Jani Sundman
Jani Sundman


Jani on tuplannut kuutosen lintsattuaan liikaa. Isokokoisena kaverina ja automurtoihin sekaantuneena lintsarina sillä on paha maine. Joskus viime talvena se oli vetänyt jotakin tarkkislaista turpaan. Videokurssille Jani tulee koulukuraattorin ja sosiaalitarkkaajan painostuksesta eikä ole järin innostunut asiasta, ei ainakaan aluksi. Muut pelkäävät tietysti Jania.

Jani asuu isoisänsä Maurin, 58, kanssa samalla kerrostaloalueella kuin Mikko. Mauri, joka on urheiluhullu leskimies, on joutunut ottamaan Janin luokseen, kun tämän vanhemmat kuolivat auto-onnettomuudessa viisi vuotta sitten. Ei Maurin luona ainakaan tarvitse nähdä nälkää, sillä vaarilla on grillikioski lähellä Koivulan ostaria.

Ihmekoira Renny

Renny Janin ainoa ystävä kaukaa menneisyydestä entisestä omasta kodista on sekarotuinen uroskoira Renny, 6. Renny ei ole mikään temppuja tekevä kuuliainen ihmekoira vaan vakaasti vaistojaan noudattava räksyttäjä, jalannostaja, kirpunraaputtaja, joka on valmis säntäämään jokaisen tyttökoiran ja variksenräähkän perään raivokkaasti haukkuen. Sen takia Renny on taloyhtiön päätöksellä karkoitettu Maurin kaksiosta. Janin olisi pitänyt viedä Renny lopetettavaksi, ellei läheiseltä kaatopaikka-alueelta olisi löytynyt sille sijoituspaikkaa.Jania esittävä Reino Nordin käy yläastetta kahdeksannella luokalla ja näyttelemisen ohella hän myös soittaa bassoa ja rumpuja. Tulevaisuudessa hän haluaisi jatkaa hauskanpitoa ja näyttelemistä.

Ihmekoira Rennyä esittävä Mucki on kiltti Welsh Corgin ja Collien sekoitus. Se asustelee Etelä-Mäntsälässä ja saa liikkua siellä aivan vapaana, jahdata lintuja sekä leikkiä kahden muun koiran kanssa. Muckin äitikin on aikoinaan ollut Suomen Muotovalio, mutta nyttemmin lähinnä ruokavalio.


Pääsivu,Mikä on?JuoniselosteLähetä postia.Yleen...