ULKOLINJAN KESÄ 2014

05.06. Ukrainan venäläinen kevät
Venäjä muuttaa Euroopan rajoja ja Ukrainassa taistellaan. Ohjaus Marko Lönnqvist.

12.06. Brasilian talousihme
(BRAZIL – A WORLD POWER IN MAKING) / New Docs
Brasilia on noussut johtavaksi ruoantuottajaksi ja sen rannikoilta on löydetty öljyä. Vauraus hyödyttää monia ja presidentti Dilma Rousseffin nousu symboloi maan kehitystä. Silti osa kansasta vaatii yhä parempia oloja.

19.06. Vapauden hinta
(SOUND OF TORTURE) / FIRST HAND FILMS
Joka kuukausi tuhansia ihmisiä pakenee Eritreasta henkensä uhalla. Euroopan suljettua rajansa vuonna 2006 moni pyrkii nyt Israeliin. Siinain autiomaassa vaanii vaara: pakolaisia kidnapataan ja heistä vaaditaan lunnaita.

26.06. Ruotsiin paremman elämän perässä
(UPPDRAG GRANSKNING: ETT BÄTTRE LIV) / SVT
Ruotsalaisyrittäjä houkutteli kamerunilaismiehet metsäistutukseen. Hyväuskoiset miehet lähtivät matkaan suurin toivein. Toisin kävi: Ruotsissa heille tarjottiin uusi huonompi sopimus, sen palkka ei kata edes matkakuluja.

03.07. Siirtolaisten kova maailma
(WELCOME TO OUR WORLD) / BBC
Isossa-Britanniassa asuu yli 600 000 laittomasti maahan tullutta siirtolaista. Moni heistä on muuttanut maahan paremman elämän toivossa, mutta millaista on elää lainsuojattomana piilossa, ilman oikeutta?

10.07. EI ULKOLINJAA

17.07. Itämeren toinen saasteaalto

(THE SECON WAVE A.K.A. ANDRA WÅGEN) / Folke Ryden
Itämeren saastuminen uhkaa koko meren ekosysteemiä. Samaan aikaan Itämeren rannikon asukkaista yhä useampi potee mm syöpiä ja allergioita. Tutkijat väittävät Itämeren saasteiden liittyvän juuri näihin sairauksiin.

24.07. Puolan taistelu turskasta
(THE COD GAME) / Folke Ryden
Euroopan unionin rajoitukset ajavat puolalaiskalastajat epätoivoon. Tutkijoiden mukaan Itämeren turska on vaarassa kuolla ylikalastukseen, kalastajien mielestä turskakanta on hyvä ja kestää kalastusta.

31.07. Japanin eläkepommi
(THIS WORLD: GREAT JAPANESE RETIREMENT) / BBC
Japanissa väestö ikääntyy hurjaa vauhtia ja samalla syntyvyys laskee. Maan talous uhkaa romahtaa yhä pidempään elävien eläkeläisten määrän kasvuun. Miksi niin harva japanilainen saa lapsia?

07.08. Amerikan loputon huumesota
(AMERICAS LONGEST WAR) / JAVA FILMS
Huumesotaa sanotaan Yhdysvaltojen pisimmäksi ja vaikeimmaksi taisteluksi, siihen on käytetty biljoonia taaloja. Koskaan maan historiassa laittomat huumeet eivät kuitenkaan ole olleet yhtä helposti saatavilla kuin nyt.

14.08. Intiassa rakkaus on rikos
(LOVE IS NOT A CRIME) / JAVA FILMS
Intiassa joka vuosi noin tuhat tyttöä kuolee rakkauden tähden, kunniamurhan uhrina. Suurissa kaupungeissa vapaaehtoiset ylläpitävät suojataloja, joihin uhrit voivat paeta perheensä vihaa.

21.08. Digitaalinen kultakaivos
(BACKLIGHT: THE VALUE OF YOUR PERSONAL DATA) / NPO
Internet- ja mobiilipalvelut keräävät tietoa jokaisesta nettilatauksesta, ostoksesta ja viestistä. Tiedon avulla mm. ennustetaan kuluttajan käyttäytymistä. Mikä on tämän tiedon arvo, voiko sitä suojata?

Lähetä linkki

Esitysaika

TV1 torstaisin klo 22.00. Uusinta keskiviikon myöhäisillassa.

Katso myös

YLE Areena

 

 

 

Ulkolinja TwitterissäMuualla Yle.fi:ssä