Skip navigation.
Home

Svarta rosor - mustat ruusut

Keskiviikkona 24.9. klo 18 ja uusinta 25.9. klo 13.15. Ohjelma on lähetyksen jälkeen viikon ajan kuunneltavissa oikealta palstalta.

Jean Sibelius sävelsi laulun Svarta rosor – Mustat ruusut samoihin aikoihin ensimmäisen sinfonian kanssa juuri vuosisadan vaihteessa. Siinä on samaa romanttista sävyä kuin ensimmäisissä sinfonioissa ja viulukonsertossa.

Opukseen 36 kuuluva laulu on sävelletty ruotsalaisen runoilijan ja taidemaalarin Ernst Josephsonin tekstiin. Taustalla väijyy runoilijan kokema mielen murtuminen, joka vie mustien ruusujen täyttämään synkän kaaoksen kuvaamiseen. Laulu päättyy komeaan loppunousuun, joka on harvinaista Sibeliuksen laulutuotannossa.

Asiantuntijoina professori ja oopperalaulaja Petteri Salomaa sekä pianotaiteilija Ilmo Ranta.

Milloin ohjelman saisi podcasting-malliseksi?

Hei ja kiitos tästä ohjelmasta Flyygelin mutkassa!!!!
Ainoa heikkous on se ettei ohjelmasta ole ilmeisesti podcasting-mallista tiedostoa ladattavissa omalle koneelle.
Kuuntelen radiota vain autossa ja tehdessäni määrätynlaisia töitä tietokoneella. Ja koska kuuntelutilanteet eivät noudata radion aikataulua, vaan niitä kuunnellaan silloin kun se on mahdollista. Koska tämä ohjelma on ehdottomasti yksi mielenkiintoisimpia ohjelmia (monien muittenkin hienojen ohjelmien joukossa) varsinkin laulumusiikin harrastajalle.

Onkohan koskaan tällaista mp3/podcast-tiedotopalvelua mahdollisesti tulossa?

Kyselee Katja Ranta

vastaus podcasting-kysymykseen

Hei,
vallitsevista tekijänoikeussyistä ohjelmaa ei voida saattaa podcasting-muotoon, niin paljon kuin me tekijätkin sitä toivoisimme. Jossain vaiheessa tulevaisuudessa tilanne varmasti muuttuu.
Yst. Laila Kangas
tuottaja