Elämä kantaa Nooraa ja pyörätuolia

Elämä kantaa Nooraa ja pyörätuolia. Kuva: Päivi Leino

Myönteinen ajattelu toimii. Omasta kokemuksestaan näin uskoo Noora Västinen – ja on itse osoitus sen toimivuudesta. Noora pyrkii olemaan avoin maailmalle. Lyhytkasvuisuus, luustonhaurastumissairaus ja pyörätuoli eivät ole estäneet häntä täyttämästä unelmiaan. Yksi tuoreimmista toteutuneista unelmista on viiden viikon mittainen interrail halki Euroopan.

Noora Västinen väittää, että me itse olemme itsemme suurimmat jarrut.

- Meidät on aika usein kasvatettu pelkäämään asioita ja murehtimaan ihan turhaan, Noora toteaa.

Hän itse on onnekseen saanut vanhemmiltaan kannustavan kasvatuksen. Mutta myöhäistä ei ole kenelläkään.

- Koko elämä on kasvua, Noora muistuttaa. - Aikuisenakin voi oppia ja oivaltaa.

Nooran kodin seinällä on kolme sanaa: ”Hidasta. Hengitä. Hymyile.” Noora oppi kolmen H:n ohjeen elämäntaidonvalmentajakoulutuksessa ja on soveltanut sitä siitä asti. Hän on huomannut, että se on kolmikko, joka auttaa arjessa. Hidastetaan tahtia ja ollaan läsnä.

- Usein huomataan asiat vasta kun ne ovat jo menneet. Hidastamalla oppii nauttimaan tästä hetkestä.

Hengittämisellä Noora tarkoittaa esimerkiksi tilanteita, joissa on hyvä laskea 3:een tai jopa 30:een, jos vaikka tulee vastaan joku juttu joka ärsyttää. Hymyn Noora on usein saanut takaisin ihan tuntemattomaltakin ihmiseltä, ja vilkuttanut ohimenevälle bussille nähdäkseen, kuinka moni vilkuttaa takaisin.

Yle Puheen Tästä elämästä -sarja tarjoaa vertaiskokemuksia elämän pieniin ja suuriin käänteisiin. Luvassa on sekä tietoa että tunnetta maanantaista perjantaihin aina klo 17.08.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä