Frozen yogurt on jäinen makupala

Frozen yogurt on jäinen makupala. Kuva: Siiri Huttunen, Yle OlotilaNyt pitää maistaa ilmiömäisesti hehkutettua jogurttijäätelöä. Jogurttibaarin seinällä on pehmislaitteen näköisiä vekottimia ja tiskillä monta kymmentä sorttia pähkinöitä, hedelmiä ja karkkia. Ai saako tässä itse koota annoksen?

Vaihtoehtoja löytyy maustamattomasta vadelman, persikan ja mustikan makuiseen jääjogurttiin. Valutan kippoon pehmiksen näköistä vadelman ja maustamattoman sekoitusta. En tiedä, mitkä täytteet olisivat hyviä, joten valitsen epämääräisesti kiiviä, suklaahippuja, pähkinöitä, mustikoita, melonia, ananasta ja jotain muromyslisekoitusta. Sitten annos punnitaan ja hinta määräytyy painon mukaan.

Otin niin paljon lisukkeita, että itse jogurttijäde ei heti maistu, mutta kylmää, suorastaan jäistä se on. Ehkä vähän sorbettimainen. Vadelman makuinen jogurtti on kirpeää, mutta maustamaton pehmitti sitä. Kyllä tämä jogurtilta maistuu. Ei niin makeaa kuin jäätelö.

Sitä sanoo myös jogurttibaarin myyjä. Jogurttijäätelön sanotaan olevan kevyempi ja terveellisempi vaihtoehto. Se valmistetaan rasvattomasta maidosta ja lisukkeiksi on tarjolla pähkinää, hedelmiä ja marjoja. Toisaalta, jos purkin täyttää suklaalla, karkeilla ja kastikkeella, niin terveellisyys taitaa kumoutua siihen.Frozen yogurt on jäinen makupala. Kuva: Siiri Huttunen, Yle Olotila

Ystävykset Miia ja Suvi herkuttelevat itse kokoamillaan annoksilla ennen elokuvan alkua. Miksi jogurttijäätelö?

- Ollaan maistettu monia eri jogurttijäätelöjä ja täällä on parhaat täytteet. Ehkä siksi tämä on hyvää, kun saa itse koota annoksen, Miia miettii Helsingin Tennispalatsin JOGO-jogurttibaarissa.

- Tietysti kevyempi herkku houkuttaa, mutta tykkään kyllä tavallisestakin jäätelöstä. Tämä on hyvä vaihtoehto, Suvi tuumaa.

Hauskinta jogurttijäätelössä onkin annoksen tuunaaminen. Jokainen voi rakentaa juuri niin kevyen tai makean herkun kuin itse haluaa. Herkkupäissään annoskipon täyttää helposti kymmenillä lisukkeilla, jolloin hintakin nousee huomaamatta. Mutta ehkä taito annoksen kokoamiseen harjaantuu. Pitäähän sitä maistaa eri yhdistelmiä.Frozen yogurt on jäinen makupala. Kuva: Siiri Huttunen, Yle Olotila

lisää kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä