yle.fiSaksa viisuvoittoon 28 vuoden tauon jälkeen

Julkaistu Su, 30/05/2010 - 00:12
  • Saksan Lena lavalla (Kuva: Giel Domen (EBU))
  • Saksa on voittanut Eurovision laulukilpailut 2010. Kykykilpailun kautta Oslon kisoihin noussut Lena hurmasi Euroopan Satellite-kappaleellaan. Voitto on Saksalle kaikkien aikojen toinen.

Saksan voitto oli selvä, sillä se keräsi 246 pistettä. Toiseksi tullut Turkki sai pisteitä 170 ja kolmanneksi sijoittunut Romania 162 pistettä. Paras Pohjoismaa Tanska sijoittui neljänneksi 149 pisteellä. Suuri ennakkosuosikki Azerbaidzan jäi viidenneksi 145 pisteellä.

Edellisen kerran Saksa voitti Eurovision laulukilpailut vuonna 1982. Tuolloin voittokappaleen Ein bißchen Frieden esitti Nicole.

Katso Saksan laulun esikatseluvideo


Huom! Kun kommentoitte uutista, niin muistakaa hyvät tavat. Vaikka olisitkin pettynyt, niin jätä kiroilut ja ala-arvoinen kielenkäyttö kotiisi. Siellä saat melskata niin paljon kuin haluat!

Kommentit

Mielestäni Saksan kappale

Mielestäni Saksan kappale oli samanlainen Norjan viimevuotisen esityksen kanssa. Siten kaava Euroviisujen
voittamiseksi on selvillä. Tarvitaan kahteen sointuun perustuva tarkoituksellisen pintapuolinen melodia. Molemmilla kerroilla (2009 ja 2010) näitä oli vain yksi,
ja ne erottuivat selvinä voittajina. (Norjan esitys oli
tosin parempi.)

ensi vuonna ehdolle ainakin

ensi vuonna ehdolle ainakin Chisu, anna eriksson, osmo ikonen, tarja turunen... KIITOS etukäteen!

Mielestäni nykyinen

Mielestäni nykyinen äänestyssysteemi on todella huono. Mielestäni kansan tulisi yksinään päättää kuka kilpailun voittaa. Raadit pois !!!

Saksa ei ollut mistään

Saksa ei ollut mistään kotoisin, nikotusta ja änkytystä,,, oliko sovittu juttu? Tanska olisi ollut eri hyvä voittaja. Mutta huomasitteko, että kisoissa oli paljon naiskauneutta, mutta ei ollut enää sellaisia provosoivia asuja? Eli jolloin kynnet ovat pidemmät kuin hame... ihan kiva, että ollaan asiallisemmalla linjalla.. tosin oliko se moldova, vai mikä ryhmä se oli, jolla oli aivan kahelin vehkeet päällään.... hienoja lauluja !!

kyl moldova turkki tai

kyl moldova turkki tai ranska ois voinu videä eihän toi saksan biisi ollu ees lauluu....

Venäjän biisistä olen

Venäjän biisistä olen alkanut tykkäämään enemmän ja enemmän. Alussa ei auvennut...mutta siinähän on hyvä sävel ja sanoitus ja esitys lauluun sopiva.

Euroviisuvoitto meni tänä

Euroviisuvoitto meni tänä vuonna Saksaan ja voittokappale on juuri valmistunut myös karaokevideona!

Kotikaraoken harrastajat saavat ladattua omansa seuraavista nettikaupoista:

NetAnttila Download: http://download.netanttila.com/karaokevideo/Lena/Satellite/0F384720-4C3F...

Mtv3 Download: http://download.mtv3.fi/karaokevideo/Lena/Satellite/0F384720-4C3F-413B-A...

Saksan biisi oli kyllä

Saksan biisi oli kyllä pohjanoteeraus. Sehän on "väkivaltaa" musiikille. Kappale oli surkea ja laulajalla ei ollut edes ääntä. Ei kyllä ole kovin korkeatasoinen musiikkimaku niilläkään, jotka äänestivat tämän laulun voittajaksi. Tosin populaarikulttuurin harrastajilta nyt voi odottaakkin tällaista.

