Korjaamo sovittelee suhderyppyjä

Korjaamo sovittelee suhderyppyjä. Kuva: stock.xchng/KillR-B

Ihmissuhteen korjaaminen ja minuuden etsiminen ovat haasteita, joihin jokainen voi samaistua jossakin vaiheessa elämää.  

Suhdekorjaamossa pyskologi Jukka-Pekka Annala on ratkaisevassa roolissa: sarjan kussakin jaksossa hän tapaa rohkeita suomalaisia, jotka haluavat korjata välirikkoja ja solmukohtia läheisiinsä tai ystäviinsä.
 


Aitoja solmukohtia

- Suhdekorjaamossa esiteltävät haasteet ja ongelmat ovat yleisiä kriisejä aiheuttavia asioita, jotka vaikuttavat elämänlaatuun. Taustalla on myös sairauksia ja mieltä vaivaavia tapahtumia.

Oikeastaan meillä jokaisella on lapattavana oma sammiollinen kuraa, vain sen ilmenemismuoto vaihtelee yksilöittäin ja elämäntilanteen mukaan, muistuttaa Jukka-Pekka Annala.


Tarjoa aikaasi

Päätyökseen Sihti Oy:n toimitusjohtaja Jukka-Pekka Annala tekee rekrytointeja, auttaa yrityksiä kehittymään, haastattelee työnhakijoita ja ottaa kantaa hakijoiden työ- soveltuvuuteen.

- Ihmisten kuunteleminen ja ymmärtäminen on tärkeää esimiehille, mutta myös ihan kaikille meille, muistuttaa Jukka-Pekka Annala.

Jukka-Pekka Annala Suhdekorjaamossa. Kuva: Tommi Taipale– Olisi tärkeää, että ystäväsi tai sydämen valittusi antaa sinulle keskittynyttä kuunteluaikaa vaikkapa 10 minuuttia päivittäin. Toki molemmilla pitää olla oikeus puhua tai olla vain hiljaa toisen lähellä. Silloin homma toimii, vakuuttaa Annala.


Apua päähenkilöille ja terapiaa tv-katsojille

- Suhdekorjaamon keskustelutilanteissa tunsin ihan nahoissani, kun solmu lähti aukeamaan. Yleensä aktiivisen ihmisen tunnetila muuttui niin, että hartiat laskivat alas, kun keskustelu pääsi ”omalle tontille”, kuvailee Annala.

- Tv-ohjelman napakka raami antoi hyvän mahdollisuuden kohdata se ihmissuhde tai vaikea asia, josta solmu oli syntynyt. Kameran vaikutus taisi olla katalysoiva, sillä se saattoi osaltaan nopeuttaa suhteiden eheytymistä, sanoo Annala.


Syväluotaus kiinnostavaa

Psykologi Annalan apuna on kulloiseenkin ongelmaan perehtynyt eturivin asiantuntija aiheen mukaisesti. Yhdessä he pohditaan päähenkilöiden kipupisteitä ja autetaan heitä eteenpäin.

Useamman kerran Jukka-Pekka Annala ja alan asiantuntija innostuivat aiheesta todella.

- Dialogi oli toimivaa ja avartavaa ja saatoimme puhua parikin tuntia. Harmillista, mutta ymmärrettävää, että lopullisessa tv-jaksossa on yleensä vain murto-osa jäljellä.


Suhdekorjaamon uudet jaksot TV2:ssa keskiviikkoisin klo 19.30

 


kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä