Äiti tarvitsee omaa aikaa

Äiti tarvitsee omaa aikaa. Kuva: Niina Lehtola

Niina Lehtola on viiden pienen pojan äiti, kakkubloggaaja, jonka käsistä syntyy hurmaavan kauniita kakkuja. 

- Kun keskityn kakkujen leipomiseen, mieheni lähtee lasten kanssa ulos puistoon. Ilman puolisoni apua tästä ei tulisi mitään, Niina toteaa. 

Niina innostui sokerimassapäällysteisistä fantasiakakuista noin vuosi sitten. Oman blogin hän perusti viime kesänä. 

- Leipominen jää iltaan ja saattaa venyä myöhäänkin. Mieheni herää onneksi aamulla ennen minua, Niina naurahtaa. 

Kun aamupalat on syöty ja koululainen lähetetty kouluun, Niina lähtee nuorempien lasten kanssa viemään 6-vuotiaan esikouluun. Muutamana päivänä viikosta kyyditään samalla reissulla myös keskimmäiset pojat päiväkerhoon. 

- Sitten kotoillaan aamupäivä kuopuksen kanssa, laitetaan ruokaa, haetaan pojat kerhosta, syödään ja haetaan eskarilainen esikoulusta. Iltapäivällä esikoinen saapuu koulusta kotiin, tehdään läksyt, ulkoillaan ja siivotaan.

Ison perheen arki täytyy aikatauluttaa suunnitelmallisesti.

- Kun minulla on omaa aikaa, luen blogeja ja suunnittelen kakkuja. Vierailen leivontasivustoilla ja imen itseeni inspiraatiota!

Niina on aina pitänyt itsestään selvänä, että hänellä on omia harrastuksia, vaikka lapset vievät paljon aikaa ja energiaa.

- Pienikin oma aika on lapsiperheen arjessa tärkeää. Leipominen ja kakkujen suunnitteleminen energisoivat, kantavat arjessa ja auttavat minua jaksamaan.
 

Niinan kakut ja kakkuohjeet löydät hänen blogistaan Marsipaanipossu. 

Niinan ihanat kakut ja kakkuohjeet löydät hänen blogistaan Marsipaanipossu.Äidin oma juttu auttaa jaksamaan arjessa. Kuva: Niina LehtolaÄidin oma juttu auttaa jaksamaan arjessa. Kuva: Niina LehtolaNiinan ihanat kakut ja kakkuohjeet löydät hänen blogistaan Marsipaanipossu.Niinan ihanat kakut ja kakkuohjeet löydät hänen blogistaan Marsipaanipossu.

Äidin oma juttu auttaa jaksamaan arjessa. Kuva: Niina Lehtola

kommentit

Ihania kakkuja. Tuo pingviinikakku saa tosi hyvälle tuulelle :)
Saispa vaan maistaa :D

>Herkuttelija Pe, 2013-03-08 13:37

Ehkä hän leipoo yöllä ja jos niin tekee niin mitäs siitä ? En tiedä perheen arjeen yksityisjkohdista sen kummemmin mutta jotenkin saan sen käsityksen että äidin "pitäisi" (kirjoittajan mielestä siis)olla niin väsynyt työpäivän päättyessäettei millään jaksaiai tommosen askartelun kanssa. Jos oikein ajattelee- eikö ole niin että me kaikki -olimmepa äitejä tai ei-jaksamme tehdä se mikä meitä kiinnostaa ?

>Tervettä järkeä, ihmiset ! Ma, 2013-04-01 14:21

lisää kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä