Skip navigation.
Home

Lob des hohen Verstands – Korkean järjen ylistys

Ohjelmaa voi viikon ajan kuunnella oikealla näkyvästä radiosoittimesta.

Tämän Gustav Mahlerin laulun voi vapaasti suomentaa Eläinten laulukilvaksi, mutta yhtä hyvin se voisi olla Aasi makutuomarina. Mahler oli alun perin antanut sille nimeksi Kritiikin ylistys, jolloin huumorin kärki voisi kohdistua vaikkapa musiikkikriitikoihin.

Laulukilpialuissa tämä aasimaista tuomarointia herjaava laulu on ollut suosittu kilpailunumero, mutta valinta on saattanut olla kohtalokas, sillä huumori on vaikea laji liedissäkin.

Asiantuntijoina istuvat monissa laulukilpailuissa tuomaroineet professori Petteri Salomaa ja pianotaiteilija Ilmo Ranta. Toimittajana Paula Nurmentaus.

Keskiviikkona 30.12. klo 13.25 ja uusinta torstaina 31.12. klo 17.20.

Kun Flyygelin mutkassa menee tauolle kesään asti, kiitän kuuntelijoita mielenkiinnosta ja toivotan Hyvää Uutta Vuotta. Kesän aikana Flyygelin mutkassa perehdytään pohjoismaiseen laulumusiikkiin.

Piiki johdolle?

Kuuntelin tätä ohjelmaa haikeana. Ohjelma loppuu nähtävästi kokonaan; johtuneeko tämä YLE: säästöpaineista. Moni muukin hyvä ohjelma loppuu samaan aikaan, kuten Kaapin paikka, joka oli tämän ohjelman ohessa yksi lempiohjelmiani. Kaapin paikassa ei makseta ainakaan teostomaksuja, joten en ymmärrä mistä se säästö siinä ohjelmassa syntyy.
Lob des hohen Verstandes-lauun pilkka taisi osua tällä kertaa kenties Ylen johdon nilkkaan. Siltä tulkinnalta en voinnut välttyä.
Flygelin mutkassa ohjelma herkisti korvaa kuulemaan pianistin ja laulajan eri tulkintatyylejä ja oli mielestäni siksi oikein meilenkiintoinen.
Toivon, että Ylen 1 pystyy säilyttämään säästöpaineista huolimatta korkealaatuisen yleissivistävän ja muutenkin pohtivan otteensa.
Olen fanittanut kanavaa jo siitä lähtien, kun se kulki vielä nimellä YLEN YKKÖNEN, vaikka olen ehkä kuuntelijoiden keskimääräisen iän alakantissa.

E.Unger
vm 68

hyvä ohjelma

Edellisen kirjoittajan kommentin allekirjoittaen.
Erinomainen ohjelma. Todellakin toivon , että yle vaikka ko ohjelman hyllyttäen keksii uuden formaatin vastaavankaltaiselle ohjelmalle.
Huom male!... vm63