Huonoin laulu voitti!Hyvä

Huonoin laulu voitti!Hyvä että voitti niin on Suomellakin mahdollisuus voittaa samoin toisen kerran. Onnea Saksa!

Jos ulkonäön perusteella

Jos ulkonäön perusteella ois voittaja valittu, se ois ollu Armenia. Laululla siis tuli voitto. Vaikka onhan tuo Lenaki ihan nätti.

Mitä enemmän kuunteli muun

Mitä enemmän kuunteli muun muassa Suomen ja Venäjän kappaleita, sitä paremmin ne toimivat. Vastaavasti mitä enemmän kuunteli voittajaa, sitä huonommalta kuullosti. Encore meni täysin plörinäksi, oikea taiteilija kokoaa itsensä tilanteessa kuin tilanteessa. Ilmeisesti näissä kisoissa esittäjän ulkonäkö ja olemus kuitenkin vaikuttaa 80% ja "musiikki" 20%...

Joku Turkki no

Joku Turkki no HYYYIIHHH!!!
Ranska oli paras ja täysin erilainen kuin nämä vanhat ja surkeat balladit.

" 12 POINTS GOES(?!)

"

12 POINTS GOES(?!) TO...

Kun Suomi ei pääse finaaliin, ainut tapa tuoda maataan esille finaalissa on edustava ja KIELITAITOINEN pisteiden kertoja. Ei ole ensimmäinen kerta, kun Suomen pisteiden kertoja ei osaa englantia: on väärin sanoa "Twelve points goes to Spain". "Twelve points (=12 pistettä) on monikko, joten predikaatin on oltava perusmuodossaan eli "go", ei yksikön kolmannessa persoonassa "goes". Samantyyppinen virhe, jos suomeksi sanottaisiin "Kaksitoista pistettä mennä Espanjalle".

En kuullut minkään muun puhuvan näin yksinkertaisessa lauseessa väärin!"
Kyseistä 12 pistettä voi ajatella myös yhtenä kokonaisuutena, ikään kuin pakettina, joka puolestaan olisi yksikkö. Tähän tapaan toimi mm. Ison-Britannian(!) pisteiden kertoja. Voitko väittää vastaan?

12 POINTS GOES(?!) TO... Kun

12 POINTS GOES(?!) TO...

Kun Suomi ei pääse finaaliin, ainut tapa tuoda maataan esille finaalissa on edustava ja KIELITAITOINEN pisteiden kertoja. Ei ole ensimmäinen kerta, kun Suomen pisteiden kertoja ei osaa englantia: on väärin sanoa "Twelve points goes to Spain". "Twelve points (=12 pistettä) on monikko, joten predikaatin on oltava perusmuodossaan eli "go", ei yksikön kolmannessa persoonassa "goes". Samantyyppinen virhe, jos suomeksi sanottaisiin "Kaksitoista pistettä mennä Espanjalle".

En kuullut minkään muun puhuvan näin yksinkertaisessa lauseessa väärin!

Suomi olis ollut 10 parhaan

Suomi olis ollut 10 parhaan joukossa jos olisimme päässeet finaaliin. Nimittäin kaikki aidot menestyivät, kuten Belgia, Saksa......ja yllätys yllätys mä aloin jo pitämäään Venäjän kappaleesta. Tanska oli täysin mitäänsanomatonta tusinatavaraa. Israelin mahikset tais mennä ylityrittämiseksi ja lopppuosa oli melkein huutoa..harmi sillä sävellys oli hyvä,

Kuka JUNTEISTA JUNTEIN

Kuka JUNTEISTA JUNTEIN täällä vielä jaksaa puhua jostain Eläkeläisistä......?! Voi Haloo!

