Halpatuotantovaatteet ja yksityisautoilu ovat syntistä puuhaa!

Meidän aikamme synnit. Kuva: stock.xch, T.Öhring, Hildegunst, A. Gtz & A. Moders

Olotila ja Puoli seitsemän -ohjelma kyselivät viime viikolla, mikä on aikamme painavin synti. Eniten ääniä saivat halpatuotantovaatteet sekä yksityisautoilu. Meidät tullaan tuomitsemaan tulevaisuudessa myös erityisesti lihansyönnistä.

Paperinkulutuksen ei uskottu olevan se teko, josta tulevat sukupolvet meitä paheksuvat: vain alle viisi prosenttia vastaajista äänesti paperinkulutuksen olevan aikamme pahin synti.

Kyselyyn vastanneita pohditutti myös lapsityövoima, lentomatkustelu, puhelinriippuvuus, markkinatalous, antibiootit, ylensyönti, muovin kulutus, ydinvoima, itsekkyys, ahneus, välinpitämättömyys, rahan ihannointi, roskaaminen, grillihiilet, sananvapauden rajoittaminen, globalisaatio, eläinrääkkäys, orjuus, dieetit ja ruokavaliot, fossiilisten polttoaineiden käyttö, merien saastuttaminen, ilmastonmuutoksen vähättely, tiedonkeruujärjestelmät, suvaitsemattomuus, tuotantoeläimet, elektroniikan tuotanto ja kulutus, liikasyntyvyys, sotiminen, luonnon tuhoaminen, vanhusten kohtelu, median valta, naisten asema ja kohtelu, ylipaino, avioerot, alkoholi, velaksi eläminen, soiden kuivatus, prostituutio, sähkön kulutus, ryöstökalastus…

Tulokset julkistettiin myös viime perjantain 30.8. Puoli seitsemän -jaksossa. Katso kohdasta 16.25.

kommentit

Itse yritin ehdottaa sitä Raamatun sanoman unohtamista, mutta ei päässyt listalle :)

>Andreas Ma, 2013-09-02 19:30

Hei Andreas,
Saimme muitakin uskontoon liittyviä ehdotuksia, mutta rajasimme tässä artikkelissa uskonnolliset ja poliittiset ehdotukset pois listasta, ja keskityimme konkreettisempiin, ympäristöön ja ekologisiin yksilön valintoihin. Kiitos kuitenkin, että osallistuit kyselyyn ja oikein kuulasta ja värikästä syksyä sinulle.

Iloisesti toivottaa
Anni

>anniala Ti, 2013-09-03 09:07

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä