Etusivu
Viikon muutos
Asumisen ABC
Muutosvinkit
Erilaista asumista
Arkisto
Linkit
Toimitus
Ilmottautuminen

  Suuri kotikisa -
mitä tiedät
asumisesta?

Erilaista asumista -
ilmottaudu!

 

 

  

Romanttinen sisustus, vaan ei imelä

Sanna-Maija ja Tommi Majauksen elämä on ollut menoa ja meininkiä alusta alkaen. Pariskunta tapasi viisi vuotta sitten tammikuussa, esikoinen sai alkunsa huhtikuussa ja häitä juhlittiin saman vuoden elokuussa. Nyt perheeseen kuuluu paitsi neljävuotias Ella myös puolitoistavuotias Nelli.

Majauksen perhe asuu rivitalon päätyhuoneistossa Lempäälässä, Tommin synnyinkunnassa. Asunnon aikaisempi asukas on poistanut kahden makuuhuoneen väliltä seinän, jonka Majaukset haluavat nyt takaisin. Näin saadaan tytöille oma leikkihuone ja vanhemmille rauhaisa makuuhuone.

- Kun samassa huoneessa Nelli yrittää nukkua ja Ella leikkiä, niin siitä ei oikein tahdo tulla mitään. Nyt kun huone jaetaan kahtia, voi Nelli nukkua päiväunet meidän makuuhuoneessamme ja Ella saa leikkiä rauhassa omassa huoneessaan, Tommi Majaus selittää muutoksen tarvetta.

Kaikki saa alkunsa nukensängystä

Sanna-Maija näyttää Kodin kääntöpiirin sisustusarkkitehti Leena Carelselle vaaleanpunaista, koristeltua nukensänkyä, joka on lastattu pienillä nalleilla.

- Me haluaisimme tämän setäni nikkaroiman sängyn tunnelmaa näihin huoneisiin -sellaista vähän romanttista ja vähän vaaleanpunaista, Sanna-Maija toivoo.

Leena ihastuu sänkyyn oitis ja suunnittelu lähtee siis käyntiin sulassa yhteisymmärryksessä. Leena ja Sanna-Maija valitsevat tyttöjen huoneeseen vaaleanpunaiset tapetit ja makuuhuoneeseen ruusukuvioiset. Tyttöjen huoneen verhot ommellaan kukkakankaasta ja vanhempien makuuhuoneen verhot kevyestä, vaaleasta, sifonkimaisesta kankaasta. Makuuhuoneen verhojen alareunaan ommellaan selvästi paksumpi viininpunainen kangas pitämään verhot ojennuksessa. Vanhempien sänkyyn Majaukset teettävät samasta viininpunaisesta kankaasta sängynpeitteen, joka saa mausteeksi vaaleanpunaista.

- Romanttisuuden kruunaa Leenan suunnittelema katos parisängyn ylle, ihastelee Sanna-Maija.

Väliseinästä lisää säilytystilaa

Remontista vastaa alan ammattilainen Marko Koivunen. Marko maalaa molempien huoneiden katot valkoisiksi, tapetoi ja naputtelee tyttöjen huoneeseen puolipaneelit.

Erityistä suunnittelutyötä vaatii huoneiden väliin rakennettava seinä. Leena tietää, että lapsiperheissä ei ole koskaan kaappitilaa liikaa, joten hän suunnittelee väliseinän kaapeista ja hyllyköstä. Ne tulevat tyttöjen huoneen puolelle, mutta yksi hyllykön tasoista käännetään vanhempien makuuhuoneeseen päin ja tasoon upotetaan televisio. Marko toteuttaa Leenan vision.

Oman urakkansa teettää myös lastensänky, jonka Marko rakentaa Leenan suunnitelman mukaisesti seitsemästä kolmikerroksisesta laatikostosta. Sänkyyn tulee laatikoita siis kaiken kaikkiaan 21 kappaletta.

Ravivoitolla paikataan budjetin ylitys

Remonttiviikko on kiireinen, varsinkin kun jaloissa hyörii kaksi lasta. Tommi on ollut päivät töissä ja Sanna-Maija hoitanut lapsia. Remontti on siis jäänyt lähes täysin Markon harteille.

- Lapset ovat olleet tosi reippaita ja sopeutuvaisia. Ensimmäisen kerran, kun Marko pärisytti täällä jotain konetta, niin Nelli väänsi vähän itkua, mutta sen jälkeen hän vain päristellyt itsekin, Sanna-Maija nauraa

Budjetiksi Sanna-Maija ja Tommi arvioivat alkujaan 3 000-4 000 euroa. Se ei kuitenkaan aivan riittänyt, vaan loppusumma on 5500 euroa. Onneksi Tommi ehti veikata remonttikiireidenkin keskellä V4:sta ja voitti.

- V4:sta saimme suunnilleen sen verran mitä tämä budjetti ylittyi. Rahat siis riittivät ylityksestä huolimatta mukavasti, laskeskelee Tommi tyytyväisenä.

Toimittaja
Mape Morottaja

Lue lisää:

Klikkaa kuva suuremmaksi

 

 
  ...ja sen jälkeen

Ennen muutosta...
Klikkaa kuva suuremmaksi

    
    

Klikkaa kuva suuremmaksi

 

 
  ...ja sen jälkeen

Ennen muutosta...
Klikkaa kuva suuremmaksi

Etusivu | Viikon muutos | Asumisen ABC | Muutosvinkit | Erilaista asumista
Arkisto | Linkit | Toimitus | Ilmottautuminen