Minä ja mun äiti - kahdeksan koskettavaa ja voimauttavaa tarinaa

Minä ja mun äiti: Tiia ja Anne-Mari. Kuva: Jyri Pitkänen, Yle Kuvapalvelu

”Voinko koskaan olla aikuinen suhteessa äitiini? Miksi erimielisyystilanteissa tunnun taantuvan melkein uhmaikäisen tasolle?”

”Äidin ikävä on omituinen asia. Vaikka itse koin pyrkineeni äidistä niin päättäväisesti eroon, on vielä viime vuosinakin tullut tilanteita, jolloin olisin halunnut olla se pieni tyttö, jota äiti olisi tullut lohduttamaan niin kuin lapsena sairastaessani.”

Miten äidin ja tyttären suhteeseen vaikuttavat sukupolvien väliset erot, parisuhdekriisi, läheisen kuolema, adoptiotausta, koulukiusaaminen, äidin tai tyttären sairaus, hylätyksi tuleminen tai ympäristön ahdasmielisyys?

Miten vuosien takaiset kriisit näyttäytyvät nyt ja millaisia jälkiä ne ovat jättäneet, vai onko aika parantanut haavat? Mistä äidit ja tyttäret saavat suhteeseensa voimaa?

Kahdeksan äitiä ja tytärtä, kahdeksan erilaista tarinaa, kaikki omalla tavallaan koskettavia, mutta myös voimauttavia.

Parin vuoden takainen eurooppalainen yhteistuotantosarja Minä ja mun äiti saa jatkoa, kun sarjasta nähdään kahdeksan suomalaisten äitien ja tyttärien tarinaa. Ohjelma vie äidin ja tyttären automatkalle, jonka aikana he kertovat tarinansa, sen kompastuskivet, ilonaiheet, käännekohdat. Kaikkien äitien ja tyttärien tarinat ovat erityisiä, mutta samalla yhteisiä toisten äitien ja tyttärien tarinoiden kanssa.

Minä ja mun äiti -sarja TV2:ssa keskiviikkoisin 31.10.-19.12. klo 19.30

Sitaatit Tuula Vainikaisen kirjasta Äidit ja aikuiset tyttäret - matkalla ymmärrykseen. WSOY 2009.Minä ja mun äiti - kahdeksan koskettavaa ja voimauttavaa tarinaa. Kuva: Jyri Pitkänen, Yle Kuvapalvelu

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä