä tai hakkaamalla kivistä asvaltin raaka-ainetta.

Ulkolinja: Irak huivin takana
03.09.08
Irakissa surmattiin vuosina 2003-2007 naista, koska he halusivat parantaa naisten asemaa ja kieltäytyivät huivista. Miten kaksi naispoliitikkoa selviää tämän hetken Irakissa?

Ulkolinja: Espanjan maa on musta
27.08.08 
Espanjan sisällissota päättyi 1939, mutta omaiset etsivät yhä sodassa kadonneita 35 000 espanjalaista. Vasta viime vuosina sodan arkistot on avattu uudelleen ja joukkohautoja on kaivettu auki.

Ulkolinja: Monsanto - outoa agrobisnestä
20.08.08 
Yhdysvaltalainen Monsanto on maailman johtava geenimanipuloidun viljan tuottaja. Se tuottaa lajikkeita, joiden sanotaan olevan ylivertaisia tuottavuudessaan ja tuholaisten kestävyydessä.

Ulkolinja: Abu Ghraibin kauhut
13.08.08 
Miksi kidutuksesta ja epäinhimillisestä kohtelusta tuli hyväksytty käytäntö Abu Ghraibin vankilassa Irakissa? 

Ulkolinja: Vapauden kiihko
06.08.2008
Unkarin ja Neuvostoliiton vesipallojoukkueet kohtaisivat Melbournen olympialaisissa 1956 kukistetun kansannousun jälkeen. Ottelijat kertovat mitä altaassa oikein tapahtui ja miten heidän elämänsä muuttui.

Ulkolinja: Hiljainen pako Irakista
30.07.08 
Päivittäin tuhannet ihmiset pakenevat Irakista - naapurimaissa asuu jo miljoonia irakilaisia ja nyt vain Syyria suostuu vastaanottamaan sotaa pakenevia irakilaisia.

Ulkolinja: Tuntematon Hamas
23.07.08 
Millaista on arki on radikaalin Hamas-järjestön hallitsemassa Gazassa? Ensimmäisen länsimaisen kuvausryhmän raportti suljetulta alueelta, 1,5 miljoonan asukkaan siirtokunnasta.

Ulkolinja: Paholaisen ratsumiehet
16.07.08 
Brian Steidle toimi aseettomana tarkkailijana Sudanissa. Hän kuvasi Darfurissa vuosina 2004 ja 2005 tuhansia ainutlaatuisia kuvia katastrofista ja väkivaltaisuuksista.

Ulkolinja: Wal-Martin valtakunta
09.07.08
Wal-Mart on maailman menestyneimpiä yrityksiä. "Anti-Wal-Mart "-liikkeen aktivistit kertovat syyt, miksi Wal-Mart on yksi maailman vihatuimmista yrityksistä.

Ulkolinja: Sharian tuomio (K15)
02.07.08
BBC:n toimittaja selvittää miten Koraaniin ja Mohammedin esimerkkeihin perustuva oikeuslaitos toimii Nigeriassa.

Ulkolinja: Ugandan lapset
25.06.08
Ugandassa kokonaisia sukupolvia on syntynyt pakolaisleireille. Malariasta ja synkästä AIDS -tilanteesta huolimatta Ugandassa elää kuitenkin toivo paremmasta huomisesta.

Ulkolinja: Tietokoneiden hautausmaa
16.06.08
Mitä tietokoneelle tapahtuu, kun se sammuu viimeisen kerran? Suuri osa tietokoneromusta päätyy Kiinaan, jossa myrkkyjä sisältäviä laitteita puretaan vailla minkäänlaisia suojia.

Ulkolinja: Virginian verilöyly
11.06.08
Seung-Hui Cho tulitti kuoliaaksi 32 opiskelijaa ja haavoitti 23 ihmistä viime vuonna Virginiassa, Yhdysvalloissa. Seung-Hui Chon sukulaiset, opettajat ja terapeutit pohtivat syitä tapahtumiin.

Ulkolinja: Yhdysvaltain velkahuuma
04.06.08
Yhdysvaltojen pelätään ajautuvat historiansa pahimpaan taloudelliseen kriisiin. Merkit näkyivät jo muutamia vuosia sitten.

Ulkolinja: Jos valtio tappaa?
28.05.08
Valko-Venäjällä hallituksen vastustajat päätyvät vankilaan tai katoavat jäljettömiin. Näkyykö Euroopan viimeiselle diktatuurille loppua?

Ulkolinja: Bagdadin pojat
21.05.08
Millaista on käydä koulua ja valmistua päättökokeisiin itsemurhaiskujen, kidnappausten ja sähkökatkosten keskellä?

Ulkolinja: Ilon päivä, surun päivä
14.05.08
Toukokuussa israelilaiset juhlivat valtion perustamisen 60-vuotispäivää. Maassa asuvat palestiinalaiset eivät juhli. Heille 15.5. on Naqba - surun päivä.

Ulkolinja: Ensimmäinen sotani
07.05.08
Yariv Mozer oli 28-vuotias astuessaan sotapalvelukseen Libanonissa vuonna 2006. Harjoituksissa ja taisteluissa Mozerilla oli mukanaan kamera, jolla hän taltioi omat ja taistelutoveriensa kokemukset.

Ulkolinja: Lapsijumalatar
23.04.08
Nepalissa hallitsiija tarvitsee lapsijumalattaren siunauksen. Nykyinen kuningas joka ei saanut siunausta yritti sotilasvallankaappausta, mutta oppositio ei taipunut ja vaatii tasavaltaa Nepaliin. 

Ulkolinja: Paluuta kotiin ei ole
16.04.08
Hän ei voi palata kyläänsä koska hän häpeää. Kukaan ei tiedä mitä hän tekee Phnom Penissä. Hän on prostituoitu ja kaukana kotoa.

Ulkolinja: Vedetön maa
09.04.08
Miljardeilta ihmisiltä puuttuu puhdas vesi - joka päivä 300 000 lasta kuolee vedenpuutteeseen. Ilmastonmuutos pahentaa tilannetta, maailman vesi on rikkaiden käsissä ja pian se voi olla öljyäkin arvokkaampaa.

Ulkolinja: Intia - ennätysten vuonna 
02.04.08
Maailmanpankin ennusteen mukaan maailmantalouden kasvun veturit vuonna 2008 ovat Kiina ja Intia. Miten maailmantaloutta voi johtaa maa, jonka kansalaisista yli 800 miljoonaa elää köyhyydessä?

Ulkolinja: Ruotsalainen jihad
26.03.08
Jihad, pyhä sota on vienyt nuoria muslimeja myös Pohjoismaista Pakistaniin ja Afganistaniin. Miksi he haluavat vaihtaa ruotsalaisen kansankodin islamilaiseen unelmaan? Vaikka se maksaisi nuoren elämän.

Ulkolinja: Siksi käydään sotaa
19.03.08
Kun maa on lähdössä sotaan kansalaisia pitää valmistella kriisiin. Tänään on kulunut 5 vuotta Irakin sodan alkamisesta. Kun amerikkalaisia valmisteltiin sotaa varten historia toisti itseänsä.

Ulkolinja: Silta joen yli
12.03.08
Muutama vuosi sitten ryhmä juutalaisia ja arabialaisia vanhempia päättivät perustaa yhteisen koulun lapsilleen. Miten lapset joiden vanhemmat ovat perinteisesti olleet vihollisia sopeutuvat tähän?

Ulkolinja: Kuubalaisia soraääniä
05.03.08 
Tyytymättömyyden talvi Kuubassa: Kuubalaiset puhuvat ongelmistaan rohkeammin kuin koskaan. Mutta muuttuuko mikään, ja kumpi lopulta määrää Kuuban kurssin, Raul vai Fidel Castro? 

Ulkolinja: Putinin perintö
27.02.08
Venäjä kylpee öljydollareissa. Turvallisuuspalvelu vahvistuu ja oppositiota ei suvaita. Millainen on Vladimir Putinin perintö?

Ulkolinja: Louisen tarina
20.02.08
Louise oli 12-vuotias kun hänen äitinsä heitti tyttärensä kadulle. Louise lähetettiin asumaan isänä luo toiselle paikkakunnalle. Kukaan ei selvittänyt minkälaisiin olosuhteisiin lapsi joutuisi. 

Ulkolinja: Vientituotteena hoitajat
13.02.08
Filippiiniläisillä hoitajilla paikataan jatkossa myös Suomen hoitajapulaa, mutta voiko kehitysmaa tuottaa EU:lle hoitajia ilman, että sen oma järjestelmä romahtaa?

Ulkolinja: Kiinan kaapatut lapset
06.02.08
Kiinan yhden lapsen politiikka johtaa mm. siihen että lapsista tulee kauppatavaraa. Kuka huolehtii sinusta vanhana jos sinulla ei ole lapsia? Maassa siepataan yli 70 000 lasta vuosittain jotka myydään.

Ulkolinja: Algerian veriset vuodet
30.01.08
Viimeisen 12 vuoden aikana yli 150000 henkilöä on kuollut verisissä yhteenotoissa aseistettujen muslimiryhmien ja armeijan välillä. Dokumentissa kuvataan näitä vuosia ja eri osapuolten näkemystä tapahtumista.

Ulkolinja: Pako Mugaben maasta
23.01.2008
Zimbabwen kriisi syvenee ja presidentti Robert Mugabe pysyy vallassa väkivalloin. Tuhannet ihmiset pakenevat Etelä-Afrikkaan mutta Mugaben valta ulottuu myös sinne.

Ulkolinja: Öljy loppuu, mitä sitten?
16.01.2008
Jos maailman öljytuotanto on saavuttanut huippunsa ja kun kysyntä vain kasvaa, ja se kasvaa paljon, niin mitkä ovat vaihtoehdot?

Ulkolinja: Kuuba matkalla tulevaisuuteen
09.01.2008
Kuuba on aivan eri näköinen jos katsot maata Floridan Miamista tai Kuuban saarelta. Minkä näköinen on maan tulevaisuus kun Castro ei enää ole vallassa? Vastauksia on monenlaisia.

 

Lähetä linkki

Esitysaika

TV1 torstaisin klo 22.00. Uusinta keskiviikon myöhäisillassa.

Katso myös

YLE Areena

 

 

 

Ulkolinja Twitterissä



Muualla Yle.fi:ssä