Saksa

EU ja muuttuva aika

Olisiko Suomen sittenkin aikoinaan kannattanut liittyä läheisempään yhteistyöhön muiden pohjoismaiden kanssa. Niin ei tehty, vaan sitouduttiin muita pohjoismaita tiiviimmin EU:hun. Kun tässä tilanteessa ja tässä nykyisenlaisessa EU:ssa nyt ollaan, niin looginen jatkumo meidän toiminnallemme olisi, että pyrkisimme sitten Saksan osavaltioksi. Näin toteaa Suomen ja pohjoismaiden historian professori Markku Kuisma Helsingin yliopistosta.

EU ja lupa elvyttää

Erikoistutkija Heikki Taimio Palkansaajien tutkimuslaitoksesta keskustelee siitä pitääkö EU:ssa harrastaa elvyttävämpää politiikkaa. Ja jos pitää, niin millä tavoin sitä voi tai kannattaa tehdä. Elvyttävämpää politiikka EU:hun ovat jo vuosia kannattanut osa tutkijoista ja kansalaisista, mutta nyt painetta on tullut jopa Kansainvälisestä valuuttarahastosta, OECD:stä ja Euroopan keskuspankista. Mutta riittävätkö EU:n keinot elvytykseen,

Hitler-kortti vedetään esiin

Miten Hitlerin valta oli mahdollinen? Millä ilveellä tuo "Veitikka" saikin "ihmiskunnan kinttuihin vipinää", ihmetteli Veikko Huovinen leikkisässä HItler-elämäkerrassaan 1971. 10 kirjaa vallasta -sarja kysyy vastausta näyttelijä-muusikko Olavi Uusivirralta. Hän on sentään esittänyt diktaattoria pinkissä univormussa ja sommittelee ohjelmaan jopa oman laulun Adolfille.
Subscribe to RSS - Saksa