Linkkejä muualle

 

 

  

 

Vuosi 2008

5.5.  Haluamme uuden poliittisen sisällön!
Studiossa keskustelivat Lauri Holappa, Tuomas Rantanen, Thomas Wallgren ja Hanna Kuusela, Valtuusto-näytelmän ohjannut Susanna Kuparinen ja kansanedustaja Pertti Salovaara.

28.4. Voihan vitalis, miksi kaikki kiroilee niin hirveästi?
maanantai 28.04.
Studiossa keskustelemassa olivat suomen kielen lehtorit Lari Kotilainen ja Leena Kytömäki, sarjakuvapiirtäjä Milla Paloniemi, TV1:n ohjelmapäällikkö, käsikirjoittaja Harri Virtanenn ja Vittuilun Suomen mestari 2008 Ninni Saajola.

21.4. Viha, suru, masennus. Ahdistaa, mistä apu?
Keskustelemassa olivat mentori, kirjailija, TM Tommy Hellsten, kouluttaja, terapeutti Terhi Vedenkivi ja kriisi- ja traumapsykoterapeutti, psykologian tohtori Eija Palosaari
14.4. Seksi ei ole enää kortilla
Mukana keskustelussa tohtori Kaarina Nikunen, professori Mikko Lehtonen, joka kirjoitti jo 10 vuotta sitten analyysin Ilkka Kanervan tapauksesta, filosofi Jukka Hankamäki ja tietokirjailija Osmo Tammisalo.

31.3. Mitä unta näit viime yönä
Unien tulkitsemisesta olivat keskustelemassa psykiatrian erikoislääkäri Markku Siivola, fil.tri Olavi Moilanen ja psykoterapeutti Anne Lindholm-Kärki.

24.3. Mystiikan voima
Voimalassa pohdittiin mystiikan ydintä. Ohjelmassa tavattiin Maiju Lehmijoki-Gardner, Piispa Arseni ja kuvataitelilija Juha Saitajoki.

17.3. Luokkaeroja, Suomessako?
Työväenluokan tyttö Katriina Järvinen ja sivistyssuvun jäsen Arne Nevanlinna kohtasivat, mukana keskustelemassa oli myös taloussosiologi Jani Erola.

10.3.  44-vuotias on ihmiskunnan onnettomin
Voimalassa tavattiin neljä neljäkymmentäneljävuotiasta; muusikko Pauli Hanhiniemi, Helsingin Astanga joogakoulun perustaja Juha Javanainen, kirjailija Sirpa Kähkönen sekä hahmo- ja seksuaaliterapeutti Heidi Valasti.

3.3. Kauneus on valtaa
Voimalassa puhuttiin kauneusmarkkinoista ja seksuaalisesta vallasta. Mukana keskustelussa olivat Lihaan leikattu kauneus -kirjan (Gaudeamus) tekijä Taina Kinnunen, radiotoimittaja Kirsi Virtanen ja plastiikkakirurgi Asko Salmi. Mukana oli myös Naisen seksuaalinen valta -kirjan (Multikustannus) tekijä Henry Laasanen.

25.2. Kuka kelpaa kirjailijaksi ja mihin kustantamoon?
Voimalan kirjallisuuskeskustelussa kohtasivat kustantajat Touko Siltala ja Mikko Aarne sekä kirjailijat Jari Järvelä, Kata Kärkkäinen, Tommi Melender ja Hannu Mäkelä.

18.2. Voiko uskottomuudesta toipua?
Keskustelemassa Musta Jää-elokuvan ohjaaja Petri Kotwica, aviokriisin kokenut Auli Liimatainen ja uskottomuutta tutkineet Maria Buchert ja Tellervo Uljas.

11.2. Miksi koira on niin rakas?
Koiramaailmasta keskustelivat tunnettu koirankouluttaja Pertti Vilander, Vuoden 2007 eläinlääkäri, professori Marjatta Snellman ja kirjailija Yrsa Stenius.

4.2. Miten aiot selvitä ilmastonmuutoksesta?
Lumettomat talvet ja kesähelteet sinileväjärvien rannoilla ovat suomalaisten arkea jo nyt. Lopetatko vessapaperin ja auton käytön, vaihdatko pihvin linssisoppaan ja luovutko lomamatkailusta loppuelämäksi? Vai jatkatko kulutusmenoa entiseen malliin? Ilmastonmuutos on ihmiskunnan suurin yhteinen huolenaihe. Studiossa keskustelemassa ympäristotoimittaja Pasi Toiviainen, esseisti Antti Nylén, kirjailija Timo Hännikäinen ja kestävän liikkumisen asiantuntija Johanna Taskinen.

28.1. Miten pärjätä talouden myrskyssä?
Viime viikot ovat kääntäneet maailman talouden uuteen asentoon. Pörssikurssit syöksähtelevät edestakaisin ja taantuman tuloa arvuutellaan kerran tunnissa.
Millaisia selviytymistapoja ovat löytäneet Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry:n toiminnanjohtaja Heikki Hursti, ammattisijoittaja Jukka Ylitalo ja tutkimusjohtaja Aleksi Neuvonen?

21.1. Pitääkö kirkko erottaa valtiosta?
Keskustelussa mukana Rosa Meriläinen, joka oli mukana tekemässä vihreiden lakialoitetta 2005 kirkon ja valtion erottamisesta. Mukana on myös kirkkohistorian emeritusprofessori Juha Seppo, rokkipappi Mikko Salmi ja kirjailija, Valtion elokuvatarkastamon johtaja Matti Paloheimo.

14.1. Hoitaako robottihylje yksinäisen vanhuksen tunne-elämää paremmin kuin päivittäin vaihtuvat vanhainkodin pätkätyöläiset?
Vanhan ihmisen hoivaamisesta ja kohtaamisen vaikeudesta puhuivat Yrjö Koskinen, vanhusasiavaltuutettu Pauliina Takala,
sosiaalityön lehtori Helky Koskela sekä tekoaälytutkija, tohtori Tuomas Lukka.

7.1. Seksi
Vieraina mainosguru Markku Rönkkö, seksuaaliterapeutti Antti Ryynänen, taidekasvatuksen professori Pauline von Bonsdorff, kuvataiteilija Mimosa Pale ja kirjailija Eeva Kilpi.

Lähetä linkki

YLE Areena



Muualla Yle.fi:ssä