Tuhkimotarinoiden stylisti katsoo pintaa syvemmälle

Outi Broux stylistina Tuhkimotarinoissa.  Kuva: Numi Nummelin, Yle Kuvapalvelu

- En ole koskaan ollut leikkaa ja liimaa -tyylinen stylisti, joka keskittyisi vain muuttamaan asiakkaan hiusmallin, meikin ja vaatteet ja sitten vaan toivottaisi hyvää matkaa. Uskon, että ihminen on psykofyysinen kokonaisuus ja muutoksenkin pitää olla monimuotoisempi kuin pelkän ulkoisen olemuksen kohentaminen, stylisti Outi Broux sanoo.

- Jos naisen kynnys pitää itsestään huolta on jostain syystä noussut ja hän on päästänyt itsensä repsahtamaan, lukko ei lähde aukeamaan peilikuvaa katsomalla, vaan sielunmaisemaa tutkimalla. Aloitan asiakkaan kanssa aina pitkillä luottamuksellisilla keskusteluilla. Asiakas on kuin sipuli, joka keskusteluiden kautta kuoriutuu kerros kerrokselta.

- Jos asiakas aluksi vaikka sanoo ongelmakseen, että on "jämähtänyt tiettyyn tyyliin", saattaa taustalta löytyä avioero ja toive siitä, että hän voisi löytää naiseutensa uudelleen. "Miten olla hemmetin seksikäs näyttämättä naurettavalta" saattaa olla se ydinkysymys loppujen lopuksi.

- En tuomitse naisia, mutta en myöskään valehtele. Jos vatsa röllöttää, sanon sen suoraan. Itsesääli helposti ruokkii iltasyömistä, mikä puolestaan aiheuttaa lihomista. Lopulta ei "kehdata" mennä salille tai lenkille. Kun ystävät vielä vieressä toistelevat, että "älä nyt ole turhamainen" ja "sullahan on hyvä työ ja koti, mitä muutamasta kilosta", niin muutoksen alkuun ei pääse helposti.

- Jos on laihduttava, mietimme yhdessä, mikä tähän asti on ollut se kompastuskivi. Pohdimme, olisiko nyt ratkaisu personal trainer tai ravitsemusterapeutti, mennäkö ryhmäliikuntaan vai liikkuako yksin. Ehkä joku kaverikin on jo aikaisemmin kannustanut naista jumpalle, mutta minua naiset tottelevat kaveria paremmin, koska maksavat minulle, Outi naurahtaa.

- Lähden aina alkajaisiksi asiakkaan kanssa etsimään onnistumisen tunteita. Kenties aloitamme uusilla hiuksilla tai uudella meikillä. Mutta kaikkea ei muuteta kerralla, vaan otetaan pieniä askelia.

Tunteikas muuttumisohjelma

Outi Broux on mukana TV2:lla 24.syyskuuta alkavassa Tuhkimotarinoita-sarjassa, jossa seurataan kahdentoista naisen muutosta. Naiset ovat selvinneet monenlaisista elämänaallokoista: syövästä, vankilasta, keskenmenoista, huumeista, ujoudesta, liikalihavuudesta. He ovat tehneet pitkän tien sisäisen muutoksensa kanssa ja haluavat nyt löytää myös ulkoiset vahvuutensa. Tässä prosessissa heitä auttaa Outi.

- Tuhkimotarinoita on muuttumisohjelma, jossa mennään ihmistä lähelle ja annetaan toivoa. Minulle jäi näihin naisiin tutustumisen jälkeen henkiseksi peitoksi se, etten enää valita pienistä asioista. Millaisista elämänkohtaloista ihminen voikaan selvitä ja nousta uuteen alkuun! Kaikki sarjassa mukana olevat naiset koskettivat vahvasti minua.

- Ohjelmassa käsitellään myös vaiettuja asioita. Saako syövän kanssa kamppaileva surra menetettyjä hiuksiaan ja näppyjään? Onko siihen lupa?

Emäntä sikamageissa saappaissa

Outi ei ole ohjelmassa juontajan roolissa, vaan tekemässä stylistin työtään.

- Toivottavasti katsojat eivät pety, sillä en kulje ohjelmassa missään muotiluomuksissa, vaan ihan tavallisissa vaatteissa. Olen kuin suurperheen emäntä, joka ei ehdi kiinnittämään itseensä huomiota, kun auttaa vain muita, nauraa Outi.

Ohjelmasta välittyykin hyvin Outin tapa olla asiakkailleen enemmänkin rinnallakulkija kuin pelkkä stylisti. Jutellessaan sohvalla asiakkaan kanssa hän saattaa pyyhkiä tämän kyyneleet omaan kaulaliinaansa.

- Tätä hommaa ei voisi tehdä, jos ei pitäisi ihmisistä!

Kuten meillä kaikilla, on Outillakin päiviä, jolloin mieli on apea ja itsetunto maassa. Miten silloin pystyy luomaan toiselle ihmiselle positiivisuuden auraa?

- Niinä päivinä puen ylleni kaikkein näyttävimmät koruni - vaikka puolikristallisen suuren riipuksen pelkistetyn paidan kanssa - ja sikamakeat saappaat. Ja arvaa mitä silloin tapahtuu? Kaikki tulevat sanomaan, että "vau miten upeat kengät ja koru" eikä kukaan huomaa myrtynyttä naamaani. Eli yksinkertaisesti hämään. Ja toisaalta kehut kyllä sitten nostavat mielialaanikin.

Hyvä vinkki!

Tuhkimotarinoita - 12 jaksoa YLE TV2 24.9.2012 alkaen maanantaisin klo 21

Tuhkimotarinoita. Outi Broux ja Emma, kuva: Yle Kuvapalvelu

kommentit

kiitos Outi Broux,kunnioitat ihmistä, lämpimästi, tämä ohjelma ei vedä yli, kuten monet muut nn muuttumisleikit, vaan kannustus tulee syvältä, empaattisesti, se voimaannutta, KIITOS

>KYLLIKKI HOLOPAINEN Ma, 2012-10-15 21:48

Aivan ihana ohjelma, viikon parhaat hetket ovat maanantai-iltaisin Tuhkimotarinoissa. Outi ja ohjelman Tuhkimot ovat aivan huippuja. Hienoa kuulla heidän tarinat ja nähdä naiset hehkuvina ja elävinä! Ei mitään muovista, keksittyä ja ulkokultaista, vaan aitoja ihmisiä.
Kiitos, tämä tunnin setti antaa arjelle siivet!
Pääsispä itsekin Outin käsittelyyn ennenkuin on liian myöhäistä, eli elämä vilahtanut ohi. Olen vilpittömästi iloinen Tuhkimoiden saamasta viikosta. Hienoa Yle!

>No sugar Ma, 2012-10-29 22:02

Pitkästä aikaa aidosti naisten muuttuminen esillä.
Todella hyvä ohjelma.
Toivonmukaan saamme seurata Outin ohjelmaa pitkään.
Olis se ihan kiva nähdä minkälainen muutos meikäläisessä koht 62v naisessa tapahtuisi eli olisiko enää mitään tehtävissä:)

>Roosa Su, 2012-11-04 17:26

Olen mies, enkä yleensä siedä näitä muuttumisleikkiohjelmia. Nyt jäin ihaillen tuijottamaan. Todella hyvä ote, loistava sisältö ja kaunista kuvaa.

>Mahla Moilanen Ti, 2012-10-30 10:16

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä