Syö oliiviöljyä ja elät pitkään! Kreikkalaiset ovat ottaneet kaiken irti ns. seitsemän maan tutkimuksesta. Sieltä on peräisin kreikkalaisen ruoan myyttisiin mittoihin kasvanut ihailu. 1960-luvulla tehtyä tutkimusta saamme kiittää myös siitä, että pidämme suomalaista ruokaa epäterveellisenä.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkija Iris Erlund ei läträä oliiviöljyllä. Hän luottaa kotimaiseen rypsiöljyyn.
Mitkä ovat suomalaiset superruoka-aineet?
Päihittääkö suomalainen ruoka sittenkin kreetalaisen?
Ennakkoluuloja torstaina 30.4. klo 12.15 ja uusintana Mantan lakituksen aikoihin.
Toimittajana Eve Mantu.
Mihin unohtui sokeri?
Keskustelu painottui rasvoihin.
Sokeri on kuitenkin varteenotettava aineenvaihdunnan sekoittaja, joka myös kohottaa kolesterolia.
Limsaa, makeisia, leivonnaisia ym kuluu aina vain enemmän - siltä ainakin vaikuttaa, jos seuraa kanssaihmisiään.