yle.fiKari Alentola

Pieni hengähdystauko

Keskiviikkona ja torstaina on Suomen delegaatiolla vähän hiljaisempaa, kun viisutohina keskittyy toiseen semifinaaliin. Peltsillä oli aikaa shoppailla ja delegaation lehdistövastaava Ailalla kertoa omasta työstään.

Viisuartistit Askon haastattelussa

Mitkä ovat Kreikan, Romanian, Maltan ja Portugalin viisuedustajien tunnelmat? YLEn Asko Murtomäki haastatteli viisutähtiä perjantaina Moskovassa.

Tutustu Waldoon!

Viisukommentaattori Peltsi kutsuu Waldoa Lepsämän Shaggyksi, mutta mikä lauantaina Suomen viisupoppoon lavalle johdatteleva Waldo oikein on miehiään?

Waldo's People tähtää finaaliin

Tämän vuoden Euroviisujen virallisia avajaisia vietetään tänään Moskovassa. Itse kisoja varten on harjoiteltu jo reilun viikon ajan. Harjoitusten ohessa Suomen edustaja Waldo’s People on jaksanut markkinoida itseään aktiivisesti.

"Kisat eivät voi tästä enää paisua"

Radio Suomen kommentaattorit Sanna Kojo ja Jorma Hietamäki pohtivat heti viisufinaalin jälkeen mitä vuoden 2009 kisoista jäi käteen.

Viisuartistit Askon haastattelussa, osa 3

Mitkä ovat Saksan ja Unkarin viisuedustajien tunnelmat ennen varsinaisia viisukoitoksia? YLEn Asko Murtomäki haastatteli viisutähtiä Moskovassa viisuviikon aluksi.

Waldo’s People lähtee viisufinaaliin nautiskelemaan

Waldo’s People lähtee lauantaiseen Euroviisujen finaaliin ilman paineita. Ryhmän tavoite loppukilpailuun pääsystä täyttyi, joten Marko Reijosen mukaan finaaliin mennään nautiskelemaan.

Kisakonkarit pitävät Moskovan viisuja onnistuneina

Moskovan Euroviisuja on luonnehdittu suurimmiksi koskaan, mutta miten kisajärjestelyt ovat menneet? Ville Vedenpää tapasi kaksi kokenutta viisukävijää, joiden mielestä tämänvuotiset viisut ovat olleet erittäin onnistuneet.

"Voittajan ennustaminen on vaikeaa"

"Yksikään kappaleista ei nouse esityksellään, melodialtaan eikä rakenteeltaan sellaiseksi, että se heti kuulostaisi jotenkin ylivoimaiselta tai sykähdyttävältä," arvioi Jorma Hietamäki tämän vuoden kisabiisejä YLE Radio Suomen kisastudiossa.

"Tänä vuonna palataan takaisin vanhaan maailmaan"

Viisufinaalin lähestyessä ennakkospekulaatiot kiihtyvät entisestään. Radio Suomen viisukommentaattori Jorma Hietamäki uskoo, että tämän vuoden viisuissa mennään takaisin vanhaan maailmaan, jossa musiikki on tärkeintä. Hän uskoo voiton napsahtavan Virolle, Islannille, Iso-Britannialle tai Ranskalle.

Viisuartistit Askon haastattelussa, osa 2

Mitkä ovat Sveitsin, Norjan, Ruotsin ja Tanskan viisuedustajien tunnelmat pari päivää ennen semifinaaleita? YLEn Asko Murtomäki haastatteli viisutähtiä Moskovassa sunnuntaina.

Yhdeksän voittajasuosikkia

Radio Suomen viisukommentaattorit Jorma Hietamäki ja Sanna Kojo jatkavat voittajaehdokkaiden puimista. "Kerronko mielestäni hyviä vai miten minä lottaisin näissä kisoissa," Jorma aloittaa pohdintansa. Hänen ensimmäinen voittajaehdokkaansa on Islanti, siinä missä Sanna aloittaa Ranskalla.