Ke 18.04.2012 @ 14:30Jukka Heinonen

Hallitse v-käyrääsi!

EP3-valmennusesite_s1

EP3-valmennusesite_s2

Ensi syksyllä kaikilla suomalaisilla on mahdollisuus aloittaa ainutlaatuinen Elämä pelissä -terveysvalmennus, jonka tarkoituksena on opetella sietämään entistä paremmin vastoinkäymisiä. Arkisemmin kyse on taidosta hallita omaa v-käyräänsä. Laaja-alainen valmennus tukee elämäntavan muuttamista muutenkin terveellisemmäksi.
 
Valmennus järjestetään osana Elämä pelissä –hanketta. Siihen kuuluvat myös YLE TV1:llä esitettävä tv-sarja ja YLEn sivustolla julkistettava uusi Elämä pelissä –testi, jonka päätulos on arvio käyttäjän elämänasenteen positiivisuudesta tai negatiivisuudesta.
 
Elämä pelissä –valmennuksen ovat kehittäneet Duodecimin valitsemat johtavat lääketieteelliset asiantuntijat.
 
Tv-ohjelmassa viisi julkisuuden henkilöä opettelevat sietämään entistä paremmin vastoinkäymisiä ja samalla kohentamaan terveyskäyttäytymistään. Elämä pelissä –tv-sarja muodostuu kahdesta studiojaksosta sekä viidestä realityjaksosta, joissa seurataan päähenkilöiden valmennusta. Tarinatalo tuottaa tv-sarjan yhteistyössä YLEn kanssa.
 
Tavalliset suomalaiset valmentautuvat samaan aikaan tunnettujen päähenkilöiden kanssa. Hyvin tervetulleita ovat myös erilaiset ryhmät: yhdistykset, harrastuspiirit, työpaikat ja kaikenlaiset porukat, jotka haluavat kohentaa yhdessä elämänsä laatua.
 
Voiko siihen kuolla?
 
Vastaus Paavo Väyrysen kuuluisaan kysymykseen ”voiko v-tukseen kuolla?” on ”kyllä”. Vastoinkäymisten sietäminen on vaikeinta kielteisille ihmisille. Kielteinen elämänasenne tutkitusti kurjistaa elämää, altistaa epäterveelliselle elämäntavalle ja alentaa ihmisen elinajanodotetta useilla vuosilla.
 
Elämä pelissä –valmennuksen ydin on sähköpostitse lähetettävä harjoiteohjelma, joka opettaa sietämään paremmin arjen vastoinkäymisiä. Sen lisäksi on mahdollista valita 1-2 muuta ohjelmaa, joita on tarjolla laaja kirjo: mm. painonhallinta, parempi uni, humalajuomisen vähentäminen ja parempi parisuhde. Halutessaan valmennukseen osallistuja voi aloittaa täsmälleen samanlaisen valmennuksen kuin yksi tv-sarjan päähenkilöistä.
 
Elämä pelissä on samalla suuri ihmiskoe, sillä tv-sarjan avausjaksossa kerrotaan, mikä on valmennukseen siihen mennessä ilmoittautuneiden keskimääräinen elämänasenne ja elinajanodote. Sen jälkeen alkaa 8 viikkoa kestävä valmennus, jonka jälkeen valmentautujat tekevät testin uudestaan. Ohjelmasarjan päätösjaksossa selviää, muuttuiko ihmiskokeeseen osallistuneiden asenne positiivisemmaksi ja elinajanodote pidemmäksi.
 
Lisäksi kaikki valmentautujat voivat osallistua Elämä pelissä –facebook-ryhmään, jossa on mukana myös tv-sarjan päähenkilöitä.
 
Porukalla mukaan!
 
Elämä pelissä –valmennus tarjoaa eri ryhmien jäsenille ainutlaatuisen tilaisuuden kohentaa terveyttään yhdessä. Kun ryhmän jäsenet tekevät Elämä pelissä –testin ennen valmennuksen alkua ja sen päätyttyä, niin selviää, miten ryhmän elämänlaatu koheni valmennuksen myötä. Porukka voi myös halutessaan leikkimielisesti kilpailla muiden ryhmien kanssa siitä, minkälaisia testituloksia kukin ryhmä saa ja kenen tulokset paranevat eniten.
 
Ryhmänne voi ilmoittautua Suureen ihmiskokeeseen sähköpostitse osoitteeseen mari.vesala@tarinatalo.fi
 
Lisätiedot:
Kampanjapäällikkö Mari Vesala
puh. puh. 050-5715079 tai 09- 61222029
mari.vesala@tarinatalo.fi

Asiasanat: 

1 kommentti

pitää ennakoida harmillisia tilanteita. ettei tule ikäviä yllätyksiä, siis välttää riskejä.

Elämä pelissä

Monimediaisen Elämä pelissä -hankkeen blogi.

Lue aiheesta lisää Elämä pelissä -ohjelman kotisivulta.