yle.fiSaksan Lena nousi täydestä tuntemattomuudesta viisuvoittoon

Julkaistu Su, 30/05/2010 - 01:55
  • Saksan Lena lavalla (Kuva: Giel Domen (EBU))
  • Ylen viisukommentaattoreiden mielestä Lena voitti kilpailun vilpittömyydellä ja luonnollisuudella.

Euroviisut voittanut Lena Meyer-Landrut oli täysin hämmillään kisan jälkeen. Hänen mielestään on uskomatonta, kuinka nopeasti hän on noussut tavallisesta tytöstä viisuvoittajaksi. Saksa juhli illalla Oslossa kaikkien aikojen toista viisuvoittoaan. Edellisestä kerrasta ehti kulua 28 vuotta.

Voiton tuonut Lena oli kisan ratkettua hämmentynyt. Kisan jälkeen järjestetyssä lehdistötilaisuudessa hän sanoi olevansa shokissa.

- Tämä on aivan hullua. Vielä puoli vuotta sitten ei tapahtunut mitään ja nyt olen tässä, Lena sanoi ihmeissään.

Voittaja viittasi tällä siihen, että Saksassa Euroviisujen esittäjä valittiin tänä vuonna kykykilpailun kautta. 19-vuotias Lena on siis täysin tuore tulokas musiikkimaailmassa.

Lena aikoo juhlia voittoaan Oslossa, mutta palaa Saksaan jo sunnuntaina. Silloin hänen kotikapunkinsa Hannoverin kaupungintalolla järjestetään voitonjuhlat.
 

Virkistävät poppikisat

Radio Suomen euroviisukommentaattorit Sanna Kojo ja Jorma Hietamäki arvioivat, että voitto meni oikeaan osoitteeseen. He pitivät Lenan esitystä ja Satellite-kappaletta vilpittömänä ja täynnä luonnollista energiaa.

- Siinä kappaleessa on erittäin hieno soinnillinen groove ja jos kappaleen pitää olla naivistisen popahtava, niin sen pitää olla tuollainen, sanoo Hietamäki.

- Etukäteen puhuttiin paljon balladikilpailusta. Mutta eipä tullutkaan balladikisat vaan oikein virkistävät popkisat, sanoo puolestaan Kojo.

Hietamäen ja Kojon mukaan hienoa tuloksessa on myös se, että voitto meni Euroviisujen suurelle rahoittajamaalle.

- Suurimmilta rahoittajamailta Britannialta, Ranskalta, Saksalta ja Espanjalta on jo muutaman vuoden ajan odotettu parempaa tulosta, Kojo sanoo.

- Tämä tekee laulukilpailulle taatusti jotain hyvää tulevaisuudessa. Asiat voivat kehittyä, mutta mitä pitäisi kehittää, sitä on vaikeaa sanoa. Jotain paljon parempaa voi olla tulossa musiikillisesti ja organisatoorisesti, arvelee Hietamäki.

Täksi vuodeksi Euroviisujen äänestysjärjestelmää oli muutettu siten, että kansallisten ammattilaisraatien painoarvoa oli lisätty. Lopputuloksesta puolet tuli raadeilta ja puolet yleisöäänistä. Muutoksen uskottiin vähentävän esimerkiksi naapurimaiden suosimista.

- Ei mikään ole muuttunut. Naapurit antavat edelleen pisteitä toisilleen, Kojo toteaa.

- Ei tässä ollut mitään havaittavaa muutosta. Mutta ei tämä myöskään aiheuttanut sellaista harmillista tilannetta, että näin hyvä kappale kuin tämä ei olisi pärjännyt tai joku huonompi olisi puolestaan voittanut nämä kisat, sanoo Hietamäki.

Kommentit

Eräs saksalainen tuttavani

Eräs saksalainen tuttavani oli meillä kylässä euroviisujen aikaan.Kun Saksan voitto sitten selvisi,oli hänellä nousta tunnelma kattoon.Itse en ollut aiemmin pitänyt kappaleesta yhtäään mutta hänen ansiostaan kuuntelen laulua jatkuvasti.

Saa sitten nähdä minkälaiset viisut ensi vuonna tulee ja osuuko voitto Suomelle.Tämän vuotista Kuunkuiskaajien esitystä ei todellakaan tarvinnut hävetä.Harmi että finaalipaikkaa ei tullut,sen tytöt olis kyllä ansainnut!!!!

Lopettakaa jo hyvä ihme tuo

Lopettakaa jo hyvä ihme tuo jossittelu kuka olis pitänyt lähettää.

