YLE
 
YLE A-Ö

KIRPPIS

Kirppis TV1:ssä lauantaisin klo 9.05-10.00, suorana lähetyksenä Valtteri kirpputorilta Helsingistä.

Kirppistunnelmissa kohtaavat kiinnostavat ihmiset, tavarat ja tarinat. Ohjelmassa myydään ja ostetaan, luodaan kierrätysmateriaaleista uusia vaatteita ja kodinsisustusta, korjataan ja entisöidään, ideoidaan ja neuvotaan. Esitellään rakkaimpia tavaroita ja luovutaan turhiksi käyneistä. Juontajina Aija Rouhiainen ja Ari Hursti.

Ari Aura ja Anu Brask (copyright YLE/kuva Janne Savon)

Joka viikko Aija suuntaa ostoksille kirppikset tuntevan vieraan kanssa. Etsinnän kohteet vaihtelevat kodinelektroniikasta koruihin ja keräilyesineistä käyttövaatteisiin. Reissun antina on aina myös vinkkejä ja tietoa käytetyn tavaran maailmasta.

Arin jututettavaksi saapuu tunnettu vieras, joka tuo mukanaan kaksi tavaraa: erityisen rakkaan ja tärkeän sekä tarpeettomaksi jääneen, jonka hän luovuttaa kierrätettäväksi. Tarpeettomaksi jääneistä tavaroistaan vieraamme luopuvat hyvän asian puolesta: Kirppis myy ne Ylen Hyvä -keräyksen hyväksi. Kevään Kirppis-myyntiin lahjoitetut tavarat löytyvät Tavaroiden tarinat –osiosta.

Kirppiksessä luodaan uusiodesignia, kirppisläisittäin risainia. Teemme kierrätysmateriaalista vaatteita ja kodinsisustusta, korjaamme ja entisöimme, ideoimme - ja neuvomme kokeilemaan itse! Risainerimme Jouni Repo, Laura Saloheimo ja Aija Rouhiainen ovat muotoilun, vaatesuunnittelun, käsityön ja puutyön taitajia. Risainerit ja heidän asiakkaansa saattaa yhteen toimittajat Tuomas Kiukas, Annamari Eskola ja Ari Hursti.

Kirppiksen reissumies Walle, Peter Wallenius, kulkee kameroineen ristiin rastiin Suomea vanhan tavaran – ja siihen hurahtaneiden ihmisten! – perässä. Wallen matkassa tutustumme käytetyn tavaran hyödyntäjiin keräilijöistä ite-taiteilijoihin ja tee-se-itse –rakentelijoista roskisdyykkareihin.

Joka lauantai juodaan myös kahvit ajankohtaisen vieraan seurassa.


Valtteri-kirpputori
Kirppis kuvataan Valtteri-kirpputorilla Helsingin Vallilassa. Valtterin osoite on Aleksis Kiven katu 17. Lisätietoa: www.kirpputori.com/valtteri


Ylen Hyvä -keräys
Ylen Hyvä on YLEn ja yhdeksän avustusjärjestön yhteinen, järjestettävä tiedotus- ja varainkeruukampanja. Ylen Hyvä –säätiön keräämät varat kanavoidaan Itä-Afrikkaan ja Etelä-Aasiaan lasten auttamiseksi.
Lisätietoa: www.ylenhyva.fi