Blogistanian tähdet: Fiona Timantin tyyliin kuuluvat korot ja hattu

Fiona Timantti. Kuva: Viivi Lehtonen

Fiona Timantti eli Heli Karhunen on 28-vuotias helsinkiläinen modisti, stylisti, dj ja bloggaaja. Fiona asui lapsuutensa Vantaalla, perheessä jossa kaksoisveli ja hän pääsivät mukaan myös äidin teatteriharrastukseen. Lapsilla oli lupa olla luovia; Fiona kouluttautui vaativaan käsityöammattiin ja veli graafiseen suunnitteluun. Äidiltä on peritty kai keräilijäluonnekin. Fionan kokoelmissa on vintage-vaatteiden, kenkien, laukkujen ja hattujen lisäksi myös iäkästä kirjallisuutta ja musiikkia. Myös ikonit, koriste-esineet ja erityisesti kissahahmot ovat lähellä sydäntä.

Fiona Timantti. Kuva: Viivi Lehtonen

Fiona rakastaa teatteria ja tanssia. Toinen intohimo on populaarikulttuuri kokonaisuudessaan: Fiona nauttii 30-, 40- ja 50-luvun jazzin, swingin ja viihdemusiikin maailmoista sekä samojen aikakausien tyylistä ja elokuvista.

Fiona kuvailee itseään työväenluokan tytöksi, joka haluaa pitää hauskaa ja levittää positiivista energiaa. Bloggaamisen hän aloitti, koska halusi jakaa intohimoaiheitaan. Elämäntyyliblogissaan Fiona esittelee muun muassa kirppislöytöjä sekä tyyli- ja kulttuuribongauksia.

- Joskus bloggaan useita kertoja päivässä - joskus pari kertaa viikossa. Työväline on läppäri, joka kulkee mukana kodin ja työhuoneen välillä.

Kansainvälisesti tunnettu Diamond Stash -blogi on monille myös hyvä tietolähde 30-50-lukuihin.

- Blogini Diamond Stash -nimen olen alunperin suunnitellut antavani yökerholle, josta salaa haaveilen. Se oli myös Ravintolapäivään osallistuessani työhuoneravintolani nimi.

Fionan blogissa pääse kurkkaamaan tyylin lisäksi myös bileisiin. Tuttua on, että Fionalla nähdään aina toinen toistaan upeampia asuja, jotka usein kruuna itse tehty päähine. Hän tykkää yhdistellä 30- ja 40-lukujen sekä 80-90-lukujen muotia tämän päivän luomuksiin.

Fiona käyttää blogissa taiteilijanimeään Fiona Timantti, joka on myös hänen hattujensa tuotemerkki. Fiona on opiskellut vaatetusalan artesaaniksi käsi- ja taideteollisessa oppilaitoksessa, modistiksi Helsingin palvelualojen oppilaitoksessa sekä teatteripukujen valmistajaksi.

- Modistin opinnot aloitettuani tiesin olevani oikealla alalla. Hatut iskivät kuin tuhat volttia. Alassa kiehtoo että se on pitkälle erikoistunut ja vaativa käsityöläisyyden haara.

Nykyään Fiona on Suomen muotiliikkeiden liiton eli modistien liiton sekä tekstiili- ja vaatetusalojen ammatillisen neuvottelukunnan jäsen. Fiona pitää työhuonettaan vanhassa Hattukaupassa Helsingin Punavuoressa. Hän on avannut ovet uudelleen 40-luvulla perustettuun kuuluisaan Mary Pelannen hattukauppaan, jonka Pelannen poika on upeasti säilyttänyt ja museoinut. Paikka on auki sopimuksen mukaan ja nähtävillä on niin Timantin kuin Pelannen hattuja.

Fiona Timantti. Kuva: YLE/ Jukka Lintinen

- Keräilen Mary Pelannen hattuja, hankin kaikki käsiini saamani hyväkuntoiset Maryt tänne talteen.

Fionan asiakkaisiin kuuluu paljon  tanssijoita, juontajia ja näyttelijöitä. Moni asiakkaista hankkii hatun esitykseen, juhliin tai gaalaan ja burleskipiirit ovat Fionan uskollisia ihailijoita, tämän alan esiintyjistä muun muassa Bettie Blackheart on Fionan vakioasiakas. Fiona toimii myös dj:nä Helsinki Burlesque -festareilla.

- Se on teatteria, tanssia, huumoria, musiikkia, sirkusta, vaudevillea ja satiiria yhdistelevä, aikuisille suunnattu taidemuoto.

Fiona Timantti on tehnyt päähineitä myös pienille teattereille ja muutamalle elokuvalle.

fionatimantti.blogspot.com

Lukijat: 12 000 /kk (helmikuu 2012), enkat: 14 000 kävijää /kk.

Burleski = vapautunut iloinen ja energinen taidemuoto
Vintage = menneiden aikakausien tyyli

 

Blogistania toivottaa:

Fionalle onnea ja menestystä, elokuvastailauksia ja -rooleja.

Katso Blogistania TV2 ke 28.3. klo 19.30

 


Kurkkaa Blogistania-kuvauksiin. Kuvat: Viivi Lehtonen

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä