yle.fiGiel Domen (EBU)

Pimp my haitari!

Kuunkuiskaajien Susan Ahon paljastaa, että vanhasta haitarista puuttui säihkettä ja bling blingiä, joten sehän piti tuunata ennen viisumatkaa. Tutustu bling bling -haitariin ja muihin tuoreisiin viisuvideoihin suoraan Oslosta.

Suuri spekulaatiostudio löytää monia voittajasuosikkeja

Euroviisujen finaali häämöttää ja jäljellä on enää 25 kappaletta. Radio Suomen Sanna Kojo ja Jorma Hietamäki sekä YLE TV2:n Jaana Pelkonen veikkaavat suuren spekulaatiostudion finaalissa voittajia, mutta yhteistä suosikkia ei löydy. Voittako Espanja, Irlanti, Israel vai Saksa, tai joku ihan muu maa?

Saksa viisuvoittoon 28 vuoden tauon jälkeen

Saksa on voittanut Eurovision laulukilpailut 2010. Kykykilpailun kautta Oslon kisoihin noussut Lena hurmasi Euroopan Satellite-kappaleellaan. Voitto on Saksalle kaikkien aikojen toinen.

Suuri spekulaatiostudio laittaa ensimmäisen viisusemifinaalin järjestykseen

Euroviisujen radio- ja televisiokommentaattorit ovat kuunneelleet tämän vuoden viisuja jo niin paljon, että he osaavat ne lähes ulkoa. Yhytimme kommentaattorit mikrofonin ääreen ja pyysimme heitä kertomaan suoraan, mitä mieltä he ovat ensimmäisen semifinaalin lauluista.

Katso täältä jännittävän finaali-illan tärkeimmät kellonajat ja linkit

Viisufinaali käynnistyy lauantaina 29.5. iltakymmeneltä, kun viime vuoden ykkönen Alexander Rybak nousee Oslon lavalle esittämään voittoisan kappaleensa Fairytale. Varsinainen kisa käynnistyy kuitenkin vasta tämän jälkeen, kun 25 esitystä pyrkii hurmaamaan kotisohvien äänestäjät eri puolilla Eurooppaa.

Saksan Lena nousi täydestä tuntemattomuudesta viisuvoittoon

Ylen viisukommentaattoreiden mielestä Lena voitti kilpailun vilpittömyydellä ja luonnollisuudella.