YleRadio1 9.7.
Ylipainoisia ihmisiä, eli kansankielellä läskejä, ei pidetä enää leppoisina ja harmittomina niin kuin ennen. Nykyään he ovat laiskureita, joilta puuttuu itsekuria kieltäytyä kakkupalan edessä.
Tutkimukset kuitenkin osoittavat että lihominen on perinnöllistä. Sen todistaa jo evoluutiokin. Henkiin jäivät ne, joille kertyi tarpeeksi vararavintoa vyötärölle. Onko se siis evoluution aikaan saannosta, että maailmassa on tällä hetkellä miljardi läskiä, ja luku kasvaa koko ajan?
Ylipaino ei ole ainoastaan henkilön oma ongelma vaan myös suuri taakka yhteiskunnalle. Mutta mitä yhteiskunta tekee lihomisen ehkäisemiseksi? Miten on mahdollista että kehitysmaissa kärsitään sekä nälänhädästä että ylipainosta? Onko kaikille taattu yhtenäinen oikeus terveelliseen ja vähärasvaiseen ruokaan?
Sydänliiton ravitsemussuunnittelija Anu Joki on tutkinut miten normaalipainoiset pysyvät normaalipainoisina. Henkilön omilla tavoilla ja elämänasenteella on suuri vaikutus vyötärönmitan leveyteen. Mutta minkälainen on oikea asenne ja miten sellaisen saavuttaa?
TERVEYSALVI
TERVEYSALVI !!
Anu Joki lausui ääneen minua vaivanneen seikan, eli miten voitaisiin painostaa
elintarvikeyrityksiä jalostamaan oikeasti terveellistä ruokaa.
Yhden asian puolue pystyyn Ruotsin malliin !!
TERVEYSALVIpuolue
Alvittomien elintarvikkeiden hyväksyminen valtion valvontaan ja hyväksyttyjen luetteloon.
Rasvasokeriroskaruokaan 30% ALVI !!