Ruokakaappi : Vegaanin keittiö


Superherkullinen
VEGAANINEN MUSTIKKA-VADELMA-PIIRAKKA
.....................................................................................................


Ainekset:

* 200g margariinia (tummansinista Keijua)
* 2dl sokeria
* 2dl kauramaitoa
* 5dl vehnajauhoja
* 3tl leivinjauhetta
* vajaa litra mustikoita
* noin 2dl vadelmia
* 1,5rkl perunajauhoja
* 3rkl sokeria

1. Vaahdota margariini ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää joukkoon kauramaito ja sekoita lusikalla.

2. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää jauhoseos margariini-sokeri-kauramaitoon siivilän läpi ja sekoita.

3. Levitä taikina uunipellille tai voitele 2 piirakkavuokaa margariinilla. Taputtele taikina tasaisesti, mutta laita reunoille takinaa hiukan enemmän.

4. Sekoita marjoihin perunajauhot ja sokeri. Lisää täyte piirakkapohjaan. (Voit säästää hiukan taikinaa ja ripoitella sitä marjojen päälle).

5. Paista 200C.ssa, kunnes reunat ovat kauniin väriset (noin 30min).

Tarjoile vegaanisen jäätelön kanssa!
(esim. Tofu Line tai Tofu Ice)



KERMAINEN CURRYKASTIKE

.................................................................................

Ainekset:

* 3dl soijasuikaleita
* 1 kukkakaali
* 4dl soijakermaa
* 2sipulia
* 3valkosipulinkyntta
* kasvisliemikuutio
* 3-4tl currya
* soijakastiketta
* mustapippuria
* yrttisuolaa


1. Keitä soijasuikaleita 5 min vahvassa kasvisliemessä (vesi, kasvisliemikuutio, soijakastike).

2. Valuta vesi pois. Paloittele kukkakaali pieneksi.

3. Paista kukkakaali ja soijasuikaleet öljyssä wok-pannussa (tavallinenkin paistinpannu käy). Pilko sipuli ja lisää se joukkoon. Paista, kunnes aineet ovat kypsiä.

4. Lisää mustapippuri ja valkosipuli. Lisää soijakerma. Lisää curry. Anna hautua kannen alla hetken aikaa.

Tarjoile perunoiden tai riisin kanssa!