Skip navigation.
Home

Hyväosaisuus periytyy

Entisaika on täällä taas. Tältä tuntuu kun yhteiskuntakeskustelua seuraa. Uusin tutkimustieto osoittaa, että jälleen tulee tuomareita ja lääkäreitä lähinnä ylempien toimihenkilöitten lapsista. Tavallisista perheistä ei niin vain nousta korkeampiin opinahjoihin.
Milloin historian pyörä on lähtenyt liikkeelle takaisin päin?
Missä vaiheessa Suomi on kulkenut kohti tasa-arvoa?
Miten Sinä muistat maailmanmenon?
Hyväosaisuus periytyy -väitettä veistävät eteläpohjalaisen Ilkka -lehden päätoimittaja Matti Kalliokoski sekä Ennakkoluuloja -ohjelman tekijä Jukka Arvassalo. Ohjelma kuullaan YLE Radio 1:ssä torstaina 25.6. klo 12.15. Ennakkoluuloja lähetetään uusintana heti perjantaina klo 18.00.

Hajasijoitus

Hyväosaisuuden periytyminen on todella , kuten keskustelussakin huomautettiin, voimistunut parikymmentä vuotta sitten.
Tämä kehitys näkyy selvästi valtion suunnitteleman hajasijoituksen vastustamisessa. Ei niin, etteikö "maaseutukaupungeissa" eläminen kävisi hyvinkin päinsä, esim kulttuuritarjonnan jne suhteen. Kysymys on juuri suhdeverkostosta, asemista "piireissä", ja tietyllä lailla ajan tasalla olemisesta, ehkä lobbausmahdollisuuksistakin. Tietoisuus siitä, että Kuopion, Oulun tai Joensuun lähtökohdista ponnistaminen on olennaisesti vaikeampaa.
Tähän lääkkeiden löytäminen on aiheellista jotta tasa-arvo säilyisi kaikissa valtakunnan osissa, eikä painopiste Etelä-Suomeen enää ainakaan voimistuisi. Kehityshän on tähän asti ollut itseään ruokkivaa.

Älykkyys, itsekuri ja kiinnostus periytyvät

Älykkyys, itsekuri ja kiinnostus periytyvät. Ennen aristokraateissa oli idioottejakin. Tasa-arvoisessa yhteiskunnassamme laiskat, tyhmät ja sairaat ihmiset tuppaavat putoamaan kouluttamattomiksi ja köyhiksi paljon useammin kuin ennen. Siksi duunariälyköt ovat paljon harvemmassa kuin ennen, vaikka sivistymättömiä hyvätuloisia vielä löytyykin.

Kun luokkaerot eivät enää riipu niinkään säädystä kuin geeneistä ja perheessä opitusta kulttuurista, säätykierto hidastuu geneettisiä ja kulttuurisia mutaatioita vastaavalle tasolle + sattuman vaikutus.

Ei siis ihme, että akateemiset ovat yleensä lahjakkaampia ja saavat lahjakkaampia lapsia kuin peruskouluttautuneet.

Vähäinen koulutus tai äly ei tietenkään tee ihmistä yhtään sen huonommaksi ihmisenä.

Tietysti myös suhteet sekä tieto valintamahdollisuuksista ("lääkärit ja juristit työllistyvät hyvin") voivat periytyä ja vaikuttaa ja sattumallakin on iso osuus - ei maailma ole koskaan täydellinen.

Ehehhehe

Kysymyksessä, luokkayhteiskuntaistuminen, onkin hauska ongelma, samaan aikaan, kun hyvä tuloisten&koulutettujen lapset tuntuvat pärjäävän elämässään, niin köyhiin/keskituloisiin perheisiin syntyvät lahjakkaat lapset eivät kykene nousemaan yhteiskunnassa, juu saahan sitä selittää kuinka kaikki on itsestä kiinni mutta minkäs teet jos kasvatus on jätetty täysin koulun varaan.

Faktahan nyt vain on se, ettei sitä ns. cognitiivistä-eliittiä ole hirvittävästi, ja varakkaissa on tyhmiäkin niin kappas köyhiin&keskituloisien ryhmä joka muodostaa suurimman osan väestöstä onkin yllättäen erittäin suuri potentiaali syntyä otollisia geeni yhdistelmiä & korkeaa älyä...

muttei kulttuuria ja toiminta tapoja jotka opitaan vanhemmilta jotka takaavat menestyksen.

aiheesta voi lukea suomeksi&englaniksi ja melko usean maan eri koulujärjestelmien failaamisesta... suomi ei ole poikkeus, mutta tuskimpa se on tekosyy antaa yhteiskunnan rapistua, kaikki historiaa lukeneet varmaan muistavat mitä luokkakierron estäminen on merkannut pitkällä tähtäimellä yhteiskunnalle, eliitin rapistumista ja koko yhteiskunnan hiljaisen rappion alkua...

Mikäli joku ei ole seurannut keskustelua&dialogia koulussa, on aika normaalia että Lahjakas nuori on a) adhd b) käy tutkimuksissa c) todetaan että on hyvä oppimaan ja on alisuorittaja.

Siinäpä se... loistava ratkaisumalli opettaja ei osaa opettaa kun lapsi on jo edellä luokkatovereita lapsi riehuu, pistetään joku nimi hommalle ettei tarvi edes miettiä asiaa... jos joku kertoo jotakin muuta nimetään uusiksi ja peitetään oma ammattitaidottomuus.