Voi jeesus tätä heli

Voi jeesus tätä heli kahjoa. Kokovartalokipsissä tuijotti kameraa kuin tarhapöllö, ja äänikin oli heikko. Ja sekö muka olisi sitten oikea valinta. Ei minkäänlaista lavakarismaa ja biisikin helvetin tasapaksu jollotus. :D

Samaa mieltä olen, että

Samaa mieltä olen, että suomesta olisi pitänyt lähteä joko Osmo Ikonen tai Heli Kajo. Myös Maria Lund olisi ollu parempi.

Heli Kajo olisi mennyt

Heli Kajo olisi mennyt kärkeen jos minun kaltaiset ihmiset olisi saanut valita suomen kappaleen. Lena todisti sen. Suomalaiset juntteja. Jokainen joka äänesti kuunkuiskaajia hävetköön

Espanja menetti pisteit sen

Espanja menetti pisteit sen jimmy jumpin takia!!!!!!

Ruotsin pisteiden antaja oli

Ruotsin pisteiden antaja oli Eric saade.
Hän oli ehdolla edustamaan Ruotsia tänä vuonna, mutta jäi muistaakseni kolmanneksi.
Mahtava muusikko, vasta ilmestynyt uusi, upea levy.

Hei, en itse saa päähäni

Hei, en itse saa päähäni kuka oli ruotsin pisteiden antaja. Hänellä oli söpö hymy, olisi kiva tietää nimi... tietääkö siis joku kuka eilen euroviisuissa luki ruotsin pisteet ?

Se Osmo Ikonen olisi

Se Osmo Ikonen olisi pärjännyt varmasti. Kipale samantyyppisesti laahaava kuin Lenalla!

Tjaa. Epäilenpä, että

Tjaa. Epäilenpä, että raadit vähennä yhtään naapuriäänestämistä ja voivat jopa lisätä sitä. Ovathan raadit kansallisia ja politikointia todellakin. Kun katsoo tuloksia niin Suomi putosi tasanvarmasti finaalista naapuriäänillä, olipa kappaleesta mitä mieltä tahansa. Bosnia sai tod. näk. tasan 12 pistettä Serbialta ja voitti Suomen 7 pisteellä!

Lenalla on persoonallinen

Lenalla on persoonallinen lauluääni,mutta kappale on aika tylsä.Onnea kuitenkin voiton johdosta ja onpahan ainakin ensi vuonna rikas maa järjestämässä viisuja niin ei ainakaan tule rahapula.
Eniten ihmettelen Turkin sijoittumista toiseksi.Mielestäni se on ihan p*ska kappale.Olis joutanu jumbosijalle.
Mielestäni koko finaalin paras oli Tanska.Ja Islanti pärjäsi ihmeen huonosti,vaikka oli yksi ennakkosuosikeista.
Suomen olis ehdottomasti pitäny päästä finaaliin!!!!

Viisujen top 10 huomaa että

Viisujen top 10 huomaa että Euroviisut ovat siirtyneet (yleis)radioaikaan. Kaikkia kärkikahinoiden kappaleita kuuntelee ihan mielellään radiosta töissä ja kotonakin. Toivottavasti myös meidän radiokanavamme rohkaistuvat soittamaan esim. Espanjan kappaletta vaikkei Suomessa espanjan opiskelu koulussa ole vielä tavallista. Israelin kappale oli myös upea!

Hyvällä ytimekkäällä sävellyksellä ja konstailemattomalla esityksellä pääsi tänä vuonna voittajaksi ja toivon trendin jatkuvan ensi vuonnakin. Olisi silkkaa parhautta jos muoviset ja laskelmoidut kappaleet jäisivät kokonaan pois Euroviisuista. Esim. tanssijoita voi katsella tanssiohjelmissa.

Tuolla aiemmin Lenan

Tuolla aiemmin Lenan yo-lakista, viisuvoitosta ja mahdollisesta ryypakista kannoillaan kirjoittaneelle: Lenalla oli myös syntymäpäivät Oslon-viikon aikana ;)

Suomen kappale oli hyvää

Suomen kappale oli hyvää ja tytöt viimeisen päällä!
Nyt vaan oli näin ...

Saks kappalestä coverversio on parempi mielestäni http://www.youtube.com/watch?v=M5URcPIv5BU&playnext_from=TL&videos=ojJEr...

En itse huomanut tätä kappaleettä ollenkaan, vaikka olenkin Eurovisio kilpailun katsoja vuosikymmeneitä.

Mutta Europa antaa äänet ja nyt se nuori nätti tyttö ja kappale ovat voittanet.

