YLE
 
YLE A-Ö

Second Hand Store, Oulu

Tällä kertaa Risainin matka vei Ouluun. Oulun Alppilassa on iso teollisuushalli, joka on jaettu kahteen osaan. Toisessa osassa toimii Eero Vesenterän pyörittämä Second Hand Store.

Eero Vesenterä (copyright YLE/videokuvaa)

SHS on iso itsepalvelukirpputori. Siellä on myyntipaikkoja n. 200, ja tämän lisäksi siellä on omia erityisosastoja, joissa on myynnissä runsas valikoima mm. taidetta, lamppuja ja huonekaluja. SHS ostaa tavaraa kuolinpesiltä, konkurssipesiltä, jne.. joten sen ”tavallisen” kirppistavaran lisäksi sieltä voi tehdä hyvinkin mielenkiintoisia ja arvokkaita löytöjä.

yleiskuva (copyright YLE/videokuvaa)

Tavaran paljous Second Hand Storessa on huikea. Jos olet kirppisihmisiä, kannattaa tämän paikan kiertämiseen varata aikaa. Onneksi siellä on myös kahvia ja pikkupurtavaa tarjolla, joten verensokerin laskiessa voi istahtaa hetkeksi alas ja kerätä voimia kahvipöydässä. Second Hand Store on niitä paikkoja, joista mukaan tarttuu vähintäänkin jotain pientä.

Ari Aura tutkii tarjontaa (copyright YLE/videokuvaa)

SHS on suunniteltu asiakasystävälliseksi. Siellä on helppo kiertää vaikka lastenvaunujen kanssa, ja vaikka paikka on iso, tavaran paljous tekee sen, että jotakin on koko ajan käsien ulottuvilla. Lisäksi jos isomman tavaran kanssa on kuljetusongelmia, SHS tarjoaa mahdollisuuden pakettiauton vuokraamiseen. Kaikki on tehty helpoksi ja toimivaksi. Ei ole ihme, että pöytäpaikkaa voi joutua odottamaan jonkun aikaa.

Second Hand Store –liikkeitä on Oulussa kaksi. Toinen näistä sijaitsee aivan Oulun keskustassa. Se on pienempi kuin Alppilan myymälä, johon visiittimme keskittyi. Lisää tietoa molemmista paikoista löytyy netistä.

Yhteystiedot:
Puh: 040-548 8130
Osoite: Lippitie 1 Oulu
www.secondhandstore.fi.


Style logo(copyright YLE/videokuvaa)Style on leikkimielinen kilpailu, jossa kaksi vaatetusalan opiskelijaa hankkii kirpputoreilta asukokonaisuuden annettuun tehtävään. Rahaa kilpailijoilla annettiin tällä kertaa käytettäväksi 50€ johtuen Helsingin korkeammasta hintatasosta ja aikaa asukokonaisuuden haalimiseen on 45 minuuttia.

Kilpailijat vaihtuvat viikottain, tämän viikon kilpailijat tulivat molemmat Hämeenlinnasta (Wetterhoffin vaatetuslinja).

Elisa Eroma ja Anna Luoto (copyright YLE/videokuvaa)

Tällä kertaa kisattiin Helsingissä Iso-Roobertinkadun UFF:ssä. Tehtävänä oli etsiä asukokonaisuus uuden ajan folk-artistin Nietos-levyn kanteen.

Elisa Eroma (vas) käytti ostoksiina 39€ ja Anna Luoto (oik) 49€, molemmat tytöt opiskelevat Wetterhoffilla. Tällä kertaa tiukka Style-tuomari Aija piti Elisan kokonaisuutta paremapana.

Elisan asun yksityiskohta(copyright YLE/videokuvaa)Lue aiemmat jutut

Täältä löydät kirppiksiä ympäri Suomea
Työ & Toiminta ry:n Kierrätystavaratalo, Myllypuro
Porvoon Wanha Rautakauppa
Antiikin Vuoksi, Imatra
Maurin makasiini
EntRinki (Kajaanin Kierrätyskeskus)
Saparo & Käpy, Kemiö
Seuraava Risain
Myyrmannin Pandatori
Oulun Laatukirpputori
Kaksi Varista, Iisalmi
Antik-Anna
Seuraava Kirppis Risain ti 25.9.
Pyhäjärven Hiisiparkki
Ekin kierrätystori on osto- ja myyntiperiaatteella toimiva kierrätystori Lahdessa
Myllykoskella pyörii Lähetyskirpputori vapaaehtoisvoimin
Kulkukaupoilla Lappeenrannassa
Wanhan tavaran runsaudensarvi Ylöjärvellä
Kotkassa sijaitsee kirpputoritavaran Aarrearkku
Sosiaalista kaupankäyntiä Tampereen Hepokatissa
Kulkukaupoilla Lammilla
Mitä Ekomatista ei löydy, sitä ei tarvitse
Kulkukaupoilla Kaarinassa
Osto– ja myyntiliikkeessä Kiteellä
Kulkukaupoilla vierailtiin Loviisassa, Samaria-kirpputorilla.
Pikku Vanha Nurkka kierrättää lastenvaatteita
Hirvibasaari on viihtyisä kirpputori Mäntsälässä
Selin Rihmankiertämä
Kulkukaupoilla kiertelee toreilla ja turuilla ympäri Suomen
Myllykoskella pyörii Lähetyskirpputori vapaaehtoisvoimin