Pe 05.01.2007 @ 12:16admin

Onko Poliisi pop vuonna 2007?

Uuden vuoden ensimmäisen viikon kuumin rock-huhu ”tietää” The Police –yhtyeen suunnittelevan paluuta yhteen kiertuetta varten. Billboard.com kertoo, että ihan hevosmiestason tiedosta ei ole kysymys, vaan yhtyeen jäsenten edustajat myöntävät, että jotain perää asiassa on, mutta kommentteja ei vielä tässä vaiheessa ole luvassa.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 30 vuotta yhtyeen perustamisesta, ja loppuvuodesta samat tasavuodet tulevat täyteen yhtyeen ensisinglen julkaisusta. Stingin kotisivujen mukaan tapausta tullaan juhlistamaan jotenkin.

Huhujen mukaan mikäli Sting, Andy Summers ja Stewart Copeland todella palaisivat yhteen, he tekisivät konserttikiertueen Britanniassa ja Yhdysvalloissa. Huhut ovat luonnollisesti saaneet konserttijärjestäjät Atlantin molemmin puolin kuolaamaan, sillä Police vetäisi varmasti täyteen ihan minkä kokoisen stadionin tahansa. Eikös Lontoon uusi Wembleykin olisi sopivasti valmistumassa...?

Mutta riittäisikö todella pelkkä tasavuosijuhla motiiviksi suorastaan legendaarisen riitaisan kolmikon paluulle? Toisaalta muutakaan syytä on vaikea keksiä, sillä se yleisin syy palata yhteen, raha, tuskin on tällä kertaa kaiken takana. Kenelläkään yhtyeen jäsenestä ei pitäisi olla pikku- eikä vähän isommastakaan rahasta suoranaista pulaa.

Nostalgiankaipuu? Voihan olla, että kolmikko vielä kerran haluaa näyttää, että yhtyeen legendaarisen maineen saaneet konsertit eivät ole pelkkää legendaa. Ja jos se sen aikoo uskottavasti tehdä, niin nyt kyllä alkaisivat olla viimeiset ajat käsillä. Pois ikärasismi minusta, mutta kitaristi Andy Summers täyttää tänä vuonna 65 vuotta. Copeland ja Sting ovat sentään muutaman vuoden nuorempia...