yle.fifinaali

Voittaako Ranska kaikkien aikojen Euroviisut?

Tänä iltana Euroviisujen spektaakkelimainen finaali.

Norjalle murskavoitto Euroviisuissa

Euroviisut järjestetään ensi vuonna Norjassa: maan euroviisuedustaja Alexander Rybak Fairytale-kappaleellaan otti murskavoiton Moskovan kisoissa. Maa sai kaikkiaan 387 pistettä ja peittosi mennen tullen Lordin kolmen vuoden takaisen piste-ennätyksen.

Waldo ei halua jossitella

Suomen euroviisuedustaja Waldo's People jäi kisassa viimeiseksi 22 pisteellä, vaikka suoriutuikin kisaurakastaan Moskovassa hyvin. Waldo's People'n Marko Reijonen ja Karoliina Kallio eivät kuitenkaan harmittele lopputulosta.

Euroviisufinaalilla yli 122 miljoonaa katsojaa

Katsojaluvut nousivat myös Suomessa.

Katso finaali-illan tärkeimmät kellonajat

Tänä iltana kokoonnutaan nettiin sekä television ja radion ääreen, kun klassinen Eurovisionin Te Deum -tunnari kajahtaa ilmoille tällä kertaa Moskovasta. Tässä jännittävän viisufinaali-illan tärkeimmät kellonajat!

Vain yksi osasi veikata voittajan YLEn viisutiimin veikkauksessa

YLEn viisutiimin finaaliveikkaus ei sujunut aivan yhtä menestyksekkäästi kuin aiemmat veikkaukset. Vain YLE Uutisten toimittaja Ville Vedenpää veikkasi voittajan oikein, ja hän keräsi myös eniten pisteitä. Veikkausta oli myös vaikeutettu, sillä nyt piti veikata sekä kymmentä parasta, kolmea viimeistä että myös näiden sijoituksia.

Norja myös raatiäänestyksen ykkönen

Suomi olisi sijoittunut asiantuntijaraatien äänestyksessä toiseksi viimeiseksi.