Evil Veli Live @ Levi

Evil Veli Live @ Levi

01.11.2013

Areena-sisältöä ladataan..
Jos soitin ei lataudu, voit katsoa klipin myös Areenassa

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

 
Kansallisen Soittakaa Paranoid! -viikon huipentuma Evil Veli Live @ Levi -web-tapahtuma nähtiin suorana Leviltä pyhäinpäivänä 2. marraskuuta puoliltaöin. Vuoden radiopersoonanakin palkitun Veli Kauppisen juontama nopeatempoinen ja interaktiivinen streami keräsi yhteen merkittävän määrän suomalaisia Soittakaa Paranoid! -huudahduksen ystäviä.
 
Lähetyksessä nähtiin viikon suojelijana toimineen Juho Juntusen syväluotaava haastattelu, jossa mies kertoi kuinka legendaarinen huudahdus syntyi. Illan huippuhetki oli kuitenkin vallan toinen. Suoraan gaalaan poimittiin parhaat Soittakaa Paranoid! -kansanäänestykseen osallistuneiden perustelut. Illan suurimman jännitysmomentin tarjosi kansanäänestyksen parhaan perustelun julkistaminen. Voittajaksi nousi Eetun ansiokas kiteytys Mikko Alatalon ja Jammi Humalamäen Paranoid-tulkinnasta:
 
"Mikko Alatalo on luotu esittämään Black Sabbathia. Ozzyn tavoin hän nauttii antikristuksen leimaa tietyissä piireissä. Kitarasankari Iommin tavoin Mikko käyttää sinisiä laseja. Countrymusiikki perinteisesti käsittelee usein synkkiä teemoja ja onhan Alatalo nuoruudessaan ollut todellinen hasardi rokkilaulaja. Taustayhtyeenä toimineen Tabula Rasan ja Sabbathin kokeellisemman tuotannon välille pystyy vetämään yhtenäisyyksiä. Oman versionsa Alatalo esittää ainoalla oikealla tavalla: täysiä. Ei Paranoid saa olla mitään silittelyä."
 
Kansan äänet jakautuivat kahdeksan Paranoid-version välillä tasaisesti. Kolmen kärki näyttää tältä:
1. Mikko Alatalo ja Jammi Humalamäki
2. Gangzi
3. Rapa (Räjäyttäjät)
 
Osallistu Kansallisen Soittakaa Paranoid! -viikon jälkipuintiin Twitterissä hashtagilla #SoittakaaParanoid.

Kommentit (0)

Uusimmat

 • Tuure Kilpeläinen pohtii ulkopuolisuutta

  Tuure Kilpeläinen oli halunnut mukaan Hetkiä Kalliossa -sarjaan siitä lähtien, kun oli nähnyt Eero Raittisen Purple Rain -vedon. Mahdollisuus koitti sarjan toisella kuvauskierroksella. Kilpeläinen halusi versioida tässä päivässä kiinni olevaa ja tuoretta musiikkia.
 • Samaen hyvä päivä M1-studiossa

  Ylen M1-studioon laulaja-lauluntekijä otti mukaan jousikvartettinsa, joka koostuu Helsingin Kaupunginorkesterissa sekä Radion Sinfoniaorkesterissa soittavista muusikoista. Yleisön edessä taltioidussa sessiossa kuullaan lauluja Koskisen neljältä sooloalbumilta.
 • Sallan ja Miron suomenkieliset suosikit

  Jos yhtyeen nimi on pitkä, täytyy sen kasaaman Viikonloppulistankin olla mittava. Näin tuumasivat Sallan ja Miron matka maailman ympäri -yhtyeen Salla-Marja Hätinen ja Miro Palokallio kun pistivät kasaan kuusikymmentäseitsemän suomenkielistä kappaletta sisältävän soittolistansa.

Suosituimmat

 • TÖRKEÄÄ! Fintelligensin tuotanto on kopioitu 1930-luvulta, katso tunnustusvideo!

  Fintelligensin riimivirta ei olekaan niin loputon kuin Elastinen ja Iso H ovat antaneet ymmärtää, paljastui Emma-gaalassa. Kaksikko on plagioinut surutta savolaisen kansanmuusikon tuotantoa jo vuosia. Iso H myöntää, että uran alussa nuoria räppäreitä kiinnosti enemmän bilettäminen kuin studiotyöskentely, joten omien sanoitusten tekemiseen ei ollut osaamista eikä aikaa. Kaikki Emma-gaalasta osoitteessa www.yle.fi/emmagaala [1]. [1] http://www.yle.fi/emmagaala
 • Paula Vesala (kuva: Yle)

  Shokkipaljastus! Paula Vesala myöntää: ”Koskaan en ole riviäkään kirjoittanut”

  PMMP:n Paula Vesala ja Mira Luoti myöntävät, että bändi on ollut laskelmointia alusta saakka. Biisien tekemiseen naiset eivät ole koskaan osallistuneet millään tavalla, paljastui Emma-gaalassa. Taloudellisen hyödyn toiveessa naiset suostuivat antamaan kasvot huonona pitämälleen musiikille. ”Vaadittiin osuuksia biiseistä, että pystytään nettoamaan”, Vesala tilittää. Naiskaksikko syrjäytti PMMP:tä edeltäneen epäonnisen poikaduon, joka on jäänyt täysin unholaan. Kaikki Emma-gaalasta osoitteessa www.yle.fi/emmagaala [1]. [1] http://www.yle.fi/emmagaala
 • Kuperseikkailu - Lataa laulut ilmaiseksi

  Askartele ikioma Kuperseikkailu-levy! Yle on tuottanut uutta musiikkia lasten ideoista. Päätimme joulunhengessä jakaa aineettoman *Kuperseikkailu-lahjan: *ilmainen, ladattava levy täynnä uutta musiikkia. Ihanaa joulunaikaa sekä riemukasta uutta vuotta 2014! 
Muualla Yle.fi:ssä