Ensimmäistä kertaa

Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan jäi kakan maku suuhun koko kisoista - eikä pelkästään sen takia, että Suomi ei päässyt finaaliin. -Suomi ja YLE osasivat järjestää hyvät kisat 2007. -Tämän vuoden voittajaa kuvailisin Seppo Rädyn legendaarisin sanoin.

Tanskan kertosäe oli miltei

Tanskan kertosäe oli miltei suoraan ABBAn "I Do I Do I Do"!

Mitäs vielä, Tanska laulu

Mitäs vielä, Tanska laulu oli ehdottomasti paras, sekä melodia, sanat että esiintyjät.

Kun näin tämän videon eka

Kun näin tämän videon eka kerran niin sanoin että tässä on tämän vuoden voittaja vaikka en erityisesti tälläisestä Lily Allen tyylisestä trendi trallattelusta pidä.

Mutta silti hieno viisu ja esittäjä voitti, paras esitys tämän vuoden viisuista. Onnea Lenalle ja Saksalle.

turkki olis ollut parempi

turkki olis ollut parempi onko kisat jotkut kauneus kilpailut tai mannekiini kisat, siltä tuntuu.

Oikea maa voitti.

Oikea maa voitti. Sydämelliset onnittelut Lenalle ja muulle Saksan euroviisudelegaatiolle!

NO HUOH... Turkki ja Romania

NO HUOH... Turkki ja Romania oli niin paljon parempia. :|

no mun mielestä voittaja

no mun mielestä voittaja oli jotain muuta kun voittaja.
miks ei esim. tanska tai azerbaidzan?
mut tää on vain mun mielipide, vaik se onkii oikee...

paras voitti

paras voitti

Mikä helpotus että

Mikä helpotus että voittaja voi olla ihan tavallinen ylioppilastyttö eikä aina jokin pitkäaikaisen tuotekehittelyn tulos. Eläköön aito elämänilo ja diivat kyykkyyn!

mutta eläkeläiset olisi

mutta eläkeläiset olisi pitänyt olla suomea edustamassa ja finaali voitossa!!!!

Nooh, kylläkai ton

Nooh, kylläkai ton voittajan pari kertaa jaksaa kuunnella... MUT EI enempää...
Ranska oli ehdottomasti paras=)

Olen täysin samoilla

Olen täysin samoilla linjoilla Laura Mäkelän kanssa! Kamalaa nähdä rasismin tällä tavalla kukkivan täällä, Euroviisut yhdistävät ihanasti monenlaisia kulttuureja. Huolimatta siitä, että esimerkiksi Azerbaidzan tai Georgia ei ihan suosikkejani olleet, jommankumman olisi ollut hienoa nähdä voittavan, olisipa ensi vuonna viisut olleet jossain meille eksoottisessa paikassa.

Nytpä tiedän mistä Suomen 12 pistettä Saksan renkutukselle tulivat.

Vedonlyöjät ympäri

Vedonlyöjät ympäri maailmaa laitto äänensä Saksalle, vaikka esitys finaalissa jäikin aika vaisuksi

belgia oli paras

belgia oli paras ylivoimasesti.

Mitäs kummaa täällä

Mitäs kummaa täällä mesotaan "eurooppalaisista" ja "ei-eurooppalaisista" maista??? Ja mihinkähän maanosaan entisen Neuvostoliiton eteläiset valtiot sitten kuuluvat josseivät Eurooppaan, ja mitä vikaa koko ajan länsimaistuvassa Turkissa??

Miksi ylipäätään pitää ajatella tollasia, eikö voida vaan kisailla hyvässä hengessä ja nauttia kansojen välisestä ystävällisestä tunnelmasta, ihan sama vaikka mukana olisi Etelä-Afrikka! Eikö ole parempi YHDISTÄÄ maailmaa kuin lokeroida ja erotella maita kauemmaksi toisistaan??