Paljon onnea Lenalle! Olen

Paljon onnea Lenalle! Olen niin onnellinen, ettei mikään tylsä balladi voittanut.

voitto meni ehdottomasti

voitto meni ehdottomasti oikealle artistille !! laulu oli erikoinen kuin muilla ja ääni persoonallinen :D

Portugalin Filippa on saman

Portugalin Filippa on saman ikäinen Saksan Lenan kanssa, ja kumpikohan laulaa paremmin? Hahah,Filippa tietenkin.

siis tekstiviestit ja

siis tekstiviestit ja puhelut esiin! Oudot pisteet Suomelta.Keitähän siihen Suomen raatiin oikein kuuluu?

olisi suomen pitänyt laulaa

olisi suomen pitänyt laulaa englanniksi niin olisi voinut päästä pidemmälle.

ja voitaja oli ihan hyvä, vaikka on niitä parempiakin nähty.

Viisuvoitto meni juuri

Viisuvoitto meni juuri oikeaan osoitteeseen!! Itse en äänestänyt ketään, mutta toivoin että tämä voittaisi!!

kyllähän se

kyllähän se naapuriäänestäminen vähentyi jonkun verran. Mutta toivottavasti ainakin semifinaalissa raadit pidetään mukana !

Jos pikkusievän pikkutytön

Jos pikkusievän pikkutytön "vilpittömyys" riittää voittoon niin pitäkää viisunne. Se vilpittömyys oli täysin laskelmoitua. Vanhenee jo yhdellä kuuntelulla.Mutta edes hyvä kun saatiin Saksa maksamaan viisut ensi vuonna.
Kreikka,Romania,Ukraina,Armenia ja Portugal, Israel - siinä tämän vuoden parhaat.Vaikuttavia.Niitä jaksaa kuunnella.

Voisi olla kokolailla

Voisi olla kokolailla fiksumpaa, jos tuo "ammattilaisraati" lopettaisi voittokonseptin etsimisen ja lähettäisi kisoihin vaan sen parhaan esityksen, siis sen, mikä on hauskin, mukaansatempaavin ja tunteella tehty. Lordin voiton jälkeen vasta tajusin, että meidän(kin) tuomarit katsovat aina edellisten vuosien voittajia ja sitten laittavat eteenpäin sen missä on eniten samoja elementtejä. Voin hyvin kuvitella keskustelua, että viimevuonna oli kansanmusiikkia, duetto, viuluja tms. SE ON se mistä tykätään, meidän pitää lähettää sinne sellainen kappale. Silloinkun Lordi voitti, sitä eivät pystyneet manipuloimaan pois (kuten Nightwishin aikanaa) ja Lordihan soittin tunteen palolla, eikä yrittänyt olla voittajakonsepti. Voitto tuli.

Oppi: Kun yrittää liikaa voittaa, tunne ja aitous, sekä hyvä esitys jäävät taka-alalle. Tulos, kaikkien kannalta ei niin kovin hyvä.

Olisi hyvä saada esiin

Olisi hyvä saada esiin Suomen äänestystulos, siis ne kaikki tekstiviestit ja puhelut. Nimittäin lähetin 20 tekstiviestiä eräälle kappaleelle, eikä se saanut Suomelta lainkaan pisteitä.Taitaa olla täysin mielivaltaista tuo Suomen raadin toiminta.

silkkaa kuraa koko turnee

silkkaa kuraa koko turnee

Yhyy Serbian ois pitäny

Yhyy Serbian ois pitäny voittaa ;<
Vaik ei Saksas mitään valittamist oo

Nyt kaikki Suomen

Nyt kaikki Suomen biisinikkarit tekemään biisiä esim. Tarja Turuselle tai muulle suomalaiselle laulajalle/bändille, jolta/joilta löytyy kansainvälistä menestystä. Saatais Suomi kerrankin top10 sakkiin.

Oli niin tylsät viisut

Oli niin tylsät viisut että rupes jo nukkumatti kutsuun

Turkkia itse äänestin.

Turkkia itse äänestin. Turkki tuli upeasti toiseksi .
No hyvä oli tämä Saksan biisikin, mut kyllä Turkki oli mielestäni parempi.

Minusta myös nämä

Minusta myös nämä euroviisujen kommentaattorit voisivat joskus tutkiskella omia arviointejaan ja katsoa peiliin. Nyt jää noista kommenteista sellainen vaikutelma, että jotenkin hekin ovat ajastaan jäljessä. Ehkä heidänkin joukossaan voisi tapahtua uusiutumista. Eihän ole mikään tarkoitus, että samat ihmiset siinäkään organisaatiossa vuosia ja vuosikymmeniä "pällistelevät", kun esiintyjätkin vaihtuvat sentään vuodesta toiseen.

Onnea Lenalle - hieno voitto ja aivan oikealle artistille.

Lenalla on oikein

Lenalla on oikein elämänsä kevät meneillään: ylioppilaslakki, viisuvoitto ja vieläpä Alexander Rybak jahtaa häntä. Onneksi olkoon!

Viisu-uutiset