Käyttäjän jarimakinen profiili


Blogit on päivitetty 17.11.2014. Päivityksen yhteydessä sivustolle kirjautuminen muuttui, koska Yle Passi -järjestelmä poistettiin käytöstä. Vanha tunnuksesi on edelleen käytössä, mutta salasana täytyy päivittää. Päästäksesi kirjautumaan sivulle, klikkaa kirjautumissivulla välilehteä “Pyydä uutta salasanaa” ja syötä lomakkeeseen aikaisempi käyttäjätunnuksesi tai Passi-tietoihin tallennettu sähköpostiosoitteesi. Tämä lähettää väliaikaisen kirjautumislinkin sähköpostiisi jota voit käyttää kirjautumiseen sivustolle ja salasanasi päivittämiseen. Mikäli tarvitset uuden tunnuksen tai salasanan päivittämisessä on ongelmia, ota yhteyttä käyttäjätukeen (p. 5858).


Käyttäjän blogimerkinnät

Ti 27.03.2012 Tieteen stiiknafuuliaa
Kirottua sirkusta koko kesäaikaan siirtyminen! Aamuvirkut voisivat herätä vain tuntia aikaisemmin ja antaa muiden pitää kellonsa koko ajan samassa ajassa!
Ke 29.02.2012 Tieteen stiiknafuuliaa
Neljä planeettaa ja Kuu näkyvät juuri nyt kauniisti taivaalla (jos on selkeää). Niitä kaikkia tutkitaan luotaimin ja näistä lennoista kerrotaan parhaillaan myös Tiedeykkösessä.
Ma 20.02.2012 Tieteen stiiknafuuliaa
Tässä saattaa olla ratkaisu elektroniikan kehityksen suurimpaan pullonkaulaan: transistori, joka on kooltaan yksi atomi. Nyt niitä osataan myös kopioida, joten kuuluisa Mooren laki saattaa olla pian historiaa!
La 18.02.2012 Tieteen stiiknafuuliaa
Ihmiskunnan katsotuin, käytetyin ja kenties mieleenpainuvin valokuva otettiin 7. joulukuuta 1972. Kuvassa on sinivalkoinen, kaunis maapallo mustan avaruuden keskellä, ja koska kotiplaneettamme näyttää kuvassa sinertävältä marmorikuulalta, sai kuva nimen "Blue Marble". Mutta kuvia - jopa kauniimpia ja tarkempia - on muitakin.
Ke 05.10.2011 Tieteen stiiknafuuliaa
Kapkaupungissa, Etelä-Afrikassa on parhaillaan menossa tämän vuoden suurin ja tärkein avaruusalan tapaaminen, International Astronautical Congress.

Sivut

Käyttäjän blogit

Jari Mäkinen on vapaa tiedetoimittaja ja keskenkeittoinen tähtitieteilijä, joka käsittelee tässä blogissa tiedettä omasta näkökulmastaan ja se on suunnattuna hyvin usein ulos avaruuteen...tai ainakin ylöspäin taivaalle.