yle.fiVoittaako Ranska kaikkien aikojen Euroviisut?

Julkaistu La, 16/05/2009 - 10:47
  • Patricia Kaas (Kuva: )
  • Tänä iltana Euroviisujen spektaakkelimainen finaali.

Vuoden 2009 Euroviisut huipentuvat tänä iltana Moskovassa. Luvassa on mahtava, suorastaan spektaakkelimainen finaali. Avaus- ja väliaikanumerot ovat yhdet näyttävimmistä, mitä Euroviisuissa on koskaan nähty, ja myös kilpailukappaleiden taso on ehkä kaikkien aikojen kovin. Huonot laulut onneksi karsiutuivat semifinaaleissa, joten illan finaalissa kuullaan ja nähdään huikea kavalkadi hienoja euroviisuesityksiä.

Ennustaminen on aina vaikeaa, mutta tällä kertaa se on laulujen kovasta tasosta johtuen aivan erityisen hankalaa. Kymmenen parhaan joukkoon on suorastaan tunkua ja odotukset ovat varmasti korkealla monessa maassa. On erittäin jännittävää ja mielenkiintoista nähdä, miten katsojat äänestävät, kuinka paljon äänet menevät ristiin ja minkälainen vaikutus asiantuntijaraadeilla on tuloksiin.

Oma veikkaukseni on, että tänä iltana juhlitaan Ranskan euroviisuvoittoa 32 vuoden tauon jälkeen. Patricia Kaas on näiden Euroviisujen ylivoimaisesti tunnetuin artisti, suorastaan supertähden asemassa muihin verrattuna. Hänellä riittää faneja ja siten myös äänestäjiä ympäri Eurooppaa. Laulu ei tosin ole helpoin mahdollinen, mutta uskon ja toivon raatien ymmärtävän sen hienouden.

Kovimman vastuksen Ranskalle antanee Norja. Alexander Rybak on poikkeuksellisen karismaattinen ilmestys lavalla, ja kun kappaleessakin on kaikki superhitin ainekset tarttuvaa melodiaa ja heti mieleen jäävää tekstiä myöten, niin menestys on taattu.

Bosnia-Hertsegovinan tunteisiin vetoavalle laululle veikkaan kolmatta sijaa. Sir Andrew Lloyd Webberin ilmestyminen lavalle Jaden säestäjäksi puolestaan nostanee Iso-Britannian vähintään neljänneksi.

Suurista ennakkosuosikeista Kreikka ja Turkki joutunevat tyytymään odotettua huonompiin sijoituksiin. Hittiainesta molempien maiden kappaleissa toki on, mutta laulusuorituksissa on sen verran toivomisen varaa, että epäilen raatien pudottavan maat sijoille viisi ja kuusi.

Tanskaa veikkaan näiden Euroviisujen yllättäjäksi. Kappalehan on ihan tuiki tavallinen radioystävällinen popbiisi, mutta kaikessa tavanomaisuudessaan laulussa on kuitenkin jotain viehättävää. Outoa viehättävyyttä on myös Venäjän viisussa, jonka ylöspano lavalla on ehkä näiden Euroviisujen tyylikkäin. Varmaa on se, että Anastasia Prikhodkon esitys ei jätä ketään kylmäksi.

Kuten jo alussa mainitsin, kymmenen parhaan joukkoon on tänä vuonna tunkua. Hyviä biisejä jää väistämättä top 10:n ulkopuolelle. Valitettavasti Suomen kappale on yksi niistä, mutta myös esimerkiksi Moldovalle ja Virolle kymmenen parhaan joukkoon nouseminen jäänee haaveeksi. Veikkaan nimittäin Azerbaidžanin ja Maltan miehittävän viimeiset sijat top 10:ssä. Azerit pärjäävät puhelinäänestyksessä erityisesti siirtolaisten ansiosta ja Maltan esitys saanee puolestaan pisteitä erityisesti raadeilta – onhan Maltan Chiara yksi näiden Euroviisujen parhaista laulajista.

Mitä häntäpään sijoituksiin tulee, niin Romania, Saksa ja Israel lienevät vahvimmat ehdokkaat bottom 3:een. Saksan striptease-esitys on suorastaan mauton.

Suora lähetys Euroviisujen finaalista alkaa TV2ssa klo tänä iltana klo 22. Jännittävää euroviisuiltaa!
 

Kommentit

Tarkennuksena vielä sen

Tarkennuksena vielä sen verran, että nämä pisteet ovat Askon ennusteita siitä miten tänään tulisi käymään. Hänellä olisi varmasti ihan toinen lista, jos kysyttäisiin biiseistä, joista hän itse pitää ja joita hän äänestäisi. :-)

Asko oli antanut Viron

Asko oli antanut Viron biisille peräti 1 pisteen. Mielenkiinnolla odotan, miten kisassa käy - tämä kappale on yksinkertaisesti paras ja tyylikkäin esitys.

Viisut ova laulelmakilpailut

Viisut ova laulelmakilpailut alunperin.STRIPPARIT,JUNGLÖÖRIT SUNMUUT PELLET EI SINNE KUULU.Ranska voittoon.

Toivon todella Ranskan

Toivon todella Ranskan voittava.Viisujen hömppä-rämppä taso paranis seuraavina vuosina.

Ranskan paras viisu on

Ranskan paras viisu on vuodelta 1991. Eikä tämä vedä sille vertoja. Ei voita.

Rohkenen veikata, että Viro

Rohkenen veikata, että Viro on viiden parhaan joukossa, paras biisi.

Ei voita Ranska!

Ei voita Ranska!