Väärä maa voitti, Turkin

Väärä maa voitti, Turkin olisi suonut voittavan. Tai melkein minkä tahansa muun maan paitsi Saksan. Voitti vain koska hehkutettu niin runsaasti ja sen huhutun vilautteluvideon takia, vai mikä se sotku liittyen Saksan laulajaan olikaan. Ärsyttävä renkutus ja huono esitys.

Belgian tylsääkin tylsemmän viisun menestystä ihmettelen myös.

Drip Drop olisi ollut

Drip Drop olisi ollut parempi!

Oikeus voitti, kun Saksan

Oikeus voitti, kun Saksan ihana Lena vei voiton modernilla biisillään.

Pääasia ettei serbian

Pääasia ettei serbian liimatukka voittanut :)

Lopputulos on mulle tod.

Lopputulos on mulle tod. syvältä! Saksan Lenan kappale täydellistä tusinataváraa ja hävettää, että Suomi antoi 12 pointsia tälle Lili Allenin kopiolle.

Saksan voitto tuntui olleen sellaista taviksille syötetyn etukäteispropagandan tulosta! Mieluummin olisin suonut voiton vaikka Israelille tai Venäjälle, mutta en näille omahyväisille saksalaisille.

Todella äimistyttävää

Todella äimistyttävää !En ymmärrä-Laulajakin kuin kouluun diskoon menevä teini meikeissään. Arvostan vähän esteettisempää näkyä, mitä kisa oli täynnä hyvien biisien kera.

Onnea Lena ja onnea Saksa!

Onnea Lena ja onnea Saksa! Tyttö on raikas, kuin pakkaslumi. Tästä biisistä jää joka kerta hyvä mieli, kun sen kuuntelee. Onneksi Tanskan kammotus ei voittanut, huh huh... =)

Voi ei huono voitti mutta

Voi ei huono voitti mutta onpahan oikeaa eurooppaa kuitenkin.

Hienoa hyvä biisi voitti!

Hienoa hyvä biisi voitti! Onnittelut Saksalle.

Jee hyvä Saksa loistava

Jee hyvä Saksa loistava kappale ja esiintyjä !

kyllä turkki oli parempi.

kyllä turkki oli parempi. kerrankin oli varaa mistä valita niin sitten valitaan huonoimmasta päästä. onhan lena satelliittinsa kanssa ihan söpö mutta juu... voittaja maan ylivoima tässä lähinnä harmittaa. mutta onnee saksalle silti :)

hyi, en tykänny saksasta

hyi, en tykänny saksasta yhtää, ja en myöskää tajuu miten ihmeessä tanska sai nii paljo pisteitä?!!!!!

Kyllä oikea kappale

Kyllä oikea kappale voitti.

Nyt vain Sunrise Avenue Suomen edustajaksi kun on kuulemma erittäin suosittu Keski-euroopassa.

Onneksiolkoon Saksa!

Onneksiolkoon Saksa! Odotettavissa oli miun listan mukaan. :))
Mahtava biisi.

Bra. Tosi hyvä, että Lena

Bra. Tosi hyvä, että Lena voitti. Ja kunnon eurooppalainen maa. Bäst låt vann!

Onnea Lenalle, mutta

Onnea Lenalle, mutta henkilökohtaisesti Turkki oli se lemppari <33

Onnittelut Lenalle! Hyvää

Onnittelut Lenalle! Hyvää yötä, kiitos kivoista bileistä ;)

Niinpä niin. Tämä on

Niinpä niin. Tämä on juuri tälläinen, kertsissä juuri ja juuri mukaansa tempaava kappale, josta nuoret pitävät. Itse olen sen 13, enkä seuraa viisuja mitenkään. Tsiigasin juuri vasta esittelyvideosta kyseisen kappaleen, ja eipä siinä ole oikeastaan mitään. Edellä mainittuna, nuoret pitävät, aikuiset ehkä jotenkin - no mutta, eiköhän tämä(kin) renkutus unohdu puolen vuoden päästä, onnea vain Saksa.

Viisu-uutiset