Etusivu
Viikon muutos
Asumisen ABC
Muutosvinkit
Erilaista asumista
Arkisto
Linkit
Toimitus
Ilmottautuminen
 

 

Koti korkealla

- Jos joka päivä keksii yhden idean, niin vuoden lopulla on 365 ideaa, joista parikymmentä voi olla toteuttamiskelpoista ja joista yksi tai kaksi toteutuvat. Näin pohtii nilsiäläinen matkailualan yrittäjä Matti Kuosmanen.

Käytöstä poistetun vesitornin ostaminen oli yksi näistä toteutuneista ideoista. Kuosmanen osti tornin kunnalta vuonna 1994 sadalla tuhannella markalla. Asumiskuntoinen tornista tuli runsaan miljoonan lisäpanostuksella .

Kolme kerrosta

Asuintilat, 350 neliötä, on rakennettu 34 metriä korkean torniosan päälle. Ensimmäisessä kerroksessa on kaksi työhuonetta ja iso keittiö-olohuone. Toiseen kerrokseen on tehty takkahuone, kolme makuuhuonetta, sauna sekä peseytymis- ja kuntotilat.

Ylin kerros on ollut vuokrattavana kokoustilana, mutta siitä tulee lähitulevaisuudessa Matti Kuosmasen työhuone. Tulevan työhuoneen kattokupuun on suunnitteilla vielä sauna, tähtitaivasnäkymin.

Matti Kuosmanen

200 porrasta kotiin

Kuosmasen perhe, isä Matti, äiti opettaja-tangolaulaja Marja-Liisa ja neljä lasta Isa, Dani, Helea ja Teo viihtyvät hyvin erikoisessa ja ainutlaatuisessa kodissaan. Kahdensadan portaan nouseminenkaan ei tuota minkäänlaisia vaikeuksia ja kunto pysyy hyvänä. Hissin rakentaminen on joskus tullut mieleen, mutta sen tekoa on lykätty kerta toisensa jälkeen.

Ikkunat luovuuteen

Tornin ikkunoista avautuvat huimaavat maisemat. Matti Kuosmanen sanookin, että jokaisesta ikkunasta avautuvat maisemataulut inspiroivat positiiviseen hulluuteen. Inspiraation tuorein tulos on suunnitelma metsän keskelle, järven rannalle rakennettavasta vaaralinnasta.

Toimittaja
Heimo Holopainen

Takaisin arkistoon

Etusivu | Viikon muutos | Asumisen ABC | Muutosvinkit | Erilaista asumista
Arkisto | Linkit | Toimitus | Ilmottautuminen