Myönteinen elämänasenne tekee ihmisen onnelliseksi

Suurin osa onnellisuustutkimukseen vastanneista esimerkiksi liikkui säännöllisesti ja koki liikunnan tuottavan nautintoa. Onnellisuuspisteitä lisäsivät myös ajan viettäminen läheisten kanssa, yhteisöllisyys, mietiskely, hiljaisuus sekä tavoitteet.

Onnelliseksi itsensä kokevat ihmiset osasivat myös olla muita paremmin kiitollisia, avuliaita sekä antaa anteeksi. Mitä paremmin vastaaja koki osaavansa elää hetkessä, sitä onnellisemmaksi hän koki itsensä. Onnellisuutta lisäsi myös kyky ottaa vastaan vaikeudet haasteina.

Aika onnellinen kansa

Tutkimuksesta selviää, että suomalaiset ovat kaiken kaikkiaan varsin onnellisia. Asteikolla 0-100 onnellisuuspistemäärä oli keskimäärin 69.

Naiset ovat hieman miehiä onnellisempia, ja ikäryhmittäin tarkasteltuna onnellisimpia ovat yli 60-vuotiaat. Työttömyys vähentää onnellisuutta, mutta kotiäidit ja -isät ovat työssäkäyviä onnellisempia.

Onnellisuustutkimus liittyy Kustannus Oy Duodecimin, YLEn, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja Tarinatalon Elämä pelissä -hankkeeseen. Tutkimuksella oli parituhatta vastaajaa, mutta yleisö pääsee vastaamaan tutkimuksen kanssa samoihin kysymyksiin torstai-illasta lähtien, kun yle.fi/elamapelissa-sivusto avaa onnellisuustestin katsojille ja lukijoille.

Torstaina alkaa myös Elämä pelissä -ohjelman toinen tuotantokausi, jonka aiheena on kyky onnellisuuteen. Ohjelma alkaa YLE TV1:llä 10.9.2009 klo 21.05.

Ohjelmaan on valittu tällä tuotantokaudella viisi päähenkilöä, jotka eivät ole niin onnellisia kuin tahtoisivat. Päähenkilöt kokeilevat puolen vuoden ajan erilaisia keinoja lisätä onnellisuutta valmentajien opastamina.

10.9.2009 YLE Uutiset/YLE Olotila

 

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä