Mick Quinn (Supergrass)

Mick Quinn (Supergrass)

21.08.2012 | Toimittaja Veli Kauppinen

Supergrass (Mick Quinn toinen vasemmalta) - Kuva: Andy WillsherSupergrass (Mick Quinn toinen vasemmalta) - Kuva: Andy Willsher

Kesäkuu 2004. Brittiläisen Supergrassin ensimmäisistä singleistä on kulunut miltei kymmenen vuotta ja yhtye juhlistaa ensimmäistä vuosikymmentään kokoelma-albumilla. Omaperäisesti nimetty Supergrass Is 10 sisältää bändin tunnetuimmat kappaleet ja levyn dvd-versiolta löytyy myös yhtyeen uran vaiheita hienosti valottava dokumentti. Supergrass on kiinnostava porukka, yhdistelmä taitavaa soittoa, pettämätöntä melodiantajua ja vahvoja persoonallisuuksia. Jokainen bändin jäsenistä on omalla tavallaan kiinnostava ja juuri tästä syystä amerikkalainen elokuvaohjaaja Steven Spielberg tahtoi ryhmän tähdittämään 90-luvun puolivälissä kaavailemaansa The Monkees-tyylistä televisiosarjaa.


Alright-videon nähtyään Steven Spielberg halusi yhteistyöhön Supergrassin kanssa.

Kun minulle tarjoutuu mahdollisuus haastatella puhelimitse jotakuta Supergrass-jäsenistä, en piittaa pätkääkään kuka puheluuni vastaa, jutustelen mieluusti kenen kanssa tahansa. Saan keskustelukumppanikseni basisti Mick Quinnin jota pidän kiinnostavana hahmona jo siitäkin syystä, että hän vaikuttaa yhtyeen jäsenistä kilteimmältä, on bändin seniori ja jonkinlainen musiikillinen voimahahmo. (Muutamaa vuotta myöhemmin tapaan kasvotusten myös laulaja-kitaristi Gaz Coombesin ja rumpali Danny Goffeyn Supergrassin esiintyessä Provinssirockissa. Haastattelusta tulee ankea, etenkään minun ja Goffeyn kemiat eivät kohtaa lainkaan.)


Seen The Light-kappaleessa kuultavat eläinäänet olivat tuottaja Tony Hofferin idea.

Vaikkei Supergrass ole enää vuosiin ollut se alkuaikojensa nuoruuden intoa uhkuva trio, olen silti yllättynyt siitä kuinka rauhallinen basisti Quinn puhelimessa on. Jotenkin odotin, että langan toisessa päässä kimittäisi Benny Hill Show'n loppukohtauksesta karannut sketsihahmo, jonka nopeutettua puhetta säestäisivät äänitehosteet tai komedialliset räjähdykset. Sen sijaan kysymyksiini vastaa kiltinoloinen ja selkeästi artikuloiva mies, joka pahoittelee ettei yhtyeensä ole esiintynyt koskaan Suomessa.


Todd Haynesin I'm Not There-elokuvassa The Beatles kuvattiin komediallisena ryhmänä. Tällaiseksi kuvittelin päässäni Supergrassin.

Supergrass julkaisi Supergrass Is 10-kokoelman jälkeen vielä kaksi albumia ja hajosi kesällä 2010. Yhtye ehti viimeisinä vuosinaan vierailla Suomessa kahdesti.

Mick Quinn vaikuttaa nykyisin dB Bandissä sekä The Beat Seeking Missilesissa. Gaz Coombes julkaisi hiljattain ensimmäisen soololevynsä.

Areena-sisältöä ladataan..
Jos soitin ei lataudu, voit katsoa klipin myös Areenassa

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Kommentit (0)

Toimittaja

Toimittaja:

Veli Kauppinen

Uusimmat

 • Tuure Kilpeläinen pohtii ulkopuolisuutta

  Tuure Kilpeläinen oli halunnut mukaan Hetkiä Kalliossa -sarjaan siitä lähtien, kun oli nähnyt Eero Raittisen Purple Rain -vedon. Mahdollisuus koitti sarjan toisella kuvauskierroksella. Kilpeläinen halusi versioida tässä päivässä kiinni olevaa ja tuoretta musiikkia.
 • Samaen hyvä päivä M1-studiossa

  Ylen M1-studioon laulaja-lauluntekijä otti mukaan jousikvartettinsa, joka koostuu Helsingin Kaupunginorkesterissa sekä Radion Sinfoniaorkesterissa soittavista muusikoista. Yleisön edessä taltioidussa sessiossa kuullaan lauluja Koskisen neljältä sooloalbumilta.
 • Sallan ja Miron suomenkieliset suosikit

  Jos yhtyeen nimi on pitkä, täytyy sen kasaaman Viikonloppulistankin olla mittava. Näin tuumasivat Sallan ja Miron matka maailman ympäri -yhtyeen Salla-Marja Hätinen ja Miro Palokallio kun pistivät kasaan kuusikymmentäseitsemän suomenkielistä kappaletta sisältävän soittolistansa.

Suosituimmat

 • TÖRKEÄÄ! Fintelligensin tuotanto on kopioitu 1930-luvulta, katso tunnustusvideo!

  Fintelligensin riimivirta ei olekaan niin loputon kuin Elastinen ja Iso H ovat antaneet ymmärtää, paljastui Emma-gaalassa. Kaksikko on plagioinut surutta savolaisen kansanmuusikon tuotantoa jo vuosia. Iso H myöntää, että uran alussa nuoria räppäreitä kiinnosti enemmän bilettäminen kuin studiotyöskentely, joten omien sanoitusten tekemiseen ei ollut osaamista eikä aikaa. Kaikki Emma-gaalasta osoitteessa www.yle.fi/emmagaala [1]. [1] http://www.yle.fi/emmagaala
 • Paula Vesala (kuva: Yle)

  Shokkipaljastus! Paula Vesala myöntää: ”Koskaan en ole riviäkään kirjoittanut”

  PMMP:n Paula Vesala ja Mira Luoti myöntävät, että bändi on ollut laskelmointia alusta saakka. Biisien tekemiseen naiset eivät ole koskaan osallistuneet millään tavalla, paljastui Emma-gaalassa. Taloudellisen hyödyn toiveessa naiset suostuivat antamaan kasvot huonona pitämälleen musiikille. ”Vaadittiin osuuksia biiseistä, että pystytään nettoamaan”, Vesala tilittää. Naiskaksikko syrjäytti PMMP:tä edeltäneen epäonnisen poikaduon, joka on jäänyt täysin unholaan. Kaikki Emma-gaalasta osoitteessa www.yle.fi/emmagaala [1]. [1] http://www.yle.fi/emmagaala
 • Kuperseikkailu - Lataa laulut ilmaiseksi

  Askartele ikioma Kuperseikkailu-levy! Yle on tuottanut uutta musiikkia lasten ideoista. Päätimme joulunhengessä jakaa aineettoman *Kuperseikkailu-lahjan: *ilmainen, ladattava levy täynnä uutta musiikkia. Ihanaa joulunaikaa sekä riemukasta uutta vuotta 2014! 
Muualla Yle.fi